Er du på udkig efter ferieoplevelser ud over det sædvanlige?

Et par flybilletter til Antalya bringer dig direkte til lækre sandstrande, betagende natur og indbydende stemning på den tyrkiske riviera. Tag på ferie i en af Tyrkiets mest charmerende storbyer, som de seneste år er blevet et af danskernes foretrukne rejsemål.

Antalya ligger som en perle på den tyrkiske riviera, og med solen højt på himlen og den friske brise fra det østlige Middelhav er der ikke noget at sige til, at byen er et populært feriemål. Beliggenheden, smukt omkranset af klipper, indbydende strande og et pulserende byliv, gør det let at forelske sig i området.

Antalya er en moderne storby og den ottendestørste i Tyrkiet. Ud over det afslappende strandliv byder byen også på shopping, der kan tilfredsstille enhver shopaholics hedeste drømme. I Kaleiçi-distriktet (Antalyas gamle bydel) byder byens basar på charmerende shopping og muligheden for at gøre unikke fund. Og så er bydelen særligt kendt for sine mange butikker med guld og sølv. Du kan selvfølgelig også vælge at gå på opdagelse i de eksklusive shoppingcentre som fx indkøbscentret Migros Shopping, hvor du finder trendy, internationale mærkevarebutikker.

Med ca. 300 solskinsdage om året og dagtemperaturer i sommerperioden på omkring 30 °C er Antalya den perfekte destination for strand- og solferie. Området byder på overdådige sandstrande som fx Konyaalti tæt på centrum. Her findes også et fantastisk vandland og en delfinpark, som gør stedet til et populært udflugtsmål for børnefamilier.

Efter en varm dag på en af de mange lækre strande omkring Antalya kan du passende tage ind til Antalya by og snuse til den tyrkiske hverdag. I den gamle bydel kan du opleve de spændende tyrkiske traditioner med flotte bygninger fra osmannisk tid og charmerende lokalt byliv. Antalya byder også på masser af spændende museer og seværdigheder, som fx Kesik Minare (på dansk ’den ødelagte minaret’) og det smukke område omkring byens gamle klokketårn, som absolut er et besøg værd.

Byens mange restauranter byder på et bredt udvalg af tyrkiske, italienske og britiske specialiteter, der kan nydes med udsigt over bugten, mens du beundrer solnedgangen og udsigten over Middelhavet.

Antalya er kendt for sit fantastiske natteliv, hvor der altid er fest og god stemning. Oplev den traditionelle mavedans og anden underholdning, mens du nyder stemningen og musikken i aftentimerne med en drink på en af byens mange pubber, barer eller klubber. Diskotekerne i Antalya, hvor man kan danse natten lang under den klare stjernehimmel, sikrer fest til den lyse morgen.

Når du planlægger din rejse til Antalya, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd.

Antalya er Tyrkiets ottendestørste by med 700.000 indbyggere.

Antalya er hovedbyen på den tyrkiske middelhavskyst.

Antalya har et varmt klima og omkring 300 dage med sol om året. I sommerperioden ligger dagtemperaturerne på omkring 30 °C.

Antalyas lufthavn ligger cirka 10 kilometer øst for centrum. Fra lufthavnen kommer man nemt til byen med enten en af buslinjerne eller taxa.
Klima i Antalya
Antalya har et varmt klima og omkring 300 dage med sol om året. I sommerperioden ligger dagstemperaturerne på omkring 30 °C

Priser på overnatning i Antalyas varierer en del i og omkring Antalya, men et dobbeltværelse for to personer på et trestjernet hotel kan fås fra cirka 75 euro og opefter.

Valutaen er tyrkiske lira (TRY). Det er muligt at benytte alle udenlandske kreditkort i hæveautomaterne. Det skal dog nævnes, at man i mange mindre forretninger kun tager imod kontanter.

Danske statsborgere kan opholde sig i Tyrkiet i tre måneder uden visum.
Antalyas lufthavn ligger ca. 10 kilometer øst for centrum. Fra lufthavnen kommer man nemt til byen med enten en af buslinjerne eller taxa.

Antalyas nyligt åbnede sporvognssystem Antray forbinder Antalyas nordlige områder med byens strande i den sydlige del af byen. Billeje i Antalya er relativt billigt, og mange besøgende vælger at leje bilen i lufthavnen. Byens offentlige transportsystem er dog et kvalificeret alternativ og fungerer effektivt i samspil med byens taxaer som et fornuftigt transportvalg til byens mange seværdigheder.

Kultur og seværdigheder i Antalya

Et af de mest spændende områder i Antalya er den gamle bydel Kaleiçi, hvor man finder gamle restaurerede huse fra osmannisk tid og et hyggeligt havneområde. Her fornemmer man den hyggelige stemning i de smalle stræder, der præger området, og det charmerende lokale byliv.

Bydelen byder samtidig på en række interessante seværdigheder. Besøgfx Kesik Minare (på dansk: ’den ødelagte minaret’), som oprindeligt var et romersk tempel bygget i det 2. århundrede. Bygningen blev senere bygget om til kirke og fungerede senest som moské.

I 1896 blev bygningen ødelagt af en brand, og i dag står ruinerne og stedets spændende historie tilbage.

Kaleiçi er også hjemsted for byens vartegn Yivli, den 38 meter høje minaret bygget af Sultan Alaeddin Keykubat, og byens smukke gamle klokketårn.

Antalya Museum
Antalyas arkæologiske museum (på tyrkisk: ’Antalya Müzesi’) er absolut et besøg værd. Her finder du imponerende kulturskatte fra en lang række tidsperioder, fra velbevarede romerske statuer til klassiske folkedragter og meget mere. Museet, som er et af Tyrkiets største, har også en god børneafdeling og har åbent dagligt mellem 8.30 og 19.30.

Aspendos
Aspendos-teatret, der er kendt som den klassiske oldtids mest velbevarede teater, ligger ca. 16 kilometer uden for Antalya og kan nemt nås med bus. Teatret, der ligger under åben himmel, blev opført i den romerske kejser Marcus Aurelius’ regeringstid og havde oprindeligt en kapacitet på 20.000 besøgende. I dag vises der opera, ballet og større musicals på teatret.

Sol og udendørs aktiviteter i Antalya
For alle, der ønsker at nyde solen, og som samtidig er interesseret i udendørs aktiviteter, er Dedeman Aquapark et interessant udflugtsmål. Her er der vandrutsjebaner og masser af aktiviteter for alle aldersgrupper.

Shopping og afslapning i Antalya

Antalya byder på et stort udvalg af modebutikker og kunstgallerier, der kan tilfredsstille enhver shopaholics hedeste drømme.

I Kaleiçi-distriktet (den gamle bydel) ligger Antalyas basar, som byder på gode shoppemuligheder. Her kan man finde alle de traditionelle turistting, men der er også masser af muligheder for at gøre sjove og anderledes fund. Basaren snor sig i små spændende gyder, hvor der er rig mulighed for at gøre et godt køb i en af de mange butikker med guld og sølv.

I et af byens større indkøbscentre Migros Shopping, beliggende på 100’cu Yil Bulvari, finder du en lang række butikker, der fører mere internationale og trendy mærkevarer som f.eks. Zara, Lacoste, Boyner, Nike, Adidas og Reebok. Her finder du også TOYS ”R” US samt en række parfume-, elektronik- og computerbutikker. Indkøbscentret byder desuden på masser af butikker med et stort udvalg af lokale souvenirs.

Er du til mere eksklusiv shopping, er shoppingcentrene ved det nye område Lara Beach i udkanten af Antalya absolut et besøg værd. Området ligger ca. 10 km fra Antalya.

Strande ved Antalya
Få kilometer uden for selve Antalya møder du en rigdom af lange, lækre strande, der indbyder til mange timers afslapning. De fleste strande udmærker sig ved at have blå flag, og mange af dem er desuden berømte for deres forhistoriske ruiner og flotte, naturskønne landskaber. Er du til vandsport, er der også masser af muligheder for at få dét ønske opfyldt.

Inden for rækkevidde fra centrum i Antalya finder du desuden Konyaalti strand, som har gennemgået en større renovering, og som er kendt for sine klubber og strandbarer. Stranden omfatter desuden områdets vandland samt en delfinpark og er et populært udflugtsmål for børnefamilier.

Fra Antalya er det desuden muligt at hoppe med på bådture fra havnen, hvorfra der sejles ud til mindre øer eller bugter med dejlige strande, hvor du kan slappe af og solbade eller tage en svømmetur i det klare vand.

Der er masser af muligheder for at bo i Antalya, men skal du på badeferie, vil et ophold i en af de nærliggende populære feriebyer langs kysten være mest oplagt.

Restauranter og natteliv i Antalya

Antalya er kendt for sit fantastiske natteliv, og byens spisesteder byder på lækkerier for enhver smag. Oplev det spændende tyrkiske køkken eller udforsk et af de mange italienske eller britiske spisesteder.

I den gamle bydel finder du et stort udvalg af spændende tyrkiske restauranter inden for alle kategorier. Så hvad enten du er til meze (traditionelle tyrkiske småretter), det tyrkiske køkkens store udvalg af grillet kød og marinerede grøntsager, eller du er mere til lækre fiskeretter, finder du helt sikkert noget, der falder i din smag.

Ønsker du at forkæle ganen med nogle af de bedste lokale retter, kan Vanilla Lounge varmt anbefales. Her får du sublim betjening, og især kødretterne er fantastiske. Et andet godt sted at opleve Tyrkiets indbydende køkken er Ali Haydar. Du må endelig ikke snyde sig selv for at opleve stemningen her – og så smager deres grillede lammekød bare helt suverænt.

For alle, der er til fest og stemning i de sene aften- og nattetimer, er Antalya det perfekte sted til et besøg på en af de utallige pubber, barer eller diskoteker. Flere af stederne arrangerer mavedans og anden underholdning, og der er ingen undskyldning for ikke at have en god aften i Antalya. Oplev også det farverige natteliv omkring marinaen, der især om sommeren er fuld af liv, og som er yderst populært både blandt turister og lokale.

Er du et hardcore festmenneske, er klubben Jest lige noget for dig. Her festes der døgnet rundt. Club 29 er ét stort udendørs diskotek og byder på fest og dans under åben himmel. Vil man nyde en aftendrink, er North Shield Pub og Yesterday’s Café & Bar to perfekte steder at besøge efter en lang dag på stranden, eller inden aftenen fortsætter på en af de mange andre pubber, barer eller diskoteker i byen.

Bravo Tours har Billige Charterrejser til Tyrkiet i 2014 til Antalya fra Billund, København og Aalborg
Bravo Tours har Billige Charterrejser til Tyrkiet i 2014 til Antalya fra Billund, København og Aalborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts