Fethiye

Fethiye ligger i bunden af en turkisblå bugt omgivet af høje, grønne bjerge, der i vintermånederne dækkes med sne. Fethiye ligger i området, der ofte kaldes “Tyrkiets grønne hjørne”, og her viser naturen sig fra sin absolut smukkeste side.

I Fethiyes centrum finder De butikker med knyttede tæpper, kelim, guld- og sølvsmykker, lædervarer, keramik, tøj samt et stort udvalg af krydderier og lokalt produceret slik. Butikkerne er indrettet i de charmerende, gamle huse, side om side med barer og restauranter. Den kendte tyrkiske gæstfrihed lever her i bedste velgående, og ved aftenstid dækkes der op til de mange besøgende helt ud på fortove og pladser.

Fethiye

Fethiye

Kysten omkring Fethiye består af mange småbugter i en stor bugt. Bjergene strækker sig højt mod himlen direkte i vandkanten, og her og der må de vige for dybtblå laguner og hvide strande. I bugten ligger tolv små øer, der hver har deres specielle natur og hver har deres særlige historie. Der er således et utal af strande i området – nogle er ganske små og øde og andre ikke mindre end verdensberømte. Bor De i Fethiyes centrum, skal De køre efter stranden – men dolmus kører i pendulfart til strandene i både Çalis og Ölü Deniz fra morgen til aften.

Ölü Deniz er den strand, De altid ser i rejsebøger og på reklamer for Tyrkiet. Der er smukt! Den ligger ca. femten kilometer øst for Fethiye og turen dertil foretages enten til lands op over bjergene eller til vands rundt langs halvøen, der skiller de to bugter.

Stranden i Çalis ligger ca. seks kilometer vest for Fethiye. Det er en bred, hvid strand bestående af en blanding af sand og småsten. Den er ca. fire kilometer lang, og De kan spadsere ad strandpromenaden hele vejen.

Oplevelser i FethiyeBådtur
Der er ikke noget så forfriskende som en dag på havet under ferien i Tyrkiet – og så er det meget spændende at opleve den smukke natur fra søsiden. Heldagstur: Sejlads og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Dalyan og Kaunos
Der er historiske seværdigheder, store naturoplevelser og et mudderbad på programmet under turen til den lille flodlandsby, Dalyan, og ruinbyen, Kaunos. Turen afsluttes ved skildpaddestranden, hvor de store havskildpadder lægger deres æg. Heldagsudflugt: Transport, frokost og entréer inklusive – drikkevarer eksklusive.

Efesos og Pamukkale
Besøg en storby år 0 og bjerget, der har fået sit navn, fordi det på lang afstand ligner en tot bomuld. Turen tager Dem med tilbage i tiden til en af antikkens mest berømte byer, Efesos, hvor grundstenen blev lagt til nogle af verdens første religioner, regeringsstrukturer og økonomiske teorier. Ved Pamukkale beundrer vi det smukke bjerg og ruinerne i Hierapolis Todages tur: Transport, entréer, fuldpension og en overnatning inklusive – drikkevarer og drikkepenge eksklusive.

Landsbytur
Tag med på en spændende tur til de små landsbyer i bjergene. De får mulighed for at opleve en anden side af Tyrkiet end det myldrende turistliv langs kysten. Heldagstur: Transport og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Hamam
– eller tyrkisk bad, som det også kaldes, er en oplevelse, De ikke må snyde Dem selv for! Det er ikke en overdrivelse, når vi siger, at De vil føle Dem som en nyfødt efter badet! Eftermiddagstur: Entré inklusive – massage og drikkepenge eksklusive.

Jeepsafari
En spændende tur for alle aldre gennem smuk og varieret natur og små landsbyer. Turen køres i åbne jeeps med plads til fire eller seks personer. Endnu en tur De ikke må gå glip af, mens De er i Marmaris! Heldagstur: Jeepleje og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Pamukkale – en dag
De kan ikke besøge Tyrkiet uden at tage turen til Pamukkale. Navnet betyder “bomuldsslottet”, og bjerget har fået sit navn, fordi det på lang afstand ligner en kæmpetot bomuld. De får ligeledes mulighed for at se Hierapolis, der blev grundlagt i 190 f.Kr. af Pergamon kongen, Eumenes II.. Heldagstur: Transport, entréer og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Rhodos
Får De lyst til at besøge den græske ferieø Rhodos, kan De købe billetter hos vore rejseledere. Husk at få alle informationer omkring pas, visum og gebyrer i forbindelse med turen.

Tyrkisk aften
De får lejlighed til at smage de forskellige tyrkiske specialiteter, og der vil være underholdning af lokale folkedansere og sangere. Mavedansen er en selvfølge denne aften – og De må gerne være med! Aftenudflugt: Middag og transport til og fra arrangementet inklusive – drikkevarer eksklusive.

Hoteller i Fethiye
Letoonia Bungalow Hotel Strand: 0km. Centrum: 4km.
Letoonia Club Hotel Strand: 0km. Centrum: 4km.
Perdikia Hotel Strand: 800m. Centrum: 13km.
The Tower Hotel Strand: 300m. Centrum: 13km.
Ata Park Hotel Strand: 6km. Centrum: 2km.
Labranda Ferielejligheder Strand: 6km. Centrum: 0km.
Malhun Hotel Strand: 0km. Centrum: 6km.
Mutlu Hotel Strand: 0km. Centrum: 6km.
Mutluhan Hotel Strand: 100m. Centrum: 6km.
Ten Ferielejligheder Strand: 600m. Centrum: 6km.
Yigit Bey Ferielejligheder Strand: 800m. Centrum: 3,5km.
Park Ferielejligheder Strand: 800m. Centrum: 6km.
Victoria Hotel Strand: 6km. Centrum: 100m.