Içmeler

Navnet Içmeler kommer af det tyrkiske verbum “içmek”, der betyder at drikke. Det fortælles, at byen har fået sit navn, fordi området er rigt på kølige, klare kildevæld. Den oprindelige lille landsby, hvis beboere engang for længe siden hovedsagelig ernærede sig ved fiskeri, ligger tilbagetrukket ved foden af de høje Palamut bjerge, og den moderne og meget eftertragtede ferieby har fundet den ideelle plads langs stranden.

Içmeler
Her serveres ikke kun vand! Langs strandpromenaden, der markeres af høje palmer, ligger en række store, komfortable hoteller, side om side med både restauranter og barer. Hotellernes velholdte græsplæner og farverige haver strækker sig helt ned til promenaden.

Byens styre har formået at kontrollere udviklingen gennem årene, og der er investeret store summer i at beplante og vedligeholde promenaden og byens øvrige gader. Bag promenaden blandt endnu flere hoteller finder De banker, et posthus, adskillige købmænd, mange småbutikker og et shoppingcenter, hvor der sælges tæpper, smykker, souvenirs og andre spændende ting. Ind imellem vil De komme forbi små traditionelle lokanta’er, hvor de lokale mødes til frokost.

Stranden i Içmeler er den bedste i området – bred og med næsten hvidt sand. Her finder De solstole, parasoller, mange former for vandsport og en betagende smuk udsigt. Får De lyst at lægge den moderne turistby bag Dem i et par timer, kan De besøge den gamle landsby. Her ligger naturligvis en moské, et kaffehus og en enkelt købmand. Læg mærke til køkkenhaverne på turen – de mange afgrøder og de farverige blomster dyrkes imellem hinanden i et nøje planlagt virvar, og vandingssystemet er specielt fascinerende og værd at studere nærmere.

Udflugter
Bådtur
Der er ikke noget så forfriskende som en dag på havet under ferien i Tyrkiet – og så er det meget spændende at opleve den smukke natur fra søsiden. Heldagstur: Sejlads og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Dalyan og Kaunos
Der er historiske seværdigheder, store naturoplevelser og et mudderbad på programmet under turen til den lille flodlandsby, Dalyan, og ruinbyen, Kaunos. Turen afsluttes ved skildpaddestranden, hvor de store havskildpadder lægger deres æg. Heldagsudflugt: Transport, frokost og entréer inklusive – drikkevarer eksklusive.

Dykkertur
Landskaberne og dyrelivet er mindst lige så spændende under havets overflade som på land. Tilbring en dag under vandet og se Tyrkiet fra en utraditionel vinkel. Et nyt eventyr venter i det smukke værtsland! Heldagstur: Frokost, instruktion og leje af udstyr inklusive – drikkevarer eksklusive.

Gökova bådtur
En dejlig familietur til den pittoreske Gökova bugt øst for Marmaris. Vi kører hen til bugten og sejler ud derfra – foran os venter meget smukke landskaber og sjove historier fra området. Der vil være rig lejlighed til at bade og nyde solen. Heldagstur: Sejlads, transport og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Hamam
– eller tyrkisk bad, som det også kaldes, er en oplevelse, De ikke må snyde Dem selv for! Det er ikke en overdrivelse, når vi siger, at De vil føle Dem som en nyfødt efter badet! Eftermiddagstur: Entré inklusive – massage og drikkepenge eksklusive.

Jeepsafari
En spændende tur for alle aldre gennem smuk og varieret natur og små landsbyer. Turen køres i åbne jeeps med plads til fire eller seks personer. Endnu en tur De ikke må gå glip af, mens De er i Marmaris! Heldagstur: Jeepleje og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Pamukkale – en dag
De kan ikke besøge Tyrkiet uden at tage turen til Pamukkale. Navnet betyder “bomuldsslottet”, og bjerget har fået sit navn, fordi det på lang afstand ligner en kæmpetot bomuld. De får ligeledes mulighed for at se Hierapolis, der blev grundlagt i 190 f.Kr. af Pergamon kongen, Eumenes II.. Heldagstur: Transport, entréer og frokost inklusive – drikkevarer eksklusive.

Rafting på Dalaman floden
Tilbring en dag i naturen med sjove udfordringer. Dalaman flodens strømme bringer Dem ned ad floden gennem kløfter og fascinerende smuk natur. En oplevelse der er værd at skrive hjem om! Heldagstur: Frokost, instruktion og leje af udstyr inklusive – drikkevarer eksklusive.

Rhodos
Får De lyst til at besøge den græske ferieø Rhodos, kan De købe billetter hos vore rejseledere. Husk at få alle informationer omkring pas, visum og gebyrer i forbindelse med turen.

Tyrkisk aften
De får lejlighed til at smage de forskellige tyrkiske specialiteter, og der vil være underholdning af lokale folkedansere og sangere. Mavedansen er en selvfølge denne aften – og De må gerne være med! Aftenudflugt: Middag og transport til og fra arrangementet inklusive – drikkevarer eksklusive.