Nordamerika

Nordamerika indbefatter ud over USA og Canada og Mellemamerika og landene i det Caribiske hav..

USA – Verdens mest magtfulde land i mange årtier. Der er smukke strande i Miami, der er fantiske klippekløfter i Grand Canyon, der er lækre skimuligheder, verdens største shoppingby New York og så utroligt meget andet man kan lave i mulighedernes land.

Canada – USA’s nordlige nabo er en naturoplevelse af rang. Det kolde klima og de lange strækninger gør at Canada er enhver hikers drøm. Lej en autocamper og rejs over landet eller tag på ski på de vilde off piste destinationer, som du kun kan ankomme til ved at rejse med helikopter eller gå med skiene på ryggen og snesko godt placeret på dine fødder.

Mellemamerika – Denne samling lande ulig deres nordlige fæller stærkt inspireret af det latinske udtryk. Denne del af Amerika har sammen med Sydamerika i de sidste mange år været kendt som USA’s baghave, med den underliggende tone, at her var det USA, der bestemte. Efter den kolde krig er denne magtkonstruktion falmet, men der er dog meget stærke forbindelser fra de mellemamerikanske lande til USA den dag i dag, dog mere af en økonomisk art end tidligere.

Det Caribiske Hav – I det Caribiske hav er der en række antiller eller øer. Disse øer kendt for deres strande, de utroligt smukke mennesker, hjemmelavet rom i metervis og karnevaller. Øerne er meget forskellige – nogle rige – nogle fattige – nogle selvstændige andre underlagt amerikansk eller europæisk styre, men fælles for dem er det dejlige vejr, dog hist og her afbrudt af en voldsom orkan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts