Didim

Didyma betyder på tyrkisk “tvilling”. Det gamle Didyma var i fordums tider ikke en by men hjem for en gud og hans præster – et af antikkens mest hellige steder. Apollon, der var søn af guden Zeus og tvillingebroder til Artemis, boede her. Templet blev første gang opført ca. 800 år f.Kr. Perserne plyndrede byen og ødelagde dens stolthed i 494 f.Kr., og først 200 år senere blev templet på opfordring af Alexander den Store genopbygget i den form, det har i dag.

Didim

Didim

Altinkum betyder på tyrkisk “gyldent sand”, og når De besøger byen første gang, er det ikke svært at tænke sig, hvorfra byen har sit navn. To brede sandstrande ligger som store, gyldne buer langs det turkisblå hav og danner grænse mellem byen og Ægæerhavet. Vandet bliver kun langsomt dybt, sandet er fint og stranden er ideel for mindre børn. Her hersker en rolig og afslappet atmosfære. De lokale er meget gæstfrie og tager sig gerne tid til at snakke om løst og fast over et glas te, når De er i byen. Delfinpladsen er byens centrum og et godt udgangspunkt, når De skal ud og finde aftenens restaurant og underholdning. Både langs strandpromenaden og hovedgaden, der løber parallelt med havet bag stranden, finder De restauranter med lokale og internationale retter på menuen, forskellige barer og diskoteker med dans til den lyse morgen. Altinkum kan desuden prale af et forholdsvist nyt indkøbscenter med både souvenirs og dagligvarer.

M4031B-4203
Strandpromenaden er travl dagen lang -solstole og parasoller lejes ud, og de mange små caféer og restauranter sørger for både mad og drikke til de besøgende. Foruden De to strande ved byens centrum finder De mindre og mere øde strande uden for byen. Begiver De Dem ud i det blå, finder De nemt en strand, De kan have næsten for Dem selv.