Bitez

Bitez ligger smukt med frodige citrusplantager på den ene side og turkisblå hav på den anden. Byen refereres også til som Agaçli, der betyder “med mange træer”. Her er grønt og frodigt selv i de varmeste sommermåneder. Mellem alt det grønne ligger lave, hvidmalede hoteller, enkelte smågårde, en moské og et lille indkøbscenter med diverse fornødenheder og souvenirs.

Bitez

Bitez


En helt ny strandpromenade trækker en linie mellem alt det grønne og det turkisblå hav. Der er en rolig og afslappet atmosfære her, byen har endnu ikke oplevet det helt store indryk af overnattende gæster. Det er en fornøjelse at slentre gennem byen – nyde de friske, landlige omgivelser og iagttage de lokales mange gøremål. Hver årstid har sine farver, dufte og opgaver. Langs strandpromenaden ligger en række gode restauranter og småcaféer, hvor De i aftentimerne finder mange bud på en god middag og flere gode bud på underholdning – om end stadig i et roligt tempo. Er De til det mere hektiske natteliv med diskotek og dans til den lyse morgen, skal De ind til Bodrum.

Den gamle landsby ligger et par kilometer oppe bag kysten. Dolmussen kører igennem dens smalle gader på vejen til Bodrum. Her går livet sin vante gang – man lader sig ikke sådan forstyrre af den nye ferieby og det dermed stigende antal besøgende, der er dukket op nede ved kysten. De lokales hovedindtægt hentes stadig i landbruget – der dyrkes næsten alle former for citrusfrugter. Her er par købmænd, en slagter, en moské og naturligvis det obligatoriske kaffehus, hvor både lokalpolitik og verdenssituationen ordnes. De er velkommen til at slå Dem ned og være med – den kendte, tyrkiske gæstfrihed gælder også her.

Stranden i Bitez strækker sig over knapt to kilometer – hele vejen langs bugten. Den er centrum for langt de fleste af byens aktiviteter om dagen, og her er god plads. De kan leje solsenge og parasoller, der som oftest tilhører hotellet, restauranten eller caféen, der ligger på den modsatte side af strandpromenaden, og her er et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter.

Det er en god familiestrand, og De behøver ikke at være nervøs for de allermindste – her er ingen store bølger og ingen ”høje trin” tæt ved strandkanten. Både surfere og sejlere ledes væk fra området med badende, og biler og andre motorkøretøjer er forment adgang til promenaden.

Windsurfere har kendt til byen i mange år. En let brise sikrer, at det altid er godt surfervejr. Begyndere og øvede strømmer til bugtens surferskoler for at studere denne balancekunst eller pudse teknikkerne af.