Kenya

Kenya er fantastisk smukke afrikansk land, der har set sin andel af gode og dårlige tider. Hvis du rejser til Kenya, vil følgende oplysninger giver dig et forspring.

Kenya er et korsvej land i Afrika, hvilket betyder en lille smule af forskellige afrikanske lande opholde sig dér. Mere end 40 sprog tales og så mange som elleve forskellige etniske grupper kan identificeres. Den religiøse opdeling er også meget forskelligartet. På trods af denne sort, har landet en temmelig harmonisk tilværelse. Den nationale slogan er harambee der løst kan oversættes til Lets trække på samme hammel.


Kenya safari rejser
Sammenlignet med andre lande syd for Sahara, har Kenya historisk været fremført i infrastruktur og generelle levestandard. I den koloniale periode, kontrollerede England landet og udviklet området. Kenyanere fik ikke lov til at deltage i regeringen, ligesom Sydafrika. Som man kunne forvente, kenyanerne oprør og til sidst blev uafhængig den 12. december 1963. Den Kenya Folks Union derefter blev det eneste politiske parti og regerede indtil 2002. I oktober 2002 dominerede National Rainbow Coalition valg.

Efter uafhængigheden fortsatte Kenya med at vokse økonomisk og levestandarden var misundt af en stor del af Afrika. Desværre, korruption kastede en skruenøgle i sagen landet har lidt under en slingrende økonomi for de sidste 15 år. I 2003 vendte landet tingene rundt og ting er generelt forbedret siden da.

Kenya dækker 224.960 kvadrat miles og er lidt mindre end Texas. Hovedstaden er Nairobi. Kenya stiger fra en lav kystslette på Det Indiske Ocean i en serie af bjergrygge og plateauer, der står over 9.000 fod i midten af landet. Rift Valley halverer landet over Nairobi, som åbner op til en bred tørre slette i nord. Mountain sletter dækker den sydlige før nedstigning til bredden af Lake Victoria i vest. Klimaet varierer fra den tropiske syd, vest og centrale regioner til tørre og halvtørre i nord og nordøst.

Masai Mara safariBefolkningen i Kenya er kendt som “kenyanere.” Samlet befolkning er 30 millioner og vokser med 1,7 procent om året. Etniske grupper fordeler sig som Kikuyu 21 procent Luhya 14 procent, Luo 13 procent, Kalenjin 11 procent, Kamba 11 procent, Kisii 6 procent, Meru 5 procent. Religiøs break down er Oprindelige overbevisninger 10 procent, protestanter 40 procent, romersk katolske 30 procent, Muslim 20 procent. Sprog omfatte engelsk, swahili, og mere end 40 lokale etniske sprog. Den analfabeter er 65 procent og den forventede levealder er 49 år.

Da dette kort oversigt viser, landet lider de økonomiske problemer i mange lande i Afrika. Når det er sagt, er det smukt sted, som forhåbentlig vil overvinde disse forhindringer. Det er helt sikkert et sted, du vil huske at besøge.

Nedenfor er et udvalg af spændende destinationer: