Tanzania

Rejser gennem Tanzania

En Tanzania Safari er et sted med forundring og opdagelse. Tanzania var indgangen for mange tidlige opdagelsesrejsende og det samme gælder i dag, og der er meget på tilbud, og der er mange steder at opdage. At slå ind på en safari her i Tanzania er at opdage det vidunderlige i dette venlige afrikanske paradis. Pas de turister, der har tendens til at haste med fra ét højdepunkt til det næste, som får, der aldrig løfte deres hoved ud af græsset og dermed glip af pragt omkring dem. Efter en dag eller to af sådan en hektisk tidsplan hver dag bliver den samme som den sidste. Det bedrøver mig som Tanzania er det sted, hvor man forelske sig i Afrika. Tanzania er et sted, der lever inden i dig, og kalder dig tilbage igen og igen.

Billige Safari rejser til Kenya med Apollo rejser

Rejsebøger til Tanzania

Der er mange usædvanlige nationalparker såsom Udzungwa Mountains, som er en national park med ingen veje. Denne park har dyreliv, men blev oprettet primært for at beskytte den vidunderlige bukser liv, tæppe de tropiske regnskove. Fordi der er ingen veje her det er et must her for at få ud af din bil og gå i bjergene regnskove. Som alle steder, det tager tid at opdage og en halv dag stoppe her i periferien af et stort eventyr er simpelthen ikke nok.

Det er muligt at finde mange steder at gå og opdage lækkerier af denne østafrikanske paradis uden nogensinde at træde inde i en nationalpark. Der er Øst og Vest Usamabara bjergene eller Pare Mountains med en frodig fugleliv, disse meget afrikanske bjerge er en fornøjelse at opdage og udforske. Hvis du rejser ad landevejen fra den sydlige Safari kredsløb til Northern Safari kredsløbet tage en dag eller to til at bryde rejsen halvvejs i en af disse bjerg rangers.

Der er landsbyer omkring Kilimanjaro, højt over Moshi Town, hvor det er muligt at udforske, her de lokale folk dyrke kaffe og bananer. Nogle landsbyer såsom min favorit, Uru, er tæt på turist kredsløb, men ikke en del af det. Det er lettilgængelig, men ikke kommercialiseres.

Kulturelle besøg kan udvide din erfaring, tilsæt tid og erfaring til din rejseplan i Tanzania uden at koste en formue. Det er vigtigt at gøre det med nænsomhed og respekt; huske, at du er besøgende her. Alt for ofte denne enkle sandhed er glemt; husk at respektere lokale skikke og påklædning. Der er faktisk en stor del af de besøgende som kombinerer en rejse til Tanzania med en rejse til Maldiverne. På den måde kan man kombinere bjerg, kultur med den fantastiske strand.

Når vi taler om kulturel tour jeg taler ikke om de organiserede kulturelle ture, men ægte møder med Tanzanias folk. Dette gøres bedst selvom en velgørende organisation, der er villig til og ivrig efter at arrangere kulturelle besøg. Hvis du har den luksus af tid en dag eller to, hvor de arbejdede frivilligt vil gøre det muligt for dig at opleve Afrika på en måde, de fleste mennesker vil aldrig vide. At melde sig frivilligt selv for en kort tid vil være den oplevelse, du vil dele med venner for resten af dit liv.

Hvis du vil flytte rundt Tanzania på lokal transport er noget, du skal gøre med omhu. Hvis rejser ad landevej på lokal transport vælge din bus selskab med forsigtighed. En generel vejledning ville være billigere billetten jo mindre sikker bussen. Der er gode busselskaber, der rejser rundt Tanzania, og jeg vil råde dig betale de ekstra penge til både komfort og sikkerhed – Skandinavien eller Dar Ekspres er to af de bedste sejler mellem Arusha og Dar es Salaam. Togene er normalt ikke en mulighed for turister, med nogle få undtagelser de normalt upålidelig og langsom. De få destinationer, der er anvendelige har første klasses billetter udsolgt i god tid, især på ferie tid, til at booke på forhånd er tilrådeligt. Men siden begyndelsen af 2007 de fleste togforbindelser er så upålidelig at booke på forhånd er helt umuligt.

Du kan få hassled som du gå omkring byerne af taxachauffører eller unge sælger curios. Husk, Tanzania er et fattigt land, og disse unge mennesker forsøger at tjene til livets ophold til at brødføde en familie, og konkurrencen er hård. At vide et par ord på swahili, såsom si-ombi [jeg behøver ikke] vil komme i handy. Husk ikke at være uhøflig, stå fast, men venlig. At slippe af med en vedvarende unge mand sælger curios skal gøres med respekt og uden at vise nogen vrede.

De byer og landsbyer er en kulturel drøm med de varme venlige mennesker indbydende besøgende. Tanzania er et land, hvor gæstfrihed er en tradition, den rejsende er velkommen og beæret. I de store byer som Dar es Salaam vil det være tilrådeligt at tage de normale forholdsregler enhver turist skal træffe. Tanzania er et sikkert land og dets folk er fredselskende.