Sumatra guide

Sumatra rejseguide

Sumatra i Indonesien ligger på ækvator, er Indonesiens største provins dækket med tropiske regnskove, som er hjemsted for en rig samling af flora og fauna økosystem. Sumatra kan prale af flere reservation områder, herunder Mount Leuser National Park, der er hjemsted for den truede Sumatra orangutang og Berbak Wildlife Reserve, som rummer den største tiger befolkning i Indonesien.

Medan, som er den største by på Sumatra, har de fleste fly, herunder mange internationale tjenester til Singapore og Malaysia. Palembang, Pekanbaru, og Padang og Banda Aceh har også indenlandske og nogle internationale tjenester. De fleste internationale flyvninger med AirAsia.
Sumatra
Der er mange færgeforbindelser der forbinder Sumatra til Malaysia samt andre indonesiske øer. Den vigtigste havn er Dumai i Riau, hvilket er et visum ved ankomsten punkt og har direkte forbindelser til Port Klang (3 timer), Port Dickson og Malacca (2 timer) i Malaysia, samt den indonesiske ø Batam nær Singapore.
Sumatra1

[pagelist_ext show_first_image=”1″ image_width=”300″ image_height=”300″ limit_content=”100″]

Naturen er den primære attraktion i Sumatra.

Der er jungler, vulkaner og søer. Regnen-skov af denne ø er så vigtigt, at i 2006 ikke mindre end 25.000 kvadratkilometer blev erklæret en UNESCO World Heritage Site og navngivet The Tropical Rainforest Heritage of Sumatra. Dette område omfatter tre forskellige nationalparker.

Måske den mest bemærkelsesværdige specifikke attraktion er den endemiske Sumatra Orangutang (mindre og sjældnere end de kun andre arter af orangutang, der er endemisk til Borneo). Disse er begrænset til de nordlige dele af øen og måske det nemmeste sted at se dem er på Bukit Lawang i Gunung Leuser National Park.

Sjældnere stadig er de små bestande af truede Sumatratiger og Sumatra næsehorn. Chancerne for afslappet besøgende glimt en af disse er slanke, men man ved aldrig.

Byer og områder på Sumatra

Aceh
Bangka-Belitung
Bengkulu
Jambi
Lampung
North Sumatra (Sumatera Utara)
Riau-provinsen
Riau Islands (Kepulauan Riau)
South Sumatra (Sumatera Selatan)
West Sumatra (Sumatera Barat)

Banda Aceh – den største by i det høje nord
Bandar Lampung – både til Java og adgang til Krakatoa
Bukittinggi-en behagelig bjergby
Bengkulu – store strande på vestkysten og adgang til Bukit Barisan Selatan National Park
Jambi – vigtige arkæologiske steder og gateway til regnskove
Medan – stor, kaotisk by i nord, porten til Lake Toba
Padang – gateway til Kerinci Seblat National Park og offshore surfing øer
Palembang – stor by i den sydlige del
Pekanbaru – big olie city