Rejseguide Java

Java er Indonesiens femtestørste ø. Dens 130 millioner mennesker udgør 65% af Indonesiens hele befolkningen, og gør Java den mest befolkede ø i verden. Dækker et areal på 127.569 kvadratkilometer (7% af Indonesiens område) og med en befolkningstæthed på 940 personer / sq. km, Java er verdens mest overfyldte store ø så godt.

Jakarta, hovedstaden i Indonesien, er placeret på nordvestlige region Java. Surabaya (den næststørste by i Indonesien), er placeret på East Java. Java fungerer som Indonesiens centrum af kulturel og økonomisk aktivitet.

Dette er en ganske bemærkelsesværdig ø geografisk med ikke mindre end 121 aktive vulkaner. Tilføj til, at et væld af store nationalparker og trods sin meget overfyldt karakter, har øen masser at tilbyde den besøgende, der værdsætter udendørs attraktioner.

Den vigtigste etniske gruppe i Java er javanesisk, bortset fra West Java region, hvor de fleste mennesker er sundanesisk. I provinsen East Java, er 22% af befolkningen i Madurese afstamning. Halvdelen af dem bor på øen Madura.

Jakarta er hovedstaden i Indonesien. Den samlede befolkning i Jakarta og dens forstæder: 12 millioner mennesker. Befolkningen i Jakarta er en blanding af mange etniske grupper. Den gruppe indfødte til Jakarta er Betawi.