Rejseguide Bunaken

Bunaken i Indonesien er en ø på 8 km ², en del af Bunaken National Marine Park.

 

Bunaken er placeret på den nordlige spids af øen Sulawesi i Indonesien. Det hører administrativt til kommunen Manado. Scuba diving tiltrækker mange besøgende til Bunaken i Indonesien.

Andre sider af Bunaken. Bunaken National Park strækker sig over et areal på 890,65 km ², hvoraf kun 3% er jordbaseret, herunder Bunaken Island, samt øerne Manado Tua, Mantehage, Nain og Siladen.

Bunaken

Farvandet i Bunaken National Marine Park er op til 1.566 m dyb i Manado Bay, med temperaturer på mellem 27 til 29 ° C. Det har en høj diversitet af – koraller, fisk, pighuder og svampe. Især 7 af de 8 arter af kæmpemuslinger, der forekommer i verden, forekommer i Bunaken.

Det påstås også at have syv gange mere slægter af koraller end Hawaii,  og har mere end 70% af alle de kendte fiskearter i Indo-vestlige Stillehav.  Oceanic strømme kan forklare, dels hvorfor Bunaken National Marine Park har en så høj grad af biodiversitet.

Northeasternly strømme generelt feje gennem parken, men rigelige counter strømninger og gyroer relateret til månens cyklus menes at være en fælde for fritsvømmende larver. Dette gælder især på den sydlige side af den halvmåneformede Bunaken Island, der ligger i hjertet af parken. En snorkeler eller dykker i nærheden af Lekuan eller Fukui kan spotte over 33 arter af sommerfugle fisk og mange typer af stimer, frøkener, læbefisk og kutlinger alt i alt et skønt sted i Indonesien og med det bedste vejr i Indonesien.

De kutlinger, smallish fisk med udstående øjne og modificerede finner, som tillader dem at binde sig til hårde overflader, er de mest forskelligartede, men mindst kendte gruppe af fisk i parken.