Jakarta

Jakarta er hovedstad og største by i Indonesien, som ligger på den nordvestlige del af øen Java. Jakarta er landets økonomiske, kulturelle og politiske centrum og den mest folkerige by, ikke kun i Indonesien, men i Sydøstasien som helhed.

Central Jakarta (Jakarta Pusat) – En rammende navngivne distrikt og stedet for Jakartas symbol, National Monument. Den gamle del af Jakarta (Batavia), præsidentpaladset, kontorbygninger, hoteller, Mangga Dua indkøbscenter, Bundaran HI (Hotel Indonesia Traffic Circle) og eliten Menteng boligområde findes alle i Central Jakarta.
West Jakarta (Jakarta Barat) – Jakarta Chinatown, dette distrikt omfatter museer, handelscentre, natteliv underholdning centre, indkøbscentre og indkøbscentre. Dette er også det sted, Jakarta gamle bydel.
South Jakarta (Jakarta Selatan) – Hvor du kan finde opskalere indkøbscentre, indkøbscentre, restauranter, hoteller, natteliv underholdning center, Blok M, Senayan sportskompleks, og velstående boligområder.
East Jakarta (Jakarta Timur) – Placering af Taman Mini Indonesia Indah, Utan Kayu kunst samfund, Cibubur camping jorden, industriparker og Halim Perdanakusuma lufthavn.
North Jakarta (Jakarta Utara) – Beautiful Thousand Islands, Ancol Bayfront By, og Kelapa Gading indkøbscentre.

Forstæder i Jakarta
Tangerang – Soekarno Hatta lufthavn, golfbane, industriparker, Lippo Karawaci
Bogor – Smukke palace, verdensklasse botanik haven, golfbanen.
Depok – Bogor – Hjem til universitetet i Indonesien
Bekasi – Industrielle parker.

Jakartas kaldenavn blandt expats er Big Durian, og ligesom dens frugt navnebror, det er et chok ved første øjekast (og lugt): en sweltering, dampning, bølgende masse af omkring 10 millioner mennesker pakket ind i et stort byspredning. Kontrasten mellem den obskøne rigdom af Indonesiens elite og rystende fattigdom af fattige i byerne er utrolig, med tonet rude Mercedes dreje til venstre ved supermall med sin Gucci butik, i mudrede baner fulde af tiggeri gadedrenge og bølgeblik skure. Byens trafik er i evig hårdknude, og dens forurenede luft er matches kun af lugt af brændende affald og åbne kloakker, og sikkerhed er en bekymring især om natten. Der er nogle seværdigheder at tale om, og de fleste besøgende transit gennem Jakarta så hurtigt som muligt.

Husk, at regler og forskrifter er meget sjældent håndhæves i alle aspekter af livet i Jakarta. Dette er ikke at være medskyldig dig til at bryde reglerne, men blot at forklare, hvorfor mange af sine borgere handler så tilfældigt, især på vejen.

Alle sagt, mens oprindeligt en smule overvældende, hvis du kan modstå forurening og kan tillade sig at nyde hendes charme, kan du opdage, hvad der er også en af Asiens mest spændende, mest livlige byer. Der er masser at gøre i Jakarta, fra kosmopolitisk shopping i de mange luksuriøse indkøbscentre til en af de hotteste natteliv scener i Sydøstasien.