Yogyakarta

Yogyakarta eller blot Yogya, er en af de førende kulturelle centre i Java. Beliggende ved foden af den aktive Merapi vulkan, Yogyakarta var i det 16. og 17. århundrede sæde for den mægtige javanesisk imperium af Mataram., Hvorfra dag Yogyakarta har arvet det bedste af traditioner.

Byen er opdelt i 14 distrikter (kecamatan). 1. Gondokusuman 2. Jetis 3. Tegalrejo 4. Umbulharjo 5. Kotagede 6. Mergangsan 7. Ngampilan 8. Danurejan 9. Kraton 10. Wirobrajan 11. Pakualaman 12. Mantrijeron 13. Gedongtengen 14. Gondomanan

Museum Sonobudoyo

Dette museum, der blev grundlagt i november 1935 og tegnet af den hollandske arkitekt Kersten, er bygget i traditionel javanesisk arkitektur. Det udstiller våben, læder og træ marionetter Wayang teater, masker, statuer, tekstiler, curios og gamle javanesisk gamelan instrumenter. Museet ligger på den nordlige side af byens centrale torv foran Sultanens palads.

Kotagede

Kotagede, omkring fem kilometer sydøst for Yogyakarta, er en pæn lille by, som engang var hjemsted for den mægtige Mataram imperium. I denne gamle palads bydel med sine walled-i huse, er gravene af de første ledere Mataram stadig at blive fundet. Siden 1930’erne har imidlertid Kotagede blevet berømt for at være centrum for den Yogya sølvarbejde industrien. Kotagede er let nået ved Andong, de fire hjul hestevogn, med taxi, bus eller bil.

Der er en række workshops, hvor de besøgende er velkomne til at se sølv at blive omdannet til smukke kunstværker kendt som Yogya Silver.

Affandi Museum

På hovedvejen mellem lufthavnen og byen står Affandi Museum (1907 – 1990) i en frodig have ved siden af hans ejendommelige privat hjem på pæle. Han var Indonesiens førende impressionist maler, der byggede et privat museum for sine egne malerier og dem af hans datter Kartika. Affandi grav (død i maj 1990) ligger i baghaven ved siden af museet.

Den gennemsnitlige daglige temperaturområde mellem 26 grader og 28 grader Celsius med sin minimum 18 grader C og højst 35 grader C hhv. Gennemsnitlig fugtighed er 74% med sin mindst 65% og højst 84%.