Medan guide

Rejseguide til Medan, hovedstaden i Nord Sumatra

Medan er den tredjestørste by i Indonesien efter Jakarta og Surabaya. Med en befolkning på omkring 2 millioner mennesker er det den største by uden for Java. Der er ingen enkelt etnisk gruppe, der danner et flertal, de største etniske grupper er kineserne, javanesisk, Toba-Batak, Minangkabau, Mandailing Batak, Karo Batak, Southern indianere, og Northern indianere, og der er mange flere etniske minoriteter.

Hver etnisk gruppe bidrager til tusindvis af velsmagende, lækre retter, der findes i hvert hjørne af Medan. De tilbyder at både lokale og turister snesevis af fødevarer gader og hawker centre, der passer til deres appetit på ethvert tidspunkt af dagen. Fra den søde javanesisk køkken, til lækker Batak grillet svinekød, til varme Padang retter, fra krydrede kinesiske nudler, til krydret indisk karry, er dette varierede køkken til rådighed 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Det er indlysende, at de lokale er så til fødevarer. Selve Medan på Sumatra er ganske godt kendt for “food-turisme”, især blandt andre indonesere.

Medan
Det er interessant at sammenligne de gamle, hollandske stil grønne områder, med parker, plæner og store gamle hollandske huse (nu omdannet til offentlige kontorer eller kommerciel virksomhed) og hundredvis af nyere, sjuskede shophouses sprawled sammen i hundredvis i den kommercielle områder langs med et par moderne stil indkøbscentre.