Rejseguide Colombia

Columbias historie i korte træk: I 1509 ankom den spanske konges udsendinge, Alonso de Ojeda og Diego de Nicusa, til det nordvestlige Sydamerika og i 1538 grundlagde Gonzalo Jiménez de Quesada byen Bogotá, i dag hovedstaden Santa Fé de Bogotá. 20. juli 1810 opnåede Columbia uafhængighed fra det spanske koloniherredømme, bl.a. ved hjælp af Latinamerikas store befrier Simón Bolivar, der døde 17. december 1830 i Columbia.
Colombia

Columbia var en demokratisk republik indtil 1953, hvor regeringen blev styrtet af general Gustavo Rojas Pinilla, som var diktator indtil 1957, hvor regimet igen blev styrtet ved en fredelig aktion. Herefter blev landet ledet af Den Nationale Front indtil 1991, hvor en ny forfatning blev indført.

Generelt om Columbia: Columbia er et multikulturelt samfund p.g.a. af indiansk, spansk og afrikansk indflydelse, der også kommer til udtryk i et broget og spændende kulturliv.
Colombia
Columbias befolkningstal er på over 34 millioner indbyggere og landets samlede areal er på 1.141.748 km2. Landet grænser op til ikke mindre end 5 lande: Panamá ud til Caribien, Ecuador og Peru mod sydvest, Brasilien mod sydøst og mod nordøst Venezuela. Columbia er en republik og landets officielle sprog er spansk. Katolicismen er den absolut største religion.

Klima: På grund af religionernes forskellighed varierer Columbias klima meget. I kystområderne og nordpå er klimaet varmt og tropisk med regntid fra maj til november. Højlandet er køligt.

Valuta: Den nationale valuta er Pesos der udgør 100 Centavos.
Lokal transport: Imellem større byer og kystområder er der et fint og velfungerende busnet. Der er gode færger mellem fastlandet og øerne San Andrés og Providencia. På grund af de store afstande i Columbia kan det dog betale sig at flyve mellem destinationerne, særlig hvis man blot har kort tid til rådighed. Der er flere forskellige former for billige løsninger f.eks. tilbyder Avianca et billigt tur-pas, der giver ret til 5 indenrigsflyvninger i Columbia efter eget valg. Kom ind eller ring og hør nærmere.

SEVÆRDIGHEDER:
Colombia
Andesbjergene: Columbias hovedstad, Santa Fé de Bogotá, er det perfekte udgangspunkt for at tage på eventyr i resten af landet. Byen ligger i de columbianske Andesbjerge i 2.600 m. højde. Rent arkitektonisk er byen uhyre fascinerende pga. moderne skyskrabere, der står side om side med smukke, gamle bygninger fra kolonitiden. Da folk strømmer til byen fra alle egne af Columbia, udgør den hastigt voksende storby essensen af Columbia.

Bogotás omegn byder på en hel del seværdigheder. Nordøst for byen ligger den lille by Guatavita og søen af samme navn, der er baggrung for myten om El Dorado. Byen byder på lokale restauranter og skønt kunsthåndværk. Man må også tage op nordvest for Bogotá og se den betagende Saltkatedral i Zipaquirá, udhugget i en grotte 390 fod under jorden og fylder 8.000 m2.

Boyacá-regionen nordøst for Bogotá er præget af betagende små landsbyer i kolonistil og farvestrålende kunsthåndværk, lavet af de lokale indbyggere. Man finder flettede kurve, keramik, lædervarer, palmetræsfigurer og uldvarer. En af regionens absolut smukkeste byer er Tunja, hvis bygninger stammer fra det 16. og 17. århundrede, og hvor Casa del Escribano Juan de Vargas med renæssance-murmalerier og Casa del Beneficiado´s bibelske freskomalerierer de vigtigste. Udenfor byen ligger Cojines del Zaque, et imponerende tempel fra tiden før spanierne erobrede området. Paipay, der ligger længere ude i regionen, kendes for sine helsebringende termalbade.

Her kan alle former for sport dyrkes. I nærheden finder man det historiske sted Pantano de Vargas, der er mindested for regionens frihedskamp under uafhængighedskrigen. Den historiske interesse kan plejes yderligere i den bedårende by Villa de Leyva, hvor alt står som for 2-300 år siden. Byen er desuden kendt for sin Dragefestival i august.

En af de vigtigste attraktioner i denne del af Columbia er absolut de arkæologiske zoner ved den lille by San Agustin. San Augustin-parken lige udenfor byen er fyldt med præcolumbianske statuer, springvand, gravhuler og sarkofager fra år 500 f.Kr. Lidt mere utilgængeligt ligger Tierradentro med smukt bemalede gravkamre. Der kan også anbefales en spændende trekkingtur, for at se ruinerne af “Den glemte By” Ciudad Perdida i junglen. Andre interessante byer er f.eks. Medellin, Cali og Popayán.

Caribiske kystland: Dette er lige stedet til en drømmeferie ved stranden. Regionen er desuden kendetegnet ved en kulturel mangfoldighed og nogle af landets smukkeste landskaber. Nogle vigtige byer i området er Cartagene de Indias, Barranquilla og Santa Marta.
Caribiske øer: San Andrés, Providencia og andre.

Stillehavskysten: Dette ufremkommelige område er et af de mest vandproducerende områder i verden. Kan man lide “adventure-turisme” som f.eks. trekking i junglen eller blandt sneklædte bjergtoppe, er Columbias Stillehavskyst lige det rigtige feriested.
Sabanas-regionen: De endeløse, ubeboede sletter – den Columbianske Pampas er en rigitg naturregion.
Amazon-regionen: Regionen er tropisk jungle og absolut for eventyrrejsende.