Bogota

Colombias hovedstad, Santa Fé de Bogotá, er det perfekte udgangspunkt for at tage på eventyr i resten af landet. Byen ligger i de colombianske Andesbjerge i 2.650 m. højde. Rent arkitektonisk er byen uhyre fascinerende pga. moderne skyskrabere, der står side om side med smukke gamle bygninger fra koloni tiden. I Bogotás centrum finder man caféer, restauranter, biografer og et vibrerende gadebillede. I den nordlige del findes det internationale centrum med ambassader og moderne høje skyskrabere. La Candelaria ligger i den sydlige del. Denne bydel bliver også kaldt kvarteret fra kolonitiden, da man her kan finde den flottest bevarede koloniale arkitektur.
Bogota i Columbia

Af seværdigheder i Bogota i Columbia kan anbefales et besøg på Museo del Oro (Guldmuseet) Dette museum er Colombias mest berømte, da man anser museets samling fra den præ-colombianske tid til at være en af verdens største og dermed vigtigste der til vor tid er fundet. Et andet besøg værd er Museo Nacional (Nationalmuseet) Her kan ses udstillinger, som præsenterer Colombias historiske perioder. Fra præ-colombiansk til vor tid. Iglesia de Santa Clara (kirken Santa Clara) er et af Bogotás smukkeste kirker fra 1600-tallet. Datidens største kunstner i Bogotá, Gregorio Vasguez de Arce y Ceballos, har her udført et smukt stykke arbejde, som i dag kan beundres af alle, specielt dem der nærer en lidenskab for religiøst kunst.

Bogotás omegn byder på en hel del seværdigheder. Nordøst for byen ligger den lille by Guatavita og søen af samme navn, der er baggrund for myten om El Dorado. Byen byder på lokale restauranter og skønt kunsthåndværk. Et besøg værd er også en rejse nordvest for Bogotá for at se den betagende Saltkatedral i Zipaquirá, udhugget i en grotte 390 fod under jorden og fylder 8.000 m2.

Boyacá-regionen nordøst for Bogotá er præget af betagende små landsbyer i kolonistil og farvestrålende kunsthåndværk, lavet af de lokale indbyggere. Man finder flettede kurve, keramik, lædervarer, palmetræsfigurer og uld varer. En af regionens absolut smukkeste byer er Tunja, hvis bygninger stammer fra det 16. og 17. århundrede, og hvor Casa del Escribano Juan de Vargas med renæssance-murmalerier og Casa del Beneficiado´s bibelske freskomalerierer de vigtigste.

Udenfor byen ligger Cojines del Zaque. Et imponerende tempel fra tiden før spanierne erobrede området. Paipay, der ligger længere ude i regionen, kendes for sine helsebringende termal bade. Her kan alle former for sport dyrkes. I nærheden finder man det historiske sted Pantano de Vargas, der er mindested for regionens frihedskamp under uafhængighedskrigen. Den historiske interesse kan plejes yderligere i den bedårende by Villa de Leyva, hvor alt står som for 2-300 år siden. Byen er desuden kendt for sin Dragefestival i august.

En af de vigtigste attraktioner i denne del af Colombia er absolut de arkæologiske zoner ved den lille by San Agustin. San Augustin-parken lige udenfor byen er fyldt med præ-colombianske statuer, springvand, gravhuler og sarkofager fra år 500 f.Kr. Lidt mere utilgængeligt ligger Tierradentro med smukt bemalede gravkamre.