Cartagena

Cartagena er af mange mennesker beskrevet som Colombias mest fascinerende by. Selv på en slentretur gennem byens gader med klostre, pladser, kirker, elegante træ balkoner og paladser med spansk arkitektur kan give én spændende by oplevelser.

Cartagena i Columbia

Cartagena i Columbia


Grundlæggelsen af Cartagena i Columbia centrum fandt sted først i 1500-tallet. Cartagena blev hurtigt spaniernes vigtigste havneby. De indsamlede skatter blev herfra sejlet til Spanien. Ikke længe efter opdagede piraterne spaniernes bedriftelser. Det resulterede i, at Cartagena blev hjemsøgt af pirater.

For at forhindre dette byggede spanierne en 12 meter høj og 17 meter tyk mur. Udover muren byggede man adskillige forter, som blev lagt på strategiske steder. Et besøg på blandt andet Castillo de San Felipe de Barajas, som er udråbt til at være et af de mest interessante forter, kan anbefales.

Islas del Rosario ligger ca.30 km ud for den colombiansk caribiske kyst, er sammen med Isla Barú et populært sted for dykkere samt snorklere, da her bydes på et enestående hav liv med et lige så enestående koralrev. Af andre caribiske ø’er kan nævnes San Andrés, Providencia o.m.f.