Bahamas rejseguide

Bahamas rejseguide – Hvis du planlægger en ferie på Bahamas, så kan du her læse mere om Bahamas og de spændende ting, som du kan opleve i østaten.

Grundlæggende information om Bahamas

Commonwealth of the Bahamas er en uafhængig engelsktalende nation i Vestindien. Bahamas er beliggende i Atlanterhavet, øst for Florida i USA, nord for Cuba og Caribien, og vest for den britiske afhængighed af Turks og Caicos øerne.

Bahamas er en gruppe af omkring 700 øer i den vestlige Atlanterhav, hvoraf kun mellem 30 og 40 er beboede. Det kan lyde som et vældigt stort sted, men til sammenligning er Bahamas er faktisk lidt mindre end staten Connecticut i USA.

Den største af øerne er Andros Island, ligger ca 190 km syd-øst for Florida. Bimini øen er den tætteste på USA og ligger kun 80 km fra Florida. I det nordlige Bahamas ligger øen Grand Bahama, hvor du blandt andet kan finde den næststørste by i østaten nemlig Freeport.

Øen Great Abaco er til øst. Mod syd finder du øen Great Inagua, som er den næststørste ø i Bahamas.

Bahamas rejseguide med fakta og tal:

Bahamas rejseguide

Bahamas rejseguide

Nassau er hovedstaden og den største by, og Nassau er beliggende på øen New Providence. Øerne har et subtropisk klima, som bliver modereret af Golfstrømmen. De fleste mennesker er etniske kristne, og engelsk er det officielle sprog.

Øerne er skabt af tre oceaniske sandbanker, The Little Bahama Bank, The Great Bahama Bank og mod vest Cay Sal Bank. Det højeste punkt på øerne findes på Cat Island, og det er ikke mere end 63 meter over havets overflade. På New Providence – hvor hovedstaden i Nassau er beliggende – er det højeste punkt 37 meter over havets overflade. Bahamas er seriøst et lavtliggende ørige. Til sammenligning er Yding skovhøj – Danmarks højeste punkt – 172 meter over havets overflade.

Bahamas har et fundament af fossil koral, men en stor del af klippen er det såkaldte Oolitic kalksten. Kalkstenen stammer fra opløsningen af ​​koralrev og muslingeskaller. Landet er primært enten stenet eller dækket af mangrove sump. Lave buske dækker meget af overfladen. Skove findes der i overflod af på fire af de nordlige øer: Grand Bahama, Great Abaco, New Providence, og Andros. På nogle af de sydlige øer er der lavtvoksende tropiske træer. Læs eventuelt mere om dette i en offline Bahamas rejseguide.

Selv om noget af jorden er meget frugtbar, så er det også meget skrøbelig. Der er kun få ferskvandssøer og blot én flod, der ligger på Andros Island, på hele Bahamas.

Klimaet i Bahamas er halvtropisk. Der er kun to sæsoner, sommer og vinter.

I løbet af sommeren, som strækker sig fra maj til november. Her er klimaet præget af varme, fugtige tropiske luftmasser bevæger sig nordpå gennem Caribien. Sommeren varierer i temperatur fra 21 ° til 33 ° med en ret høj  luftfugtighed på 60-100%.

I vintermånederne, der strækker sig fra december til april er klimaet påvirket af luftens bevægelse fra kolde poler fra Nordamerika. Temperaturer i vintermånederne er fra 15 ° til 23.

‘Det årlige nedbør på Bahamas er i gennemsnit 132 cm og er normalt koncentreret i månederne maj-juni og september-oktober perioder. Nedbør forekommer ofte i kortvarige, temmelig intense byger ledsaget af kraftige vindstød.

Vindene kommer overvejende fra øst hele året, men har en tendens til at blive afrettet og komme fra  nordøst fra oktober til april og mere fra sydøstlig retning fra maj til september. Disse vinde sjældent overstiger 15 km/time undtagen når der er orkansæson.

Orkansæson på Bahamas

Selvom orkansæson officielt varer fra juni til november, så kommer langt de fleste orkaner i Bahamas sted mellem juli og oktober. Den sidste meget voldsomme orkan var orkanen David i september 1979. Skaderne var kæmpe og og de berørte hovedsagelig landbrugsprodukter. Bahamas var hårdt ramt økonomisk og på landbrugsområdet flere år efter. Den mest intense og voldsomme orkan, vi har data på, ramte Bahamas i 1929. Her var der vindstød på op til 140 km/t, som blev registreret og muligvis nogle, der var endnu højere. Rigtig mange mennesker mistede livet, og der var omfattende skader på bygninger, boliger og både i hele østaten..

Lad dog ikke de orkaner og varmen skræmme dig. Bahamas er et vidunderligt sted at holde ferie. Få pudset dine solbriller, find din kulørte badebukser og badedragt frem, og ring til dit rejsebureau i dag! Bahamas er et must see