Botswana

Botswana fremstår som en op marked Safari Destination

Botswana er et land med tilsyneladende uendelige vidder. Selv om det dækker et område på størrelse med Frankrig, den menneskelige befolkning er kun 1,6 mio. Dette er et land, hvor dyrelivet ikke vender hård konkurrence om jord ressourcer fra mennesket. Som et resultat dyrene har ganget med en blomstre. Botswana kan med rette hævde at være vært nogle af de fineste spil helligdomme i Afrika. De verdener ‘største eksportør af diamanter i værdi, landet er ikke under pres for at komme i flere turister. Og regeringen har vedtaget en bevidst politik om at holde besøgstal lav. Den skjulte hånd af markedet har reageret ved at justere prisen for at afspejle denne virkelighed. Botswana har derfor vist sig som en eksklusiv op marked safari destination.

Bill Clinton, var sammen med sin kone gik på safari i Botswana i 1998. Den effekt parret blev stærkt fascineret af de vilde dyr, og de seriøse spil om liv og død, de spiller. Bekræfter sin stilling på toppen af ​​fødekæden, præsidenten spiste til middag nogle af de dyrearter, han havde set tidligere. Hans aften buffet inkluderet zebra, krokodille, impala i abe sauce, og giraf. “Jeg prøvede det hele”, erklærede han med tilfredshed. Men den tidligere amerikanske præsident er kun én i en lang række af tunge hitters at nyde dyrelivet tilflugtssteder i Botswana. Hollywood legender, Richard Burton og Elizabeth Taylor valgte at gifte sig igen her, for eksempel.

Botswana er domineret af Kalahari-ørkenen. Det indtager 84% af landarealet, oftest i Vest-, Central og nordlige del af landet. Men Kalahari er ikke en ørken i Sahara forstand. Du finder den lejlighedsvise klit, men også en betydelig vegetation i form af korte torn og krat bush, træer og græsarealer. Meget lidt vand selv, og derfor ørkenen tag. Mod nordvest, finder du Okavango, verdens største indre delta. Den nordøstlige er et land med bølgende Tablelands afbrudt af granit bakker og klippeformationer. Øst og sydøst, hvor 80% af befolkningen lever har mere varieret relief. Og regn skyer drysse mere og læsse sig mere frit i forhold til resten af ​​landet.

Botswana Rejse og safari guide

I dag er Botswana er en fredelig, veldrevet og relativt velstående land. Landet rigdom per mand indikator steder blandt mellemindkomstlande nationer sammen Mexico og Rusland og foran Brasilien. Men det har ikke altid været så, og landet er kommet ad vejen. San mennesker (ellers kendt buskmænd) menes at være de oprindelige indbyggere i Botswana. Deres efterkommere overlever til denne dag, nogle bor som deres forfædre gjorde for de fleste af de 30 tusind år historikere gætter de har været rundt. Senere-langt senere, Bantu grupper, fremtrædende af disse var tswana, blev førerne af disse riger.

Den moderne Botswana nation er blevet formet af de alliancer foretaget som reaktion på historiske strømninger hvirvlende i det sydlige Afrika i det attende århundrede. Herskerne på det tidspunkt tilpasset deres interesser sammen med det britiske mod boerne, der var nærmer sig fra syd og tyskerne fra vest. For briterne var værdien af ​​alliancen strategiske og ikke meget var forventet i form af økonomisk fordel. Og det er sådan, at forholdet resulterede i Bechuanaland protektoratet – forløberen for moderne Botswana. Den britiske forblev i afgift indtil uafhængigheden i 1966.

Den besøgende til Botswana er tegnet af den troværdige efterretninger, der bugner om kvaliteten af ​​sine uberørte dyreliv helligdomme. Chobe National Park, en af ​​de fineste spil parker i Afrika ligger til den nordøstlige del af landet. Parken har den største mangfoldighed af vildt overalt i landet. Det er grunden til den travle Bill Clinton befandt sig på Chobe for sin korte safari. Wildlife trives blandt de sumpe og græsland, at stretch langs flodsletter i Chobe River. Besættelsesmagtens 10.560 kvadratkilometer, er det særligt kendt for den store koncentration og ren og skær overflod af sine elefanter, der skønnes at være 80.000.

Chobe elefanter er trækfugle, og bevæger sig langs floden Chobe, deres pålidelig skanse i den tørre sæson. Afrikanske elefanter er den største blandt elefant arts-og dem på Chobe er den største af dem alle. Befolkningen har efterhånden opbygget siden 1930 er, når dyreliv i området begyndte at nyde en form for beskyttelse. Den berygtede handel med elfenben, især i 1970 og 80 har tilskyndet til decimering af elefantbestande i andre dele af Afrika. Men elefanterne af Chobe – gudskelov – blev skånet kontakt med snavsede hænder krybskytter. Andre dyr at se her nævnes nogle af de sædvanlige mistænkte på en afrikansk safari – løve, gepard, flodhest bøfler, giraffer, antiloper, sjakal, vortesvin, hyæne, krokodille, zebra. Fuglelivet er også forskelligartede. Cruising eller kørsel langs floden Chobe, får du den bedste visning af dyrene.

De Savuti Marshes af Chobe er kendt for at have den største rovdyr befolkningstæthed i det sydlige Afrika. Marsken har lærebogen funktioner, der trækker rovdyr. I en flad og fjendtligt miljø, giver de et sted, hvor gnuer, bøfler, zebra og mange antilopearter samles for en drink. De rovdyr – geparder, leoparder, løver, vilde hunde, hyæner, vilde hunde og sjakaler – naturligt følger. Nogle rovdyr såsom løve tendens til at være temmelig doven og indstillingen her er en gave. Den sædvanlige indgang til Chobe er Kasane, som ligger ca 800 km nord for Gaborone. Du får her ved at flyve fra Gaborone, Maun eller Victoria Falls i nabolandet Zimbabwe. Lejre og indgiver kan findes overalt i parken.

Okavango Delta, i den nordvestlige del af Botswana er den største indre delta i verden. Spredning over 15.000 kvadratkilometer, er det udformet som strømmen af ​​Okavango River bremser og soaks i sandet. Det er derfor, det er benævnt »floden, som aldrig finder havet ‘. Netværket af kanaler, ox bow søer, laguner, sumpe og øer, der opstår er meget fryd for øjet. Men det er ikke alle Okavangos ‘gavmildhed. Deltaet er fyldt med dyreliv – gnuer, giraffer, flodheste, elefanter, zebraer og bøfler har alle fundet et hjem her. Fuglene også er rigeligt, mere end 550 typer, hvoraf nogle lever på træer og andre på vandet.

Det bedste sted at se dyreliv i Okavango er inden for spektakulære Moremi Wildlife Reserve. Reserven ligger i centrum af deltaet og indtager 3.000 kvadratkilometer. I Moremi du se spil om bord på et køretøj eller ved at glide på en makoro (udhulet kano) eller anden form for kano. Indkvartering er tilgængelig i lejre og indgiver inden for delta-området. I Moremi selv, kan du bo i telt campingpladser men ingen permanente lejre eller indgiver er tilladt.

Hvis du er interesseret kultur, tage en pause på Chief ‘s Island, den største i deltaet, og se gamle klippemalerier. Maleriet blev formentlig henrettet af de kunstnerisk skrå forgrunden bærere på San folk. Okavango Delta bør undgås i sommeren, især december til marts, hvor de fleste af lejrene er lukket ned. På det tidspunkt er det meget varmt og fugtigt-temperaturen stiger over 38 ° C, og tordenvejr frigøre dagligt. Du indtaster Okavango gennem Maun – deltaer ‘vigtigste by, ved at flyve eller tage en bus fra Gaborone, 600 km væk.

Besøgende til enten Chobe eller Okavango måtte ønske at tilføje på et besøg i Victoria Falls. Victoria Falls er faktisk i Zimbabwe, men er let tilgængelig fra den nordlige del af Botswana. Victoria Falls er et af de mest spektakulære vandfald i verden og et af Afrikas største attraktioner. Beliggende på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia, det falder forekomme, hvor den stadig flyder Zambezi-floden, unwarned, henkastet tilgange og så pludselig styrter ned en serie af basalt kløfter i en betagende visning af flere vandfald. Mist og torden stammer fra faldet kan være vidne til fra langt væk.

Den spray fra faldet fastholder regnskoven på den modsatte væg af basalt og skaber en næsten konstant regnbue synlig selv ved lyset af månen. Falder ses bedst fra luften, og dermed aktiviteter såsom helikopterflyvning, ballon forlystelser og mikro-belysning over falls er en skal gøre. Andre spændende aktiviteter til rådighed, er Elastikspring fra broen – som også giver en fantastisk udsigt ned i slugten, kano, white water rafting, river safari, elefant tilbage safaris og mange flere. Sørg for at gennemgå vores tilbud på en Botswana safari og Victoria Falls tour.

Adventure asylansøgere, der rejser ikke blot praktiske steder, ønsker måske at tjekke de Makgadikgadi Salt Pans. De lavvandede saltpans dækker omkring 6.500 kvadratkilometer og rangerer blandt de største i verden. Atmosfæren her er ganske surrealistisk, med flimrende fatamorgana i et stort åbent terræn kun afbrudt af nogle få baobabtræer. Fuglekiggere i særdeleshed vil blive fascineret på den usædvanlige omgivelser, som de ser mange flamingoer og pelikaner. De pander befinde sig på arealet mellem Francistown (410 km nord øst for Gaborone) og Okavango-deltaet. Der er masser af dyreliv i Makgadikgadi National Park, men ikke så meget som Chobe-så det vil ikke være din eneste grund til at komme her.

Botswana er stedet for et unikt dyreliv bevaring initiativ i det sydlige Afrika-begrebet grænseoverskridende parker. Initiativet er forankret på den sunde fornuft bemærkning om, at dyrelivet ikke anerkender internationale grænser. Succesfulde bevaringsbestræbelser i et område, der grænser et andet land kan reduceres til nul, hvis nabolandene ikke samarbejder. Den Kgalagadi Transfrontier Park er en kombination af to parker-den tidligere Gemsbok National Park i Botswana og Kalahari Gemsbok National Park i Sydafrika.

Dækker over 36.000 kvadratkilometer, er Kgalagadi en af ​​de største Wildlife Conservation områder overalt i verden. Botswana bidrager med ca 75% af parken i den sydlige Kalahari-ørkenen. Parken er et unikt fredet område for det giver mulighed for store dyreliv migrationsstrømme, der engang var almindelige i savanne græsland i Afrika, men er desværre ikke muligt længere. Appellen af ​​den barske skønhed i Kalahari til side, forskerne er ekstremt nysgerrig efter at finde ud af hemmeligheden historie om flora og fauna, der er tilpasset til, hvad der synes at være et meget svært miljø.

For almindelige mennesker, er parken vært for den berømte sort-manke Kalahari løver. Du vil også se gemsbok, Springbok, Eland, blå gnuer, geparder, vilde hunde, sjakaler, bat-eared ræve og leoparder. Birding er også fremragende og af 297 registrerede arter, er 96 hjemmehørende. Det er vanskeligt at komme til Kgalagadi. Fra Gaborone, kører du for 860 km, hvoraf 550 km er asfalteret og resten grus. At være en grænseoverskridende park, kan du også få adgang til den via Sydafrika. Parken har ingen permanente telt campingpladser og på safari du skal medbringe i alt hvad du behøver.

Den tørre sæson, især mellem april og oktober, er det bedste tidspunkt at besøge Botswana på safari. Det er da let at få øje dyreliv samledes nær vandkilder. Regnen kommer over de sydlige sommermånederne fra november til marts. Vejene er så vanskelige at anvende og med den overflod af vand og græsningsarealer, tendens dyrene at sprede. Tidligt om morgenen og nattemperaturer om vinteren (maj til august) kan falde til under frysepunktet, især i sydvest. Men de dage er så cool at varme. Sommeren oplever høje dagtemperaturer på op til 38 ° C. Den skydække, selvom, og regnen har tendens til at køle tingene en lille smule. Pas på, at August er meget tør og støv og sand storme tendens til at stige fra vest.

Husk at pakke en kikkert-de bringe dyrene tættere på uden de sædvanlige risici. Et par ordentlige solbriller er en god idé, især hvis du rejser til Kalahari, hvor blænding kan være noget foruroligende. Også pack fotografisk og videoudstyr til at optage din safari af hensyn til de af dine uheldige venner, som måske ikke har været til Botswana. På safari, tilrådes det ikke at bære hvide eller lyse tøj for at undgå spændende dyrene. Lette bomuld og sengetøj er tilstrækkelige til sommer. For at overleve vinteren morgenen og om aftenen, du har brug varmere wraps og trøjer. Kvinder bør undgå at bære sparsomme badetøj i landdistrikterne væk fra hoteller og campingpladser at undgå at støde lokalbefolkningen.