Athen

Grækenlands berømte hovedstad kaldes ”civilisationens vugge” og bør opleves,
hvis man vil fornemme landet og dets rige historie. Athen har alt: natur, kultur,
underholdning og liv døgnet rundt.

Nyd Akropolis med templerne både dag og nat er det en smuk oplevelse. Man må
naturligvis derop og studere det hele og samtidig nyde det smukkeste panorama
over byen. Se også Amfiteatret ved siden af og den smukke gamle bydel Plaka
med snævre gader, masser af butikker, taverner og caféer. Man må herefter til
bydelen Monastiraki med caféer overfor Parlamentet, den flotte græske garde og
en dejlig park. For de sportsinteresserede er en basket- eller fodboldkamp i Athen
en unik oplevelse.

Badevandet ved Athens kyst er fint til en dukkert.
Athen er en solrig, varm by med bjerge og hav, restauranter og taverner, skulpturer,
museer, kirker og teatre omkranset af høje betonejendomme. Trafikken er tæt både
på de smalle gader, de brede boulevarder og motorringvejene, tag gerne en taxa,
det er ret billigt.

Prøv at tage S-toget fra centrum til havnebyen Pireus, som har en malerisk
lystbådehavn og dejlige taverner. Sydpå er strandvejen smuk. Den fører forbi
lufthavnen til Glyfada og videre til Attikas sydspids Kap Sounion med
Poseidontemplet og en vidunderlig udsigt over Ægæerhavet. Langs hele vejen er
der fine bademuligheder.

Vi anbefaler, at man tager et pusterum fra byen, gerne et par dage, og tager på
udflugt i omegnen for at opleve nogle af de øvrige berømte antikke seværdigheder,
og få en helt usædvanlig skøn naturoplevelse.

Blot en times kørsel vestpå ligger Korinther kanalen. På Peleponnes bør man
blandt meget andet besøge amfiteatret i Epidauros og Agamemnos grav i Olympia.
Vi anbefaler overnatning i Tolo ved Nafplion, at fortsætte turen til Patras, tage
færgen til fastlandet og kystvejen via de smukke byer Galaxidi og Itea op ad
bjergene til ”verdens navle” Delfi med bl.a. Apollontemplet, museet og den
smukkeste bjerglandsby. På vejen tilbage mod Athen passeres et moderne
skisportssted højt oppe på Parnassos-bjerget og byerne Livadia og Theben.

Dette kan naturligvis varieres efter ønske, og vi kan arrangere mange andre skønne
udflugter. Gæster med lyst til at opleve en usædvanlig by, kultur og naturskønne
oplevelser, finder det hele i og omkring Athen.

Athen Vejret


Ting at se i og omkring Athen:

Acropolis

Akropolis er Athens mest genkendelige, betagende og forbløffende site. Akropolis er faktisk navnet på den bakke, hvorpå der er tre vigtigste templer: Parthenon, Erechteion og Temple of Athena Nike, såvel som Akropolis Museum og Propylaea, som var den oprindelige indgang til Akropolis.

At være en fan af arkæologi og græske klassiske studier, blev jeg fuldstændig betaget af stedet. Den samlede størrelse af Parthenon er ekstraordinære, når du fatte det blev bygget 2.500 år siden. Museet artefakter fundet i templer på Akropolis, som blev sat der for at undgå vejr skader.

Athen guide

Acropolises er en bakke, og en temmelig stejl, så tage god kvalitet travesko og aftappet vand med dig, når du går. Og tage forsigtige skridt, fordi marmor trin er meget glat. Jeg introducerede mig til marmor på den hårde måde: ansigtet først, og lad mig fortælle dig: det er ikke en fornøjelig oplevelse.

Athen

På vej til Akropolis er der mange souvenir peddlers, der sælger postkort, papyrus tegninger og andre nipsgenstande. De sælger den samme type og kvalitet af souvenirs, som museets gavebutik, men til den halve pris. Jeg anbefaler laste op på souvenirs fra dem på vej ud af Akropolis.

Temple of Olympian Zeus

Templet er et af de eneste to tilbageværende dele på Olympieion site. Den fuldkomne størrelse af dette monument er utroligt! Der er kun nogle få af de oprindelige korintiske søjler tilbage af den oprindelige 104! Dette er et ideelt sted at sidde ned på en solrig dag med en gyro i hånden og bare beundre dens skønhed.

Interessant faktum om Zeustemplet er, at det tog næsten 700 år at opføre. Det blev startet i 515 f.Kr. af Peristratos og afsluttet i 125 e.Kr. af den romerske kejser Hadrian.

Athen klima

Tæt på templet, på Amalias Avenue kan du tage et nærmere kig på den anden tilbageværende monument – Hadrians Bue, bygget et par år senere af den samme kejser. Under mit besøg blev det hele dækket i cellofan til genopbygning, så var ikke meget inspirerende.

Agoraerne – Ancient og romerske

Ancient Agora (Arkhaia Agora) var samlingssted for de gamle athenerne. Det er svært at sige nu, overvejer næsten intet er overladt fra de oprindelige strukturer. Hefaisteion (Temple of Hefaistos) er undtagelsen. Det er helt et monument og formentlig det mest velbevarede af alle græske templer i Athen. Stoa af Attalos, der udelukkende blev rekonstrueret, huser Museum of Ancient Agora og er et hvilested for de fleste af de artefakter findes her.

Roman Agora (Romaiki Agora) er beliggende nær den anden. Det er langt mindre, og en meget yngre sted end Ancient Agora. Et par interessante ting at se her, er en tyrkisk moske: Fethiye Djami, og Tower of the Winds.

Jeg markeret dette sted som Anbefales ikke, stærkt anbefales, fordi medmindre du har en reel interesse i arkæologi eller historie, kan du bare få fodret op her. Der er ikke så meget at se, udover Hefaisteion, fordi de fleste af de monumenter er næsten fuldstændig ødelagt. Men hvis du er en historie / arkæologi buff, have en ekstra dag, eller tilfældigvis til at kede sig i Plaka, end med alle midler stoppe her og gøre lidt udforske.

Panathenaic Stadium

Panathenaic Stadium var skueplads for de første moderne olympiske lege i 1896. Dens navn, Panathinaikon, står for “All Athenerne Stadium”. Det er blevet rekonstrueret i stedet for den oprindelige stadium. Denne stadion er et af de steder, der bare giver dig en god kvalitet følelse indeni. Du er velkommen til at køre omgange rundt om den, eller at tage et kig på marmorplader dokumenterer alle de moderne olympiske lege. På forsiden af stadion er en statue af Discus Thrower.

KerameikosKerameikos Cemetery
Denne ene var en ganske stunner! Traditionelt jeg var vant til kirkegårde er temmelig højtidelige steder, hvor folk kommer for at tilbede eller huske. Ikke Kerameikos. I virkeligheden, at dømme efter at man sidder på gravsten, eller liggende rundt i bikini få en tan ville du næppe ved, det er en kirkegård. Men du kan ikke fejl nogen, ingen er blevet begravet her i over tusind år.

Så imod mine oprindelige følelser, ville jeg nødt til at foreslå dette sted som et dejlig afslapning sted: et sted at sidde ned og læse en bog, strække benene og slappe af eller bare få en tan. Oh … Der er et museum her samt som udviser nogle gravsteder poster, gravsten, urner osv.

The Ruins of Delphi

Et besøg i Delphi site er et absolut must for enhver historie buff. Planlæg en hel dag til turen, da det er omkring tre timer væk med bus eller bil.

The Temple of Apollo er den vigtigste træk af sitet. Dette storslået bevarede tempel er, hvor Pythia, det ypperstepræstinde af Apollo skulle blive bedt om at forudsige fremtiden, og til gengæld hun ville give meget uforklarlige svar (og de var ikke altid godt).

The Theatre af helligdommen og stadion er placeret højere oppe på siden (ca. 10 minutters gang). Ikke helt så iøjnefaldende, og kan undgås ved dem, for hvem opstigning beviser for meget.

Og selvfølgelig kan du ikke gå glip af det arkæologiske museum i Delphi, som huser de værdifulde artefakter fundet på stedet. Og heldigvis det er beliggende ved foden af hjemmesiden, så ingen klatring er nødvendig.

Plaka

Plaka er turistens himlen. Det er meget lig til Paris ‘Montmartre-distriktet. Der er hundredvis, hvis ikke tusindvis af beskedne souvenir butikker, taverner, anvendelsesforhold butikker, små kirker og open air står hvor du kan købe alt fra produkter til keramiske vaser til olivenolie sæbe. Det er et sted, du skal besøge på din sidste dag i Athen, når du ønsker at lægge op på billige souvenirs. Du er ikke rigtig kommer til at se alle, at mange locals her, i hvert fald forholdsmæssigt på de tusindvis af turister passerer ved hvert minut. Og ved Gudinde, glem ikke at bringe et kort! Plaka er en labyrint, et netværk af gader, der alle ser ens ud.

Plaka

Der er masser af steder at spise i Plaka, men de fleste af de smarte ser dem tendens til at være frygtelig dyrt og ikke rigtig tilbyde at god af den lokale billetpris. Lille take-out steder eller små restauranter er det bedste bud for fødevarer der. Deres gyros kunne fedt indpakningen, men de smager fint og du har penge tilovers for disse souvenirs.

En ting jeg opdagede, når de køber souvenirs i Plaka, at prisen på varen er næsten aldrig den pris, du vil betale, hvis du spiller dine kort rigtigt. I nogle butikker, vil ejerne fortælle dig med det samme »I dag rabat 20 procent ‘eller’ mere du køber, større rabat«. Men som en generel regel, bør du byttehandel. Du er dum, hvis man ikke gør det, fordi du simpelthen vil betaler for meget for alt. Everyone tilbud her, både lokale og turister. Og hvis butiksejeren er tilbageholdende med at lave en aftale, lagde ting du kigger på og sige, at du vil se et andet sted. De vil højst sandsynligt ændre deres melodi og tilbyder dig penge fra højre væk!

Nationale Arkæologiske Museum of Athens

Hvis du vil se nogen museum på din tur til Athen, se denne ene. Det er den største og mest inspirerende arkæologiske museum i Grækenland. Selv selve bygningen er helt noget at se på. Museet har en hel del forskellige udstillinger, men naturligvis de mest interessante er den græske keramik og skulptur, som også tilfældigvis til at tage det meste af rummet. Der er også udstillinger af egyptiske kunst og forhistoriske og bronzealderen artefakter.

Museet er let nået ved forskellige busser fra ethvert punkt i byen. Det er enorme og kan nemt tage op en hel dag, men ulig Louvre i Paris, dette museum indeholder en sådan mangfoldighed af ting, som jeg fandt det meget nemt at bruge flere timer der uden at få trætte af at beundre stykkerne.

En sidste bemærkning, selvom type Museum stater det er en Art Museum, det er virkelig en blanding af en Art / History / Kultur Museum. Jeg vil gerne gøre det klart, så jeg ved ikke skræmme væk kunst-bevidstløse mennesker.

National Gardens

National Gardens, som er tilgængelig bag Tomb of the Unknown Soldier, tilbyde en dejlig flygte fra alle trængsel og travlhed i byen. Ser man på de skarer tilstedeværende, har jeg en fornemmelse af de er en trendy hænge-ud sted for de lokale. Dette er et rart sted at tage en afslappet gåtur eller spise en brun-taske frokost. I hjertet af parken er der en neoklassisk struktur kaldet Zappion, som jeg har fået at vide bruges til vigtige politiske og kulturelle begivenheder (en sikkerhedsvagt fortalte mig Grækenlands indtræden i Den Europæiske Union blev undertegnet her). Det er en temmelig iøjnefaldende struktur værd at tjekke ud, hvis du sætter pris på arkitektur.

national gardens museum athen

Det er også et fint sted at tale med de lokale, hvis du ønsker det. Jeg stoppede ved en kringle stand køre ved en kurdisk indvandrer og straks kom ind i en diskussion om skæbnen for den kurdiske leder Abdullah Öcalan (der blev fængslet på daværende tidspunkt Tyrkiet). Ikke at jeg talte enhver kurdisk eller græsk, eller stativet ejer enhver engelsk, men utroligt nok med hånd-gestus, og en kombination af engelsk, græsk, tysk og et ord ‘caput’, vi på en måde kom til en forståelse af, at han var en han er færdig og vi begge støttede hans sag. Bagefter var jeg straks flået for en kringle, men … det var for en god sag.

Constitution Square
Constitution Square

Syntagma (forfatning) Square er placeret centralt i Athen og en temmelig godt udgangspunkt for turister. Der er banker her, hvor du kan udveksle penge, rejsebureauer, hvor du kan afhente information om hvad der skal se i Athen eller bestille en bus tour og nogle temmelig luksuriøse hoteller.

Top turistattraktion i Square er Tomb of the Unknown Soldier, som er overvåget af vagter iført EVZONE kostumer, hvilket er den sædvanlige mandlige græske kostume bestående af en hvid nederdel og skjorte, rød vest og hat og sko med pomponer. De ser temmelig attraktiv! Det bedste tidspunkt at se den vagtskiftet er søndagen ved middagstid, når den store tjeneste finder sted. Jeg tror, at den tidlige begivenhed starter ved omkring 11 eller 11:30, når en bataljon af soldater begynder marcherer ned ad gaden med en militær band spiller. Da de nærmer sig Tomb, de stopper på en systematisk måde, vente indtil middag, så ceremonien for vagtskiftet begynder. Det er virkelig ganske interessant, da der er så meget skik og ceremoni involveret. Soldaterne tager disse lange forsigtige skridt: Jeg var forbløffet over at se, hvordan de holde balancen, mens du står på et ben.

Der er ikke meget andet at se på Syntagma-pladsen selv, men herfra har du nem adgang til National Gardens, samt Plaka og Omounia Square. En eller anden måde, min hver dag i Athen startede og sluttede her.

Three Island Cruise

Det var værd at tid og penge. Jeg reserveret cruise gennem Cybertravel Network www.hotels-Grækenland-athens.com en af omkring et dusin rejsebureauer tilbyder det samme tour (senere fandt jeg ud af mange tour agenturer bruge den samme båd, der kan bære flere hundrede mennesker). Det var meget godt planlagt: i de tidlige morgentimer en van plukket mig fra hotellet og faldt mig hvor aircondition trænere tog os til havnen. Derfra var det et par timers sejlads til vores første anløbshavn: Hydra. Sikke en storslået, laid-back lille sted! Hvide huse, røde tage, blåt vand og himlen, omkring 25 Celsius … og det er i Feburary! Shopper paradis selvfølgelig med souvenirbutikker overalt. Vi flyttede til Poros, i hvilket tidsrum frokost blev serveret om bord. Poros, var ikke så rolige som Hydra til mig. Det var mere kommercialiseret, mindede mig en smule af Honolulu, Hawaii. Men det var et rart sted at Grib en skål af is og blot lounge lidt på havnen. Derfra flyttede vi til Aegina og blev tilbudt at betale for en valgfri bus tour på Ægina til Temple of Aphaia.

Bussen tour var værd at pengene. Temple of Aphaia på Aegina er meget velbevaret og et fremragende sted at tage et kig på. Aegina er også et meget godt sted at købe pistacienødder: der er leverandører overalt, så afhente en pose eller to på vej ud!

Krydstogtet tilbage var meget fastsat tilbage. Der var om bord på underholdning: live band, komiker, græsk folkedans osv. Jeg valgte at bare sparke tilbage med en flaske Retsina (græsk vin) og se visningen, som var helt behagelige. Ved ankomsten faldt trænerne alle off tilbage på deres hoteller.

Beskæftiger sig med athenerne

Athenerne (eller måske grækere) er en en af en slags type mennesker. Meget snakkesalig, ikke hæmmet og mest af alt meget nysgerrig. Nu er der jo her er mine meninger, og de er meget personlige til, hvad jeg har oplevet, så enhver, der er uenig i dette synspunkt bør huske på dette.

Denne Manierisme har vist sig snarere ud over det sædvanlige ved mange lejligheder. Næsten hver dag, jeg gik til den samme lille familieejede restaurant i Kifissias kaldet ‘Ta Salona «. Ud over at have god kvalitet mad, også det havde meget nysgerrig ejer. Hver nat, ville vi sidde over en flaske græsk øl ‘Mythos’ eller et glas ouzo (killer stuff!) Og diskutere, hvor jeg kommer fra, livet i Athen, mad, drikke … osv. Det er virkelig lavet til behagelige aftener.

Et andet eksempel på denne udadvendte natur freaked mig ud en lille smule. På et par gange, mens du går i Plaka, spurgte jeg en person, der går med hvad tid var det, eller hvordan du får et eller andet sted, og efter at have modtaget svar, person sagde “Du ønsker at gå på bar, drikke ouzo? ‘ Nu … Jeg er sikker på der er noget galt med at spørge nogen til at gå drink med dig, men det tog mig overrasket en lille smule. Kommer fra USA, var jeg følte, at hvis jeg accepteret et tilbud som dette fra en komplet fremmed, ville jeg nok ende i en biker-bar, arm wrestling med en £ 300 fyr kaldet “Bulldog”. En britisk kvinde, jeg mødte par dage tidligere på et krydstogt til øerne fortalte mig, at hun blev kontaktet et par gange på gaden af komplet fremmede enten spørge hende ud på en date eller gøre bemærkninger som “Hun er høj! Jeg vil vædde på, hun er rigtig god ‘.

Hvis jeg drog nogen konklusioner fra denne hændelse, hvis du ignorerer den person, vil de med tiden droppe emnet. Men på et sted som en restaurant eller en bar, er det faktisk viste sig virkelig fascinerende at tale med de lokale og finde ud af lidt om deres dagligdag.