Dodekanesiske Øer

Dodekaderne består af mere end 163 øer, hvoraf kun 26 er beboede. Ø-gruppen ligger i den østlige del af Grækenland ved Europas grænse og du finder her en vidunderlig blanding af arkitektoniske stile fra østlige og vestlige kulture.

Patmos

Indbyggere ca. 3.500

Patmos har flere utrolig flotte strande, og mange frodige dale. Den bedste strand der findes på øen hedder Grigos, den ligger i en pragtfuld bugt. Der findes også en grusstrand med fiskerbåde, og der er flere forskellige muligheder for vandsport. Der findes også her en rigtig god campingplads, og der ligger også massere af taverner

Det ægæiske Jerusalem med den mystiske atmosfære og generøse natur præsenterer et landskab af blændende naturlig skønhed. De hvide huse og mange kirker med det imponerende kloster, Patmos havn med lystyachter side om side med de traditionelle fiskerbåde kombineret med de endeløse strande er med til at skabe forestillingen om øen. Åbenbaringens ø venter på dig.

Lipsi

Indbyggere ca. 650

En lille ø mellem Leros og Patmos med smukke sandstrande og krystalklart vnad. Med dets 500 indbyggere og mange omkringliggende øer er Lipsi et af de steder som bringer tankerne hen på paradiset. Mellem de hvide huse i havnen er der traditionelle taverner, ouzerier og caféer.

Lipsi er en magisk ø, der er mange flotte bjerge, landsbyhuse med festlige farver. Her er der pragtfulde strande, og øen i sig selv byder på utrolig mange ting. I centrum ligger den berømte blåkublede kirke, og det vil klart være et sted der er værd og besøge. Lipsi er et fortryllende sted, og klart et godt sted at tage hen, hvis man har lyst til at se en masse ting.

Leros

Indbyggere ca. 8.000
Øen Leros var engang berømt som Artemis Ø. Øen har utrolig meget natur, og øen er kendt for musikere og digtere.

Beliggende mellem Kalymnos og Patmos. Diana, jagtgudindens ø. En ø med borge og byzantinske kirker. Billedlige beboelser og bygninger i Lakki fra den italienske okkupation, hvilke er unikke i Europa. Med sine ankerpladser og sublime kystlinie er Leros uberørt, fredfyldt, autentisk uden praleri. Leros er parat til at byde dig velkommen med sin charme til en rigtig ferie.

Kalimnos

Indbyggere ca. 14.000

Kalimnos er meget kendt for sit svampefiskeri, og øen har mange gode historier og byde på. Det er meget let og komme rundt på øen, der er gode forbindelser til landsbyerne. Klippeøen har tre bjergkæder, og et utrolig flot område. Øen har festlige malede huse, der ligger mellem bjergene og nogle af dem følger bugten.
Beliggende mellem Kos og Leros, svampedykkernes ø med det billedlige landskab, det klare blå hav, små omkringliggende øer og lokalbefolkningens gæstfrihed er bare en lille del af hvad øen kan tilbyde.

Kos

Indbyggere ca. 27.000

Hvis du har brugt for lang tid på at drømme om himmelblå skyer, lange sandstrande omgivet af det varmeste blå hav, så er Kos lige noget for dig. Hippokrates fødested, historiske vingesus med middelalderslottet Casa Roma, den gamle tyrkiske minaret og resterne af de antikke templer. Fra det stille Kefalos til den kosmopolitiske by Kos eller festbyen Kardamena, er Kos et smukt sted at udforske.

Kos har et meget behageligt klima, og de har masser af frugtbar jord, de er meget kendt for deres Kossalat. I centrum er der mange muligheder for forskellige ting, bl.a. fortovs cafeer. I højsæsonen er der gang i den om aften, og et godt sted at hygge sig, hvis man er til det.

Astipalea

Indbyggere ca. 1.100

Øen har med sin blændende hvide fæstningsby Chora, og maleriske kystlinie bevaret en utrolig flot charme. Dette er en afsides ø, med mange flotte høje klipper, og et interessant bjergområde. De har mange flotte sandstrande, hvor at sørøverne engang holdt til. Der findes forskellige plantager i Astipalea, bl.a. citruslunde og majsmarker.

Nissiros

Indbyggere ca. 1.000

Nissiros er faktisk en cirkelrund ø. Alle her trives på den vulkanske jordbund, oh her findes enestående blomster. Dette er en utrolig flot ø, med masser af oliven, figner, og mandel træer. Man må absolut ikke undlade at besøge vulkanen, da den gir et rigtig godt indtryk af selve _Nissiros.

Tilos

Indbyggere ca. 300

Tilos er en meget fredelig ø, og med gode muligheder for vandreture, og som et godt hvilested for fugletræk er det meget spændende for fugleinteresseret. Når man kommer væk fra den nøgne kyst, har øen et frodigt indre med små hyggelige gårde, hvor de dyrker alt fra tobak til mandler.

Simi

Indbyggere ca. 2.500

Simi er en klassisk hyggelig by, havneområdet Gialos er et af de smukkeste i Grækenland, den er omgivet af de meget specielle huse, og de kunstfærdige kirker op af en bjergskråning. På Simi er det nemmest at komme rundt på gå ben, da det ikke er alle vejene der er helt stabile endnu.

Rhodos

Indbyggere ca. 100.000

Rhodos har mange gode sandstrande, samt masser af gode vandremuligheder, og de har et meget livligt natteliv, med masser af gang i den. Rhodos har været beboet i mere end 2.400 år. En sted der er værd og besøge på Rhodos er den gamle by.

Kastellorizo

Indbyggere ca. 275

Kastellorizo var en meget isoleret by, indtil lufthavnen blev åbnet for turister i 1987. Øen har ingen strande, men det klare vand er fuldt af liv bl.a. munkesæler, og det er et fremragende sted til snorkeldykning. Øen har den bedste naturhavn, og den er i hvert fald værd og besøge.

Karpathos

Indbyggere ca. 5.000

Karpathos er en dramatisk og smuk ø, og er ikke uspoleret af turismen. År efter år kommer der flere og flere turister. Langs vandet ligger der masser af cafeer, og restauranter, hvor de serverer international køkken. Det her er en lille farverig by, det er gode strande, og masser af muligheder for vandreture.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts