Kreta

Rejseguide til Den Fængslende græske ø Kreta

Kreta er ikke bare den største, men også den mest mangfoldige af alle Grækenlands øer. En ø med en årtusind gammel historie blandet med legender. Det var her guden Zeus blev født. Her findes masser af arkæologiske seværdigheder, høje klippebjerge med dybe kløfter og krystalklare vandløb. Lange sandstrande, charmerende småbyer, frodige olivenmarker og et rigt fugle- og planteliv. Dertil et enestående varmt klima med en blomsterpragt fra tidligt forår til sent efterår.

Øen kombinerer de traditionelle venetianske slotte og borge, byzantinske kirker, de tyrkiske moskeer, fiskerlandsbyerne og de små landsbyer med et moderne liv med store luksushoteller, lejlighedshoteller, barer, turistbutikker, diskoteker osv. Der er så meget at lave på Kreta, at det er svært at vide hvor man skal begynde og ende.

Chania ligger på den østlige del af en ca. 50km lang bugt. Byens charmerende venetiansk havn har mange tavernaer, restauranter og barer liggende på rad og række. Bag havnen ligger den gamle bydels smalle stræder med butikker omgivet af resterne afen venetianske fæstningsmur.

I baggrunden af Chania hæver grønklædte bjerge sig højt over byen. I landskaberne vokser citrus træer i frodige områder. Mange gæster lejer bil for at udforske de små og større landsbyer, hvor livet ikke er forandret meget de sidste hundrede år. Det er populært at vandre til fods eller cykle i de stejle bjerge – og udflugtsmulighederne er uendelige.

Vest fra Chania by langs bugten breder sig en perlerække af sandstrande. På hovedvejen vestpå finder man badebyerne Agia Apostoli, Kato Daratso, Kalamaki, Kato Stalos og tilsidst Agia Marina og Platanias som er kystens største badeområder, henholdsvis 8 og 12 km vestpå. Det er her man finder Dinos Rejsers hoteludbud.
Ved første øjekast kan Chanias kystbyer forekomme som typiske ferieområder med masser af hoteller, restauranter og butikker side om side. Men ved nærmere bekendtskab, opdager man hurtigt, at lokalbefolkningen bor i de samme områder – side om side med de store hoteller. Alle steder mærkes den landlige græske atmosfære mellem lejlighedskomplekser og swimmingpools.

Daratso: 4 km fra Chania ligger Daratso. Tæt på Daratso findes to populære og besøgte strande i Agia Apostoli. De gode badestrande ligger side om side, i tre små vige rundt om en halvø. Strandene ved Agia Apostoli er sandstrande og meget børnevenlige.

Daratso er det område på Vestkreta med de bedste sandstrande & kun 4 km fra Chania by. En by med lange, gyldne og børnevenlige sandstrande. Det er samtidig den by, der ligger tættest på Chania by – som er en fantastisk hyggelig & charmerende havneby. Derfor er de fleste hoteller og lejligheder placeret netop her!

Agia Marina: 8 km fra Chania by ligger Agia Marina. En populær badeby, med et utal af restauranter og gode indkøbsmuligheder. I Agia Marina ligger en bred sandstrand, som er meget børnevenlig.

Platanias: 12 km. fra Chania ligger Platanias. Den mest livlige af alle badebyerne. Her findes alt. I Platanias ligger cafeer og taverner helt ned til vandet. Her er gode bademuligheder. På toppen af den pulserende by, ligger den gamle landsby med 3000 indbyggere, som er et besøg værd. Børnevenlig strand.

Plakias: På Kretas sydvestkyst. Plakias er en hyggelig lille fiskerby, som er mere uberørt, sandstrandene er finere, vandet klarere og befolkningen mere gæstfri end på den nordlige og noget mere turistede del af øen. På havnen, langs stranden og i landsbyens små gader, findes et stort udvalg af lokale tavernaer og restauranter. Området er til gæster med lyst til udfordringer på egen hånd, (fly & drive). Se bl.a. Preveli Beach.

Udflugter – Kreta

Knossos:
Tag på eventyr 4000 år tilbage i tiden og besøg ruinerne af Minos, sagnkongens fantastiske palads. Hør fortællinger om, hvor højtstående, forfinede og yderst kultiverede det minoriske folkefærd dengang levede.
Vi besøger også det arkæologiske museum i Heraklion, her findes den største samling af fund fra Knossos, der er et af verdens 7 vidundere.
Denne antikke oplevelse er helt sikkert et besøg værd.
Pris: 43 euro (eksl. entre)

Samaria:
Tag med ud på en storslået naturoplevelse. Alle der har været på Kreta, har hørt om den smukke naturpark Samaria kløften, hvor man vandrer gennem de fantastiske bjergområder. Samaria er en 18 km lang naturkløft, som starter ved Omalossletten i 1100 meters højde i Lefka Oribjergene. (Obs! Husk at tage solide sko med!)
Nationalparken Samaria, regnes som Europas længste kløft og her lever bl.a. den vilde ged kri-kri. Hvis man gerne vil med, men ikke ønsker at gå hele turen, er der alligevel mulighed for at besøge kloften på den mindre krævende “lazy way”.
Pris: 35 euro (eksl. Entre)

Falasarna – er en af Kretas smukkeste og bedste badestrande. Havet er krystalklart og sandet blødt og hvidt. Området er stadig uberørt af turisme og ligger ude på Kretas vestlige spids.

Kournassøen – er Kretas eneste ferskvandssø og ligger i retning mod Rethymnon. Der findes tavernaer og en lille strand, hvor det er muligt at leje vandcykler. Der er også mulighed for, at gå rundt om søen og nyde det rige fugleliv. Området kaldes for Kretas Schweiz da det ligger i et flot og bjergrigt landskab.

Elafonissi – er kendt som “Kretas Maldiverne” og stranden lever virkelig op til sit navn; lang smuk og hvid sandstrand, med et rosa skær af koraller.

Besøg et af Kretas mange klostre, Chrissoskalitissa. Klosteret, som er fra 1200-tallet, er viet til Den Hellige Jomfru af den Gyldne Trappe. 90 trin fører fra den klippe, det er bygget på, ned til stranden og et af disse, siges at været lavet af det reneste guld – men det kan kun ses af den, som aldrig har syndet! Lad os vide om du kan se det gyldne trin!

Få en fantastisk dag i bølgen blå! Sejlturen går bl.a. til øen Gramvousa, hvor man har mulighed for at besøge en gammel venetiansk borg. Vi fortsætter videre til den hvide sandstrand Balos, hvor man kan boltre sig i det indbydende turkise vand.

Maleme – ligger 17-18 km uden for Chania. Byen var centrum for slaget om Kreta i maj 1941. Her steg tyske faldskærmstropper ned og mange soldater satte livet til.
Man har til minde om slaget, bygget en meget flot tysk kirkegård, hvorfra der er udsigt over havet.

Har man lyst til en vandretur af den kortere slags, er Imbroskløften et godt alternativ med sine 7 km. Turen begynder syd for landsbyen Imbros på Askifousletten. Nyd synet af den dramatiske og imponerende natur.

Besøg Frangokastello – hvis du tør! Frangokastello er en gammel venetiansk fæstning som blev bygget i 1371. I maj 1828 stod der et slag mellem kretenserne og tyrkerne, de lokale hævder at det er hjemsøgt af datidens faldende soldater.

Preveli-stranden, også kendt som palmestranden, ligger for enden af Kourtaliotiko-slugten. Fra slugten dannes der en flod som munder ud en lille bugt, en ren oase af palmer, nerier og eucaluptustræer. Husk at medbring gode sko, da man skal vandre et godt stykke ned af en bjergside, for at komme til det lille paradis.

Har du interesse for klostre og ikoner, så tag med på en tur til Moni Preveli, som tidligere var et af de rigeste klostre på Kreta. Idag er der kun få munke tilbage i det gamle kloster, som er helt tilbage fra 1800 tallet. Foran kirken er der et lille museum med relikvier fra gården, med dens fontæner og plantantræer. Herfra er der en enestående udsigt over havet.

Verden har altid glædet besøger Kreta, den største af de græske øer og også den femte største i hele Middelhavet. Øen er spredt over et areal på 8.336 km ² (3219 kvadrat miles) i det sydlige Grækenland, og udgør et af de tretten græske periferier vi kender til. Det er også menes at have spillet en central rolle i den græske nations historie, noget helt indlysende selv i dag, da vi går gennem sin arkæologiske fortid. Der er en rig marine liv, fine havet strande og en stor gæstfrihed – hvoraf Kreta hoteller udgør en vigtig ingrediens – at blive udforsket og nydes af enhver villig til at bruge lidt kvalitetstid på denne ø.

Kreta er arealer, hvor den første store civilisation af Grækenland, Minoan, skete omkring 4600 år siden, mere præcist mellem 2600-1400 f.Kr.. Den minoiske arkæologiske forbliver på Phaistos og Knossos er to velkendte turistattraktioner. Bortset fra, at de arkæologiske steder på Samariakløften, behøver Rethymno og Gortys beskriver også en betydelig mængde af den kretensiske historie. De fleste rejsearrangører vil dække disse websteder og tilbyde dig en stor ophold på en disse veladministrerede Crete hoteller.

Selv om der er næppe nogen skriftlig dokumentation for den kretensiske historie til rådighed i dag, kan man stadig måle sin uhyre ved at besøge resterne af paladser, skulpturer og malerier fra denne æra. Hovedstaden i Kreta, Heraklion, tegner sig for omkring femten procent af alle turister i Grækenland, og der var omkring 20 millioner besøgende optaget på Kreta alene sidste år. Ingen tvivl om det lokale turisme har været grundpillen for mange kretenserne for længe nu, med arbejdspladser på Kreta hoteller, i flyselskaber, marine operationer og dem i de bærende roller der falder på deres sider.
Kreta
[sibling-pages]

Antallet af hotelværelser i Kreta voksede med 53% mellem årene 1986 og 1991, hvor det samme var 25% for hele Grækenland. Dette bør i sig selv tale om den slags bullish vækst Kretas turisme har oplevet i løbet af de sidste to årtier. Et flertal af Kreta hoteller vil give dig alle de faciliteter, der er tillagt kun med de luksuriøse mærker. Faciliteterne kan omfatte pools, chancen for at deltage i sport, camping, bor i servicerede lejligheder og rejser med fly eller skib routs mv Tusinder sejler ind i Kreta på lystbåde hvert år som en del af deres ferie ritualer.

En rejse til Kreta kan sammenfattes som opdagelsen af ​​den antikke græske civilisation, dens nutidige strande, havet feriesteder, flora og fauna, og også, at dets fem-stjernede gæstfrihed. Du kan vælge enten at flyve i eller sejle gennem Middelhavet i kretensiske periferi, afhængigt af, hvilken type tour pakke, du måtte have valgt at købe på en given dag. Der er mere end et dusin steder at rejse ud til en gang du havde endelig begyndte at bosætte sig i. Yderligere oplysninger kan indhentes ved at tjekke ud forskellige Grækenland relaterede hjemmesider, hvoraf nogle er de facilitatorer af hotellets værelser og private lejlighed bookinger.