øster hurup strand

Øster Hurup

Øster Hurup ligger lige ud til Kattegat i det østligste Himmerland. Det var oprindelig en fiskerby, men er i dag mest kendt for sin badestrand, campingplads, feriecenter og de mange sommerhuse, som ligger omkring byen. Få alt at vide de mange feriemuligheder i Øster Hurup og hvorfor du bør tage til netop Øster Hurup til sommer.


I gamle dage var Øster Hurup et stolt fiskerleje. Her var kirke, skole, forsamlingshus, mølle, andelsmejeri og købmandsforretning. Men som så mange andre steder i landet, forsvandt fiskeriet gradvist som erhverv op gennem forrige århundrede, ligesom mejeriet og møllen lukkede.

øster hurup

Men byen havde et aktiv, der med tiden blev det, der trak folk til, og skabte en ny levevej for egnens beboere. Aktivet var, og er også i dag byens flotte og meget dejlige badestrand. Stranden spiller en vigtig rolle for erhvervslivet i byen og er derfor meget velholdt. Du kan fra tid til anden stadig komme ned på havnen og købe fisk direkte fra kutterne. Du kan finde opskrifter på Fiskeopskrift.dk til både grill, pande og ovn.

Øster Hurup Strand – børnevenlig familiestrand

Øster Hurup Strand udmærker sig ved at have lavt vand meget langt ud, og dens placering på østsiden af Jylland ud mod Kattegat gør, at vandtemperaturen er højere her end ved Vesterhavet. Samtidig er der heller ikke de samme kraftige understrømme, som kendetegner mange af badestrandene på vestsiden af Jylland. Altså alt i alt en meget familievenlig strand.

øster hurup strand

Alligevel har stranden ikke Det blå flag, selv om den har fået det tildelt i årevis. Men den lokale kommune har i stedet valgt at give stranden sit eget badeflag, med tilhørende egne krav og eget regelsæt. Det betyder blandt andet, at du må medtage hunden på stranden.

Netop stranden har resulteret i, at den lille himmerlandske by i dag både har egen campingplads, et flot feriecenter, samt et stort antal sommerhuse liggende rundt om byen. Det har gjort byen til en typisk turistby, hvor der bor der lidt under 1000 indbyggere om vinteren. Men i sommerhalvåret mangedobles indbyggertallet, i takt med at turisterne indtager byens mange feriemuligheder.

Øster Hurup Camping

Øster Hurup Camping er en hyggelig familiecamping med en afslappet atmosfære. Den ligger i den sydlige del af Øster Hurup med få hundrede meter til byens berømte badestrand. På denne strækning er badestranden særlig børnevenlig, fordi stranden her syd for byen er mere flad og har en forholdsvis lav vandstand.

Pladsen er inddelt i 269 nummererede pladser, der for de flestes vedkommende har gode læforhold. Det er også muligt at leje en af pladsens 9 hytter, ligesom det er muligt at slå eget telt op på en af de nummererede pladser.

Campingpladsen har 2 moderne toiletbygninger, der indeholder både ovn, mikrobølgeovn, opholdsrum og tv-stue, samt familierum, puslerum og gode handicapfaciliteter. Derudover har den sit eget lille badeland i form af en stor, udendørs swimmingpool der er opvarmet og gratis kan benyttes af pladsens gæster.

Stor, opvarmet swimmingpool

Det store bassin har en vanddybde på fra mellem 60 til 150 cm. Et særligt adskilt lavvandet område med kun 40 cm vanddybde gør det muligt for de mindste at få de første oplevelser med badning under trygge forhold.

Rundt omkring swimmingpoolen er der gode muligheder for solbadning, ligesom du kan opholde dig, hygge og holde øje med ungerne fra de opstillede borde. Af sikkerhedsmæssige årsager er swimmingpoolen indhegnet.

Camping med egen bed & breakfast

Øster Hurup Camping tilbyder også bed & breakfast I 2- eller 4-personers værelser. Værelserne ligger på førstesalen af campingpladsens forskellige bygninger. Hvert værelse har eget bad og toilet, men deler fælles tekøkken med køleskab, kaffemaskine, service og så videre.

camping øster hurup

Du skal selv have sengelinned med eller kan leje det på pladsen. Morgenmad kan tilkøbes. Under opholdet har du adgang til alle campingpladsens øvrige faciliteter på lige fod med campister og hyttebeboere.

Øster Hurup Feriecenter

Øster Hurup har også et større feriecenter med helt eget indendørs, subtropisk badeland. Feriecenteret består af 70 røde træsommerhuse, der ligger lige ud til områdets meget familievenlige strand. Centeret er placeret lige nord for havnen.

Feriehuse med 6 sovepladser

Husene er bygget som rækkehuse i to etager med 64 kvadratmeter fordelt på de to etager. Hvert feriehus er privatejet, hvorfor der kan være stor forskel på indretningen – men ikke standarden – af de enkelte huse. I alt er der soveplads til 6 personer i hvert hus.

Du kan frit vælge, om du vil have en ferielejlighed med havudsigt eller en af de lejligheder, der ligger lidt nærmere på feriecenterets indendørs badeland. Husene, badelandet og området generelt er røgfrit. Til gengæld er hunde velkomne som feriegæster i følgeskab med mennesker.

Der er legepladser mellem husene, så det altid er muligt at holde øje med ungerne fra de forskellige huse. I lejen af feriehuset er inkluderet adgang til det subtropiske badeland, slutrengøring, samt vand- og internetforbrug.

Stort indendørs badeland med subtropisk klima

I det indendørs badeland hersker der et subtropisk klima året rundt. Her finder du en stor vandrutsjebane og et stort bassin, samt et separat børnebassin til de mindste.

Der er glasvinduer og glastag i badelandet, og hele vejen rundt om bassinet er der opstillet små borde med parasoller, solvogne og stole. Her kan du slappe af, mens du holder øje med ungerne i vandet. Du har også mulighed for at nyde et lækkert spabad, ligesom det er muligt at komme i sauna i badelandet.

Badelandet gør det behageligt at besøge ferielandet hele året og sikrer, at du ikke kommer til at ærgrer dig over at være taget på ferie i en periode med dårligt vejr. For indendørs er badelandet altid varmt og behageligt at opholde sig i – både vinter, forår, sommer og efterår.

I højsæsonen og skoleferierne afholdes der også flere forskellige arrangementer for børnene af feriecenteret maskot. Nærmere information om arrangementer kan fås i feriecenterets reception.

Fruerlundparken i Øster Hurup

I den sydlige del af byen finder du Fruerlundparken. Det er et 15 hektar stort grønt område med 2 søer, varieret bevoksning og en decideret koncertplads med plads til omkring 7.500 mennesker. Til parken hører en parkeringsplads med plads til 800 biler.

fruerlundparken

Fruerlundparken har sin egen hjemmeside med samme navn. Her kan du følge med i, hvilke arrangementer der afholdes i parken i den kommende tid. Området hørte tidligere til Øster Hurup Sommerland, der skulle have været en konkurrent til Djurs og Fårup Sommerland. Dette projekt gik dog konkurs tilbage i 1980’erne og i dag drives området af frivillige, der har oprettet en forening til formålet.

Af større arrangementer er en årlig Truck Stop festival, et amerikanerbilsarrangement og et musikarrangement for bilentusiaster.

Sommerhuse i Øster Hurup

I området omkring Øster Hurup finder du masser af sommerhuse. Mange af dem kan udlejes gennem en af de mange sommerhusudlejninger. Har du brug for at leje et af sommerhusene for en kortere periode, kan du også finde flere af sommerhusene i området på Airbnb. Herfra er det også muligt at leje ferieboligerne i feriecenteret for en enkelt overnatning.

Fra sommerhusene er der forholdsvis kort afstand til stranden, ligesom Øster Hurup ligger inden for en fornuftig køreafstand til både Aalborg, Randers og Århus. Her finder du et meget varieret natteliv, samt flere shoppingmuligheder end i selve Øster Hurup.

Du kan også nyde en tur rundt om den nærliggende Mariager Fjord og snuppe frokosten i enten Hadsund eller Hobro. Her er masser af gode restauranter.

Tidligere var Øster Hurup også en form for den jyske østkysts Sunny Beach, hvor teenagere fra hele landet lejede sig ind i et sommerhus for en weekend for at feste igennem. Det ses ikke så tit længere, da man lokalt har gjort meget ud af at gøre området attraktivt for familier.

Familier kommer der til gengæld mange af – både fra resten af landet og fra Tyskland, Sverige og Norge. Så det behøver ikke nødvendigvis være dansk, du kan høre over hækken, når du sidder på terrassen i sommerhuset.

Jagt vildsvin og råvildt i Øster Hurup

Øster Hurup er også en attraktiv destination for både danske og udenlandske jægere. Her er både mulighed for at jage vildsvin og råvildt.

vildsvin øster hurup

I løbet af efteråret afholdes der flere jagter i området, som også er åbne for folk udefra. Ellers er det muligt at leje jagtområder for en weekend eller få lov til at jage på de lokale lodsejeres områder mod betaling.

Fiskemuligheder i Øster Hurup

Som sådan er der ikke de store fiskemuligheder i selve Øster Hurup. Ved sjældne lejligheder er det muligt at fange en enkelt fladfisk eller torsk direkte fra molen på byens havn, især langs ydersiden af den nordlige mole.

Men tager du til den nærlæggende Randers Fjord eller ind i Mariager Fjord, er der bedre fiskemuligheder, ligesom Limfjorden ligger i behagelig køreafstand fra Øster Hurup. Her er der gode fangstmuligheder omkring f.eks. Egensedybet, som ligger mellem Egense og Hals i den østlige udmunding af Limfjorden.

Vejret i Øster Hurup

Vejret i Øster Hurup er en smule bedre og mindre blæsende end ved Vesterhavet. Det giver – som vi allerede har været inde på – bedre vandtemperaturer, ligesom klimaet i Kattegatområdet generelt er varmere end på vestsiden af Jylland. Det gør Øster Hurup til et bedre valg for dig, hvis du ikke er til Vesterhavets blæsende vildskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts

Afbudsrejser til en fantastisk kultur 

At finde billige afbudsrejser til Tyrkiet kan være nøglen til at opleve en fascinerende blanding af kultur, historie og naturskønhed til en overkommelig pris. Tyrkiet,