Seværdigheder Sjælland

sjællandSeværdigheder Sjælland – Find sjællands bedste oplevelser og attraktioner for både store og små her. Familie-, børne- eller voksenoplevelser er der masser af på hele Sjælland, og der er med sikkerhed muligheder for dig og dine bekendte.

 

København Seværdigheder

København er en storby med mange mennesker samlet på ét sted, og derfor er der også mange forskellige seværdigheder at finde i netop denne by. Der er ofte ikke langt mellem seværdighederne, så det er muligt at besøge flere af attraktionerne samme dag. Hvis du er på besøg med børn, så tag et kig på Købstadens hjemmeside om børn i København her.

Frederiksstaden

Dronningens og kronprinsparrets faste residens er en fornøjelse at opleve for den alment interesserede borger af den danske kongefamilie. Få en overdådig oplevelse på slottet, når du går igennem de forskellige sale, der hver især udgør sit virke på slottet. Du kan også booke en guidetur, så du med sikkerhed får set og hørt om hele det interessante Amalienborg.

Amalienborg

Amalienborg er det royale slotsanlæg i Frederiksstaden i København. Det er her monarken har residens og bor det meste af året. Amalienborg består af 4 store palæer, og Amalienborg trækker hvert år mange mange tusinde turister, der vil se palæerne og garderne. At Amalienborg ligger på en fantastisk linje med Marmorkirken til den ene side og Operaen til den anden gør kun det hele bedre.

amalienborg

 

ARKEN

Ishøj

Arkitektur og kunst i verdensklasse er at opleve på museet, der udstiller samtidskunst, men også sætter klassikere i nyt lys. Med sin skibslignende skikkelse er det allerede en oplevelse at se inden man træder indenfor, og med skiftende udstillinger vil man aldrig vide, hvad man denne gang vil møde af indtryk, når man træder ind. Man er altid sikret en spektakulær og særpræget oplevelse.

Bakken

Klampenborg

Forlystelser for både små og store er blot en lille del af dét, du med din familie kan opleve på Bakken, der er skønt placeret i den dejlige dyrehave. Der er lagt op til smil og latter i de mange tombolaer og opførte opvisninger og events. Du kan roligt bruge en hel dag, da der også er rig mulighed for at købe mad og drikke på diverse beværtninger. Ydermere rummer parken flere koncerter og musikarrangementer.

Cirkusmuseet

Hvidovre

Har du nogensinde drømt om, hvordan det ville være at være cirkusartist? På museet kan du få mulighed for selv at prøve, hvordan det er at stå i manegen og finde ud af, hvordan det f.eks. er at være klovn eller at kunne trylle. Der er masser af aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Christiania

København K

Danmarks mest kendte selvstyrende samfund, hvor fællesskabet vejer tungt. Bydelen er kendt for lidt af hvert og rummer en særegen hyggelig atmosfære med alle dets boder, butikker og hyggelige små spisesteder. Fristaden er ikke uden grund Københavns fjerdestørste turistattraktion.

Den blå Planet

Kastrup

Museet, der også er kendt som Danmarks Akvarium, tager dig tæt på alt det, der foregår under vand. Du får mulighed for at gå på opdagelse i en ukendt verden som om, at du var der selv. Stedet er specielt indrettet til børnefamilier, og man er garanteret en imponerende oplevelse både som forælder og barn.

Den lille Havfrue

Københavns Ø

Danmarks folkekære skulptur, som ligger smukt placeret ude i vandet ved Københavns Havn på Langelinie er en legemliggørelse af H.C. Andersens eventyr af samme navn. Hun har været sit igennem og er Danmarks mest besøgte turistattraktion. Placeringen af statuen indbyder til en dejlig gåtur langs havnekanten – evt. med en is i hånden.

Experimentarium

Hellerup

Et udstillings- og aktivitetscenter, hvor hele familien på en sjov måde kan bruge hjernen og blive klogere på kroppen og andre spændende naturvidenskabelige størrelser. Få vækket alle jeres sanser, når I går på opdagelse i de forskellige udstillinger. På Eksperimentarium må man ikke kun se på, men også røre og undersøge alt det man vil, når man eksperimenterer og går på opdagelse. Videbegærlige børn og aktive sjæle vil kunne få mange timer til at gå i dette unikke center.

Frilandsmuseet

Lyngby

Træd ind i en verden, hvor du med ét føres tilbage i tiden i en verden der er opbygget, præcis som det var på landet før i tiden. Det frie landskab danner rammerne om et museum, der hovedsageligt rummer originale bygninger og udstillinger, der viser, hvordan det har været at bo på landet igennem de sidste 350 år. Museets nøgleord er aktivitet og byder derfor på et væld af deltagelsesmuligheder og arrangementer.

frilandsmuseet

Guiness World Record Museum

København K

Er man interesseret i verdensrekorder lige fra sport til musik, kunst og videnskab, så kan man gøre mange spændende opdagelser og få mange timer til at gå på museet for verdensrekorder. Der findes rekorder inden for de mest mærkværdige og egenartede felter, og man går med sikkerhed derfra med ny viden og med et smil på læben.

H. C. Andersen Eventyrhuset

København V

Bliv klogere på H.C. Andersen, hans eventyr og hans liv på et museum, der byder både børn og voksne velkommen.  Se forfatterens originale fotos, breve og arbejdsredskaber, samt hør om hans fantastiske eventyr, rejser og udviklingen i hans spændende liv, der gav ham oplevelser i mange afskygninger.

Nationalmuseet

København K

Her finder man kulturhistorie fra forskellige perioder og lande, der kan imponere enhver historieinteresseret. Det er Danmarks største museum af slagsen, og det huser detaljerede udstillinger fra utallige historiske perioder, så man kan få et unikt indblik i de historiske strømninger, som har været med til at præge det Danmark, som vi kender i dag.

Ny Carlsberg Glyptotek

København V

Kunstværker og kulturhistoriske genstande fra antikken er Glyptotekets omdrejningspunkt, men det rummer også dansk og fransk kunst fra 1800-tallet. Museet byder på rundvisninger og aktiviteter med fokus på specifikke strømninger.

Rundetaarn

København K

Den runde opgang og det særegne kig udover København gør tårnet til ét af de mest unikke og elskede bygningsværker i Danmark. Tårnet har beholdt sin charme siden den blev bygget og har i høj grad placeret sig som kært folkeeje.

Storm P. Museet

Frederiksberg

Humor, satire og dansk selvforståelse er temaet på dette museum, som tager afsæt i historien om humoristen Storm P. Udstillingerne rummer især billeder, udskrifter og tegninger, der kan få smilet frem hos enhver. Få et indblik i serietegningens historie og se, hvordan humoren ændrer sig igennem tiden, samt find ud af, hvad de forskellige tegnere især er kendt for. Du er sikret en humoristisk oplevelse!

Tivoli København

København V

Charme, god musik og forlystelser i alle afskygninger er parkens helt særlige kendetegn. Hvad enten man er til en hyggelig spadseretur eller en heldagstur fyldt med spænding og sjov, så giver Tivoli med sine flotte beplantninger, hyggelige spisesteder og mange populære forlystelser altid én meget for pengene. Og det er uanset hvilken generation man tilhører.

Tycho Brahe Planetarium

København V

Oplev planeterne og stjernehimlen på tæt hold og bliv klogere på galakser og astronomi på en sjov måde ved at besøge Planetariet. Få en sensationel 3D-oplevelse på det store kuppellærred. Der er spændende viden for både store og små.

Zoologisk Have

Zoo-kbhFrederiksberg

Vilde dyr hører ikke kun til på Savannen eller på film. Lad dine børn opleve en lang række vilde dyr i levende live og giv dem mulighed for at komme helt tæt på. Med både store pattedyr og små krybdyr, samt dyrelivet under vand, er der noget at opleve for enhver og nok underholdning til en lang og spændende dag.

Zoologisk Museum

København Ø

Her er det ikke kun nutidens, men i høj grad også fortidens dyr, du kan opleve på helt tæt hold. Hvordan så f.eks. en mammut eller en moskusokse ud? Det kan du og dine børn få svar på ved at besøge Zoologisk Museum, der byder på spændende viden og opdagelser for alle.

 

Nordsjælland Seværdigheder

Det øverste af Sjælland rummer i høj grad naturskønne omgivelser med skove, strande og fjorde, der absolut er seværdigheder i sig selv.  Landsdelen rummer derfor mange oplevelsesmuligheder som naturligt knytter sig til de skønne omgivelser, men har også andet at byde på. Denne guide er ikke færdig endnu, og indtil da kan du læse mere om Nordsjælland seværdigheder her hos Travel-guides.dk .

Danmarks Tekniske Museum

Helsingør

Er du vild med teknik, transportmidler, maskiner, elektricitet, værktøj mv.? Så har du mulighed for at fordybe dig langt ned i detaljerne i de spændende udstillinger. Stedet har en række basisudstillinger, men laver også særudstillinger med b.la. motorsport og robotter.

Frederiksborg Slot

Hillerød

Med Det Nationalhistoriske Museum er slottet både hus for Danmarks mest besøgte museum samt Nordens største renæssanceanlæg. Det rummer landets største samling af portrætter og historiske malerier og har både børnemuseum, biograf og videorum. Stedet byder på mange andre attraktioner med den flotte slotshave og den overdådige kirke, samt mulighed for en sejltur på slotssøen.

Frederiksborg_Slot

Frederikssund Vikingeboplads

Frederikssund

Træd tilbage i tiden i et Danmark, som det så ud i vikingetiden. Bopladsen viser, hvordan man levede og indrettede sig dengang. Som besøgende går man igennem en autentisk rekonstrueret vikingelandsby, som også huser Frederikssund Vikingespil. Frilandsmuseet har gratis adgang for enhver og byder på mange spændende kig, opdagelser og forestillinger.

Louisiana

Humlebæk

Museet for moderne kunst, som rummer nogle af de mest spektakulære udstillinger med format og internationalt perspektiv. Det er et levende museum, der hele tiden udvikles og fornys således, at der altid er dugfriske udstillinger med nye skulpturer og malerier at fordybe sig i. Stedet rummer udover udstillingerne en hyggelig fredagslounge med skiftende musik og god mad, samt ganske særlige koncerter med kammermusik i verdensklasse.

Sommerland Sjælland

Nørre Asmindrup

Familievenlig forlystelsespark med både klassiske og moderne forlystelser, sjovt vandland, spændende legepladser, søde dyr samt lækker lokal mad, og ikke mindst masser af hyggelig og sommerlig atmosfære. Der er sjov nok til at beskæftige børnene hele dagen.

Økosamfundet Dyssekilde

Hundested

Fællesskab, tolerance og respekt er hovedværdierne i den økologiske landsby kaldt ØD. Besøg et anderledes samfund, hvor bæredygtighed er i absolut fokus og opdag, hvor anderledes en gruppe danskere har valgt at slå sig ned. Du er garanteret en spændende oplevelse, der med garanti vil gøre indtryk.

Øresundsakvariet

Helsingør

Det hyggeligste og mest børnevenlige saltvandsakvarium i Danmark. Her kan børn og voksne opleve dyre- og plantelivet under havets overflade. Stedet rummer særlige akvarier, hvor man kan komme helt tæt på ved at få lov at røre dyrene. Udover at tilbyde rundvisninger, tilbyder akvariet også særlige ferieaktiviteter samt afholdelse af børnefødselsdage.

 

Midtsjælland Seværdigheder

Det tager ikke meget mere end en halv time at komme til de forskellige aktiviteter på Midtsjælland uanset hvor på øen man befinder sig, og man kan derfor nemt kombinere sine besøg med en række andre seværdigheder på Sjælland.

MidtGolf

Kvanløse

Golf er sjovt for alle, men det er svært at få lov at prøve uden at være medlem af en golfklub. På golfbanen i Midtsjælland kan du få lov at prøve på båd store og små baner, selvom du ikke er øvet, og du kan nemt leje udstyr på stedet. Stedet giver god mulighed for en hyggelig og aktiv dag med vennerne eller familien.

Vikingeskibsmuseet

Roskilde

Det danske museum for skibe, søfart og bygning af både fra vikingetiden. Udover at udstille en række originale vikingeskibe er museets omdrejningspunkt i højeste grad oplevelsen ved selv at træde ind i vikingerollen. Med både kreative værksteder, sejlture, rigtig vikingemad og mulighed for at klæde sig ud som viking bliver de besøgende ikke blot inviteret til at kigge, men får også mulighed for selv at udleve vikingelivet i havnemiljøet.

Sagnlandet Lejre

lejre hytteLejre

Udforsk Danmark som det var i jernalderen, stenalderen og vikingetiden. På det udendørs udflugtsmål inviteres man rundt i landskabet i de forskellige tidsaldre, hvor man får et kig ind i restaurerede huse og miljøer. Man får oplevelsen af selv at være en del af det, der sker, og det er som at blive ført direkte tilbage i tiden. Har man lyst til mere end blot en almindelig rundtur, så tilbyder stedet alt fra undervisning til konferencer, polterabender og teambuilding.

 

Vestsjælland Seværdigheder

Er man i den vestlige del af Sjælland er det oplagt at tage en tur ud til kysten, enten for at bade eller blot for at gå en dejlig tur langs vandet. Man kan ligesom i de andre dele af øen også her opleve kulturelhistoriske steder som Trelleborgen og Korstogsbyen, og ellers rummer Vestsjælland i høj grad familie- og børnevenlige seværdigheder.

Cirkusland

Slagelse

Familievenlig cirkuspark med både dyr og forlystelser. Det ideelle udflugtsmål for børnefamilier med dyr som elefanter, søløver og heste samt mange forskellige karruseller, legeland og aktiviteter. Der er mulighed for at komme helt tæt på cirkusverdenen, og der vises selvfølgelig også sjove cirkusforestillinger. Derudover rummer parken bl.a. også gamle cirkusklenodier og veteranbiler.

Gerlev Legepark

Slagelse

Leg for hele familien med både moderne og traditionelle aktivitetsmuligheder samt hjælp fra professionelle instruktører. Børnene kan lege på lowrope-banen, balancebanen eller vikingepladsen, og sammen kan I spille på spilleområdet eller være aktive på asfaltbanen. Ligeledes kan I alle tage en tur igennem den interaktive legeplads, hvor man med mobilen kan lege ”professor”, møde kendisser og gå på skattejagt. Til sidst kan I nyde lidt mad og drikke i caféen.

 

Sydsjælland Seværdigheder

Den sydlige del af Sjælland rummer mest af alt mindre kendte seværdigheder, hvilket de dog absolut ikke bliver ringere af. Landsdelen rummer f.eks. mange flotte herregårde med flotte haver og omgivelser. Er man først i det sydlige Sjælland, så er der heller ikke langt til mange af de seværdigheder, der er at finde på de omkringliggende øer.

BonBon-land

bon bon land hundHolme Olstrup

Forlystelsespark for hele familien, der med sit unikke univers henvender sig til børn og familier. Parken rummer foruden de mange forskellige forlystelser til både sarte sjæle og vovehalse, også slikbutikker, da stedet opstod på baggrund af en slikfabrik, samt børnevenlige spisesteder og hyggelige små shops.

Faxe Ladeplads Miniby

Faxe Ladeplads

Hygge og nostalgi fra det tidlige 1900-tal. Oplev minibyen, der viser, hvordan Faxe Ladeplads så ud i gamle dage. Der er også mulighed for at spille minigolf og curling. Et særdeles hyggeligt udflugtsmål for hele familien.

Gavnø Slot

Næstved

Tag på eventyr i en flot dansk kulturarv. Gavnø Slot er et sted for både unge og ældre, da det ikke alene rummer smukke slotsbygninger, imponerende maleri-, porcelæns- og møbeludstillinger samt en flot slotshave med tilhørende slotskirke, men stedet har også store ”Go Fly” trætopsbaner i mange sværhedsgrader, hvor hele familien kan blive fysisk udfordret og have det sjovt sammen.  Efter dagens oplevelser kan man nyde lækker mad i slotscaféen og smage øl i slotsbryggeriet. Det er også tilladt selv at medbringe mad til en picnicudflugt på det flotte slotsområde.

Kalvehave Labyrintpark

Kalvehave

Fysisk og mental udfordring for hele familien! Labyrintparken i Kalvehave byder på udfordringer, der i høj grad sætter stedssansen og logikken på prøve. Stedets udendørs labyrinter, store spil og hjernevridere er lavet til både store og små, og der garanteres en humoristisk oplevelse, som man sent vil glemme.

 

Seværdigheder nær Sjælland

Er man på Sjælland er der ikke langt til de omkringliggende øer, hvor man altid er tæt på vandet, og da øerne ofte er eftertragtede feriemål, har de mange attraktioner og seværdigheder, der er værd at besøge.

Knuthenborg Safaripark

Maribo

En dyrepark hvor vilde dyr går frit rundt. Få en oplevelse, der læner sig op ad en rigtig safari, når I kører rundt mellem de vilde dyr, der lever i flokke blandt hinanden. Som en del af stedet er forlystelsesparken Limboland etableret med mange legepladser og forlystelser – alt inspireret af livet i det vilde. Parken afholder jævnligt events i form af fodringer af de forskellige dyr mm.

Middelaldercentret

Nykøbing Falster

Besøg Middelalderkøbstaden Sundkøbing, hvor du kan snakke og handle med byens borgere, opleve turneringer, blideskud mm. og se de gamle middelalderskibe. Du kan også have det sjovt i teknologiparken, hvor du kan se og afprøve opfindelser fra middelalderen som f.eks. elevatorer, evighedsmaskiner, flyvemaskiner mm.

Møns Klint Geocenter

Borre

Oplevelsescenter og smuk natur i ét. Lige ved Møns Klint ligger Geocenteret, hvor man kan gå på opdagelse og blive klogere på, hvordan Danmark blev skabt, og hvordan det udviklede sig igennem 70 mio. år til nu. Deltag i centerets aktiviteter med deres naturvejleder, eller besøg deres 3D- eller gletsjer-biograf, se deres unikke interaktive udstilling, eller deltag o ekspeditioner på klinten med centerets ansatte. Stedet er Nordeuropas mest moderne sciencecenter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

On Key

Related Posts