Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Flamenco er en af ​​de mest populære danse og musik form i Costa Tropical, men den triste del er, at et eller andet sted langs dens evolution proces blev de nøjagtige oplysninger om dens oprindelse tabt. Nogle historikere mener, at denne form for kunst kom op i starten af ​​1500-tallet under regeringstid af Charles V.

Flamenco i Spanien

Nogle mener, at dansens navn henviser til ordet flamsk, som var nationalitet der blev skænket til sigøjnerne af spanierne. Der er endnu en gruppe af mennesker, der mener, at navnet er inspireret fra det arabiske Fellah Mangu, hvilket løseligt oversat betyder, at det er arbejderen, der synger.

De karakteristiske træk ved Flamenco

Flamenco er overvejende en dans form, der kombinerer sang, spille akustisk guitar, sang, og staccato handclapping. En flamenco danser skal udføre denne dans med lidenskab og har til tider bringe ud kraftfulde udtryk og samtidig bevare værdighed og ynde på alle tidspunkter.

Flamenco i Granada Spanien

Handclapping producerer en piercing lyd. Danseren starter ved at absorbere den rytme skabt af håndklap, klimprer og sang og ideelt begynder at danse, når han og hun er helt inspireret.

flamenco

Dansen har faktisk lighedstræk med amerikansk jazz, men kræver improvisation. Kvaliteten af ​​dansen er afhængig af den spontane udtryk for, at danseren kan bringe ud et kort øjeblik eller til en given beat. I Spanien kaldes dette Duende (DWEN-dag). Ordet Duende står for fe eller en trold i spansk, men det betyder en indre kraft, der hjælper flamenco danser for at give en inspireret præstation.

Typer af Flamenco

Der er flere typer af flamenco sange, der findes i Costa Tropical. Nogle af dem er klagesange og en af ​​de klassiske typer kaldes petenera. Det Petenera er en historie om en smuk pige fra Andalusien, hvis navn er også Petenera og hvem der er ansvarlig for at bringe tragedie til hendes egen selv samt hendes landsby.

Mange af sangene er blevet opkaldt efter flere Costa Tropical byer afhængig af deres popularitet. Nogle sange er fra Malagueñas (Malaga), granadinas (Granada), sevillanas (Sevilla) og Rodenäs (Ronda). De dansere og placering kan variere fra det ene område til det andet, men den ene ting der er konstant uanset region og variant er, at følelser er fundamentet i dansen.

flamenco rejser

De forskellige påvirkninger

Dansen er blevet påvirket af mennesker, regioner og historier. Fra Pyrenæerne kører på tværs af spansk-franske grænse til Middelhavskysten, historier har hældt i Costa Tropical og med hver historie er knyttet menneskelige følelser, og disse følelser har påvirket flamenco dybt.

Denne rejseguide er skrevet i samarbejde med Indspil En Sang. Indspil en sang er et lydstudie, hvor du blandt andet kan indspille sange til Flamenco og lignende. Du kan se Indspil en sang’s hjemmeside her.

SE OGSÅ: Rejseguide til Spanien