Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Holiday Autos sammenligner priser på udlejningsbiler fra både store og små udlejningsfirmaer og på den måde kan du spare penge, ja sommetider rigtig mange penge. Jeg som skriver dette har for eksempel selv lejet en Golf i en uge på Mallorca. Med min voucher fra Holiday Autos i hånden hentede jeg en funklende ny bil fra Avis i Palma. Godt en uge senere skulle min onkel leje en lignende bil og han bookede direkte hos Avis hvor han betalte over det dobbelte for præcist den samme bil (samme registreringsnummer t.o.m.). Vi havde begge frie km og samme forsikring. Jeg har flere gange sammenlignet hvor meget det vil koster at leje en bil i udlandet og er hver gang endt med at booke udlejningsbilen igennem Holiday Autos. Forskellen imellem udlejningsfirmaernes listepriser og de igennem Holiday Autos oplyste priser er muligvis størst udenfor højsæsonen men jeg har altid sparet ved ikke at booke direkte hos udlejningsfirmaerne.

Få 10% ekstra rabat med en Holidayautos kampagnekode

Rabat er godt, men ekstra rabat er endnu bedre eller? Ved at indtaste Holidayautos rabatkoden i trin 1 på Holidayautos.com (i feltet kampagnekode) så får du ud over den ordinære besparelse 10% ekstra rabat på din billeje. Så overse ikke feltet kampagnekode næste gang du skal booke en udlejningsbil på Holidayautos.com. Kampagnekoden til Holidayautos (fungerer som en rabatkode) kan man frit hente på f.eks. DanskeRabatkoder.dk link til https://danskerabatkoder.dk/shop/holidayautos/

 

Holiday autos anmeldelse

At leje bil er en tillidssag. Dels vil man leje en bil som er ren og hel og som fungerer fejlfrit. Samtidigt vil man ikke stå længere end højst nødvendigt når bilen skal hentes/afleveres. Og til sidst vil man ikke blive udsat for at blive afkrævet for en masse tillægstjenester som man gik ud fra var inkluderet i billejen. Ingen af de biludlejningsfirmaer som HolidayAutos samarbejder med har et dårligt renomme og selv har Holiday Autos karakteren 8.9 som er et udtryk for andre menneskers erfaringer med Holiday Autos. At Holiday Autos trustpilot karakter ikke er 10.0 skyldes sandsynligvis at det ofte udelukkende er kunder, som har haft problemer i.f.m. en biludlejning, som bruger tid på at anmelde Holiday Autos på f.eks. Trustpilot.

 

Godt at vide ved billeje

Ofte kan det være omstændigt at sammenligne priser på udlejningsbiler, men på Holiday Autos indtaster man destination, datoer og sine øvrige præferencer og få sekunder senere kan man se de biler som man kan vælge imellem samt hvor meget de koster at leje. Her skal man dog være opmærksom på at de forskellige udlejningsfirmaer har forskellige priser hvis man ønsker at leje f.eks. autostol eller GPS. Yderligere så skal man være opmærksom på om lejen inkluderer frie km. og hvad evt. ekstra km. koster. En sidste ting som kan variere mellem udlejningsfirmaerne er muligheden for at afbestille.

 

Husk at medbringe et kreditkort

Så godt som alle biludlejningsfirmaer vil udover kopi af pas og lejeaftale også have en underskrevet kopi af lejerens kreditkort som de kan opbevare under udlejningsperioden. Biludlejningsfirmaer stiller dette krav for at gardere sig imod selv at skulle stå for eventuelle skader på bilen, manglende optankning, parkeringsbøder o.l.

Selvom du har betalt for billejen hjemmefra så vil biludlejningsfirmaer have en kopi af et kreditkort – Og hvis du ikke har et, så kan du risikere at du ikke får udleveret den bil som du har lejet og betalt for!

Her er det vigtigt at skelne mellem debitkort og kreditkort. Et Dankort med Visa er f.eks ikke et kreditkort men et debetkort (pengene trækkes med det samme). Kreditkort kendetegnes ved at man bliver faktureret for sit forbrug med forsinkelse. Eksempler på kreditkort er MasterCard, EuroCard, American Express og Diners Club.

Undgå at falde i benzin fælden når du lejer bil

Skal udlejningsbilen afleveres fuldtanket så sørg for at tanke den samme dag som den skal afleveres og gem kvitteringen fra tankningen og vis den gerne når du afleverer bilen. Så slipper du for at udlejningsfirmaet tager betalt et administrativt gebyr samtidigt som du slipper for at udlejningsfirmaet fakturerer dig for optankning på landets dyreste tankstation.

Et andet ”trick” som visse biludlejningsfirmaer er begyndt at benytte sig af er at udlevere biler med næsten tom tank. Som lejer er udfordringen naturligvis ikke at afleverer bilen med unødvendig fyldt tank.

Forsøg ikke at aflevere biler med mere drivmiddel end hvad som kræves. Selvom man stilles i udsigt at man får betalt for den benzin som er tilbage i tanken, så fratrækkes ofte administrative gebyrer på 20-30€ inden udbetaling/overførsel.

Det kan du læse meget mere om på rover.dk her.

 

Guide til at leje bil i udlandet

Hvis du er uerfaren i at leje bil, så kan det være en god ide at medbringe en printet checkliste så at du ikke glemmer noget. Forenede Danske Motorejere har skrevet en artikel med mange gode punkter som du finder her: https://fdm.dk/alt-om-biler/kor-selv-ferie/planlaeg-din-ferie/gode-rad-om-billeje. Her kan du også læse om hvad du kan stille op hvis udlejningsfirmaet foretaget uautoriserede trækninger fra dit kreditkort. FDM linker også til Forbruger Europa hvor man kan søge hjælp hvis man f.eks. bliver mødt af et uberettiget erstatningskrav.

 

Holiday autos forsikring

Når du booker bilen online, så er bl.a. ulykkeskadeforsikring og tyveriforsikring oftest inkluderet i billejen. Disse forsikringer gør at du kun hæfter for selvrisikoen hvis uheldet er ude men her skal man dog være opmærksom på at selvrisikoen pt. varierer fra 5000 kr. til 22500 kr.

Man kan selvfølgelig tage risikoen og håbe på det bedste, men når man er på ferie så bør man ikke være urolig for trafik- og parkeringsskader. En skaderefusionsforsikring som eliminerer selvrisikoen koster ca. 80 kr. per dag. Her kan der dog være penge at spare hvis du er i besiddelse af visse kreditkort. I visse kreditkort er der nemlig indbygget skaderefusionsforsikring (forudsat at du har betalt for billejen med kreditkortet).

Udlejningsfirmaerne (hvor du henter bilen) vil altid tilbyde dig at tegne deres egen skaderefusionsforsikring, men hvis du allerede har tegnet en (i forbindelse med booking på holidayautos.dk) eller har en igennem dit kreditkort så behøver du ikke at tegne endnu en.

Her skal du være opmærksom på at udlejningsfirmaerne vil reservere selvrisikoen på dit kreditkort indtil det at lejebilen returneres i uskadet stand. Det betyder at hvis det reserverede beløb refunderes efter kreditkortets skæringsdato, så vil du nå at blive opkrævet for selvrisikoen af udstederen af dit kreditkort.