Rejseguide Fiji

[child-pages]
Fiji er formentlig en af de få steder, du vil navngive, når du bliver spurgt om, hvad tropiske eksotisk destination vil du gerne besøge.

Det er heller ikke så mange af os først havde tænkt, bare en ø. Er du klar over at der er 333 øer, der går til at gøre op Fiji, og de er alle forskellige. Fiji er faktisk en øgruppe, og det står ved en skillevej i det sydlige Stillehav. Den vigtigste ø, som kaldes Viti Levu ser ankomsten af næsten 100 internationale flyvninger hver uge, med de fleste af turisterne ankommer, og derefter tage en kort flyvetur på mellem 7-10 minutter eller længere op til en time at tage dem til en af de mange offshore ø resorts.

Fiji ferie

Hvor du går, og hvad du gør, er meget op til dig. Du kan finde reel spænding eller fred og ro. Du kan surfe på Cloud Breaker på Tavarua, scuba dykke den hvide væg, snorkel i gigant regnbue haver blød koraller.

Du kan falde i kærlighed med smil og velkommen af de mennesker, de hule log tromler slå en velkommen, bære blomster i håret, og være som de lokale folk. Hvis du ønsker at du bare kan flyde i det rolige turkisblå vand på en lagune, eller bare tomgang din dag væk i en frodig tropisk regnskov. Ja, det gør regn, og stærkt også!

En Fijian rainbath er en glæde i sig selv, da den tropiske regnskyl begynder, haste udenfor med alle andre og føle den varme styrtregn, nyde det, fordi det aldrig holder længe.

Valget af ø-resorts er utrolig fra Matangi Island og Horshoe Formet Beach, Namenalala Island, Vanua Levu og Jean-Michel Cousteau Fiji Islands Resort, til Taveuni Island den bløde koral hovedstad i verden, Vatulele Island Resort, The Wakaya Club, The Yasawa-øerne, for at nævne et par stykker.

Derned, opleve det, du lever kun én gang, og Fiji er det rette sted at leve det.

Fiji 2013 Helligdage
Nytårsdag – Tirsdag januar 1
Profeten Muhammeds fødselsdag – mandag 28 jan
Påske 2013
Langfredag ​​- Fredag, 29 marts
Påskelørdag – Lørdag 30 marts
Påskedag – mandag April 1
Fiji Day – torsdag, 10 oktober
Diwali – Mandag 4 november
Juledag – onsdag, 25 december
Boxing Day – Torsdag 26 December

Fiji klima

Fiji Vejret er velsignet med en tropisk South Sea kystklima uden store ekstrem varme eller kulde. Øerne ligger i område, som lejlighedsvis gennemskæres af tropiske cykloner, og for det meste begrænset mellem månederne november til april hvert år. I gennemsnit ca 11:50 cykloner per årti påvirke nogle dele af Fiji, og to til tre cykloner kan være meget alvorlige. På alle årstider de fremherskende vinde over Fiji er Trade Winds fra øst til syd – øst. På den vestlige og østlige side af Fijis Viti Levu og Vanua Levu dog blæse dagtimer breezes ind over kysten.

I almindelighed er vinden over Fiji let eller moderat, den mest vedholdende væsen i perioden juli – december. Temperaturer gennemsnit 22 ° C (72 ° F) i de køligere måneder (maj til oktober), mens (november til april) temperaturer er højere med kraftige regnskyl. Selvom nedbør på Fiji er meget varierende, den gennemsnitlige nedbør stiger støt inde i landet fra kystområderne. Det er normalt stiger fra december – April, især i de større øer, men fra maj til oktober er det ofte mangelfuld, især i den tørre zone på den vestlige og nordlige side af de vigtigste øer.

Fiji Kultur & Tradition

kultur på Fiji

Fiji blev først afgjort omkring tre og et halvt tusind år siden. De oprindelige indbyggere er nu kaldes “Lapita folk” efter en karakteristisk form for fint ler de produceret, har resterne af som er blevet fundet i næsten alle øerne i Stillehavet, øst for New Guinea, men ikke i det østlige Polynesien. Sproglig tyder på, at de kom fra det nordlige eller centrale Vanuatu, eller eventuelt de østlige Salomonøerne.

Inden længe de havde flyttet videre, kolonisere Rotuma mod nord, og Tonga og Samoa mod øst. Derfra blev store afstande krydset for at fuldføre afviklingen af ​​Stillehavet til Hawaii i nord, Rapanui (Easter Island) i øst og Aotearoa (New Zealand) i Syd.

I modsætning til øerne i Polynesien, som viste en kontinuerlig støt udvikling kultur fra indledende besættelse, synes Fiji at have kørt mindst to perioder med kraftig kulturændring i prehistorically times.This kan have været på grund af ankomsten af friske bølger af indvandrere, formentlig fra vest. Pre-historikere har bemærket, at en massiv 12. århundrede vulkanudbrud i det sydlige Vanuatu falder sammen med forsvinden der en vis keramik stil, og dens pludselige opdukken i Fiji.

Det er næppe overraskende, at Fijis kultur er et indviklet netværk, og at generaliseringer er fyldt med fare. Selv om den legendariske konge af Bau, Naulivou, og hans efterfølgere havde kontrol over et stort område af det østlige Fiji, på intet tidspunkt før kolonialisering var Fiji en politisk enhed. Alligevel Fiji gør udviser visse træk, der adskiller den fra sine naboer, og det er dette, der definerer en karakteristisk Fijiansk kultur.

Meke (Dans) på Fiji

Besøgende på Fiji er ofte velkommen på resorts og hoteller med en »Meke«, en danseforestilling, der gør den retskraftig lokale historier og legender. Mens forestillinger for turister kan synes iscenesat, den Meke er en løbende tradition. Arrangementet af gruppen og hver subtil bevægelse har betydning. Vigtige gæster og tilskuere er hædret med de bedste siddepladser.

I fortiden, blev Fijian Meke ledsaget af chanting af et kor eller ‘åndeligt besat seere «, og som regel rytmisk klap, de dunkende og stempling af bambus clacking pinde, pryglingen af ​​opskårne trommer og dans. De blev holdt rent for underholdning, for indbydende besøgende, eller om vigtige religiøse og sociale lejligheder, fødsler, dødsfald, vielser, og ejendom udvekslinger mellem landsbyerne. Mænd, kvinder og børn deltog i Meke. Mænd udførte klub og spyd danse og kvinderne udførte fan danse.

Yaqona Drinking på Fiji

Yaqona, også kendt som kava, er en infusion fremstillet ud fra roden af ​​Piper methysticum, en type peber plante. Det er ekstremt vigtigt i Fiji kultur – i den tid af den gamle religion ‘det blev brugt ceremonielt af høvdinge og præster kun. I dag yaqona er en del af dagligdagen, ikke kun i landsbyer, men på tværs af de forskellige racer og i byområder. »Efter at have grog ‘bruges til indbydende og limning med besøgende, for historiefortælling sessioner, eller blot for at bestå tid.

Der er visse protokoller, der skal følges ved en kava ceremoni og i nogle fjerntliggende landsbyer, er det stadig en semi religiøs oplevelse. Sidde med benene over kors, overfor chefen og Tanoa, eller store træskål. Kvinder sidder normalt bag mændene, og vil ikke blive tilbudt den første drink, medmindre de er æresgæst. Aldrig gå på tværs af kredsen af ​​deltagere, så vend ryggen til Tanoa eller trin over ledningen, der fører fra Tanoa til en hvid cowry (det repræsenterer et link med ånderne).

Drikken fremstilles i Tanoa. Den tørrede og pulveriserede rod, pakket ind i et stykke stof, der er blandet med vand og de resulterende løgnehistorie udseende (og smag) som mudret vand. Du vil derefter blive tilbudt en drink fra en Bilo (en halv kokos shell). Clap engang, accepterer Bilo og sige “Bula” (der betyder ‘cheers’, eller bogstaveligt, ‘liv’), før de drikker det hele på én gang. Clap tre gange i tilfredsstillelse og forsøge ikke at grimasse. Drikken vil blive delt, indtil Tanoa er tom. Du er ikke forpligtet til at drikke hver Bilo tilbydes til dig, men det er høfligt at drikke mindst den første.

Bark Cloth og traditionelle tekstiler på Fiji

Masi, også kendt som tapa, er bark klud med sort og rust-farvede trykte designs. Masi spillede en vigtig rolle i Fijiansk kultur og dens motiver havde symbolsk betydning og til en vis grad stadig gør. Det bruges til særlige lejligheder – i 1996 Tui Cakau bar masi ceremoniel påklædning på hans installation som altoverskyggende chef for Cakaudrove region. Fijian Masi er nu mest lavet for turister og bruges til postkort, vægtæpper og andre dekorative elementer. Textile designere er nu at indarbejde de traditionelle Masi motiver i deres stoffer.

Mat og Basket Vævning

De fleste Fijiansk hjem bruger vævede pandanus-blad måtter til gulvbelægninger, spisning måtter og som finere liggeunderlag. De er meget efterspurgte som bryllup gaver og for dåb, begravelser og præsentationer til høvdinge. De fleste landsby piger lære håndværket, der traditionelt var det arvelig rolle af kvinderne i visse stammer. De pandanus bladene er afskåret og lagt udendørs for at helbrede, derefter strippet for de tornede kanter og kogte og tørret. Den traditionelle metode til sværtning bladene for kontrasterende mønstre er at begrave dem i mudder til dage og derefter koge dem med særlige blade. De tørrede pandanus blade, lavet fleksibel ved at skrabe med skaller, er delt i strimler på omkring 1 til 2 cm.