Barbados

Farverigt, venligt, varmt og rytmisk!

Kun 10 timer væk ligger Deres drømme-ø: Barbados. Her bliver Deres ophold til en drøm med en næsten intim følelse. Barbados tilbyder Dem sol, to have, salte bade og en vidunderlig farvepragt.
Her er eksotiske steder, en spændende historie, et rigt udbud af kultur, sport og aktiviteter. Befolkningen er venlig og klimaet er behageligt året rundt. Barbados en perle i det Caraibiske øhav.
Barbados er yderst veludviklet med hensyn til levestandard, uddannelse, sygehusvæsen og kommunikation.

Barbados – tæt på året rundt
Rejsen til Barbados er enkel og bekvem. Vi flyver med rutefly via London. Rejsetiden fra København er ca. 1 1/2 time, fra London tager det cirka 8 timer. Er De dansk statsborger, behøver De intet visum. Har De en anden nationalitet, er De velkommen til at kontakte turistinformationen på telefon +46 8 – 411 50 66, så vil De få oplyst, hvad der gælder for Dem.

Drømmestranden på Barbados
Overskriften taler for sig selv! For er det ikke det, vi alle drømmer om. En rejse, passende langt væk, med hvide strande, vajende palmer, et lunt turkisblåt hav og masser af solskin. Barbados har 130 km strand. Alle strande er åbne for offentligheden. Strandgrunde eksisterer ikke. Strandene er til for alle! Klik på en kyst og forestil Dem, at De netop er stået på en af lokale minibusserne. Reggaemusikken pumper ud af bilradioen. Det swinger herligt. De betaler nogle dollars. Chaufføren nikker glad og sætter i gang – hen mod Deres drøm af en strand.

Smukke steder, pittoreske byer på Barbados
I runde tal bor der 265.000 mennesker på Barbados. De bor og arbejder i 11 kommuner, i 3 mindre og 2 større byer samt på mange små, pittoreske steder. Hovedstaden er Bridgetown. En by, der syder af liv, handel og turisme. Klik på kortet, så får du mere at vide om Bridgetown og andre betydningsfulde steder.

Seværdigheder på Barbados
For mange er Vestindien ensbetydende med vidunderligt hav, gode strande og skyggefulde palmer. Barbados lever op til alle Deres forventninger og overrasker med et kolossalt udbud af udflugtsmål og seværdigheder. Men det er helt klart, at et land, der byder på 130 km2 strand, 1.600 butikker og 140 kirker, er guddommeligt. Klik på en seværdighed på kortbilledet til venstre, så får De lidt korte fakta om nogle steder. Yderligere information får De, hvis De benytter links, der bringer Dem videre til vores engelske hjemmeside.

Bo på Barbados – lev på Barbados
Barbados har omtrent samme størrelse som Bornholm. Naturen er varierende, folkelivet ligeledes. Hvis du vælger at bo på Barbados, er det derfor i vid udstrækning op til dig selv, både hvor De vil bo, og hvor meget det må koste. Udbuddet er stort og varieret. Generelt kan man sige, at på sydkysten ligger de fleste mellemklassehoteller og de fleste restauranter, og her er også mest folkeliv og fest Vestkysten er generelt mere rolig. Strandene er mindre, mere private. Udbuddet af restauranter og barer er glimrende, men mere spredt. Her bor man noget mere luksuøst, her ligger de store private villaer. Østkysten er dramatisk.

Havet er vildere. Hotellerne få. Scenerierne fantastiske.På den anden side er Barbados ikke større, end at det er muligt at køre en tur rundt om øen på nogle timer. Derfor går De ikke glip af noget, uanset hvor De end bor. De kan vælge mellem ca. 200 registrerede hoteller, guest houses, lejligheder, hytter og villaer. Velkommen til paradiset!

Rundtur på Barbados.
Barbados er en koralø. Født af havet mellem Atlanterhavet i øst og det Caraibiske Hav i vest. Havvandet er krystalklart, turkisblåt og altid dejlig lunt. Drikkevandet er lige så klart, renset på dets vej ned gennem korallerne, og det smager frisk og godt – som taget lige fra en perlende fjeldbæk. Barbados byder på 3.000 solskinstimer om året. Gennemsnitstemperaturen ligger på behagelige 27 grader. Passatvinden fungerer som en altid roterende vifte og bidrager til at svale behageligt. Klik videre på andre af overskrifterne og tag med en tur til strandene, byerne og seværdighederne.

Når man overvejer en rejse ferie til Caribien Barbados anses af mange for at være det bedste valg af øer med sine smukke strande, høj levestandard, og fantastiske mennesker. Uanset om du er i markedet for total afslapning eller en ferie fyldt med aktiviteter og fester Barbados vil ikke skuffe.

Barbados, beliggende i den sydlige Caribien, er den østligste af de caribiske øer, som ligger på Latitude 13 ° nord og Længdegrad 59 ° 37W. Dette isolerede pæreformet ø er for 21 miles lang og 14 miles bred på det bredeste sted, giver det et samlet areal på 166 kvadrat miles.

Barbadians eller Bajans som lokale kalder sig selv er blandt de mest veluddannede mennesker i verden med gratis uddannelse, ret til hver og Barbados borger.

Selvom der en mange private læger og klinikker på øen giver fremragende pleje. Sundhedsvæsenet er også garanteret alle borgere og standard for pleje er høj.

Øens enlige lufthavn. Den Grantley Adams International Airport, er en af de mest moderne i Caribien og er serviceret af mange store flyselskaber, herunder Air Canada, American Airlines, British Airways, Air Jamaica, BWIA International og Virgin Atlantic.

Denne charmerende ø består hovedsageligt af koraller kalksten og er omkranset med koralrev. Men den nord-østlige del af øen eller The Scotland District, som løber gennem sognene St. John, St. Joseph og St. Andrew består af sandsten og ler. Dette område er kendt for sin frodige vegetation og fantastisk natur og er dækket i de fleste, hvis ikke alle ø-ture.
Øen er kendetegnet ved let skrånende, rækkehuse sletterne, der stiger vest til øst til det højeste punkt Mount Hillaby ved 1100 ft

Shopping
Hjertet og sjælen i Barbados’ shopping er Broadstreet i hovedstaden Bridgetown. Her finder De store varehuse og taxfree butikker. Der findes også flere mindre byer som Holetown i St.. James og Speightstown i St.. Peter med fine håndværks- og gavebutikker. Ure og guld er billige. Hvis De køber taxfree. Der skal brugs pas og billet ved købet. Ellers er det lokalt håndarbejde, batik og keramik, der er af størst interesse.

God underholdning
Venligt, varmt og rytmisk er en betegnelse, vi gerne hæfter på Barbados. Rytmen ligger i luften. Her er morsomt. De er tæt på alle mulige typer forlystelser. Populære barer, live bands, diskoteker, pub’er blandes med mere “seriøs” underholdning, opera, klassisk musik, reggae, calypso og masser af festivaler. Deres ferie bliver, hvad De gør den til. De skal bare vælge. Se bare under overskriften “Det sker på Barbados” så får De at vide, hvilke arrangementer der løber af stablen under dit ophold.

At nyde er at spise på Barbados
Forkæl Deres smagsløg med udsøgt caraibisk mad på nogle af Barbados’ restauranter. Oplev solen, der langsomt går ned i det turkisblå hav, samtidigt med at De nyder en storslået middag på en prisbelønnet luksusrestaurant. Eller spis et mere enkelt, men mindst lige så velsmagende måltid på en af strandcaféerne eller barerne. Det store udvalg af gode restauranter gør, at man kan finde noget for enhver smag og tegnebog.

Se her hvordan vejret er på Barbados lige nu!

Barbados
Det meste af udviklingen på øen kan findes langs den sydlige og vestlige kyster af øen med hovedstaden Bridgetown i centrum. De fleste hoteller på øen er også placeret på den sydlige eller vestlige kyster af øen, med den sydlige kyst er den mest aktive, de hoteller på den sydlige kyst i almindelighed har en tendens til at være overvejende 2 til 4 stjernede hoteller med mange Ingen dikkedarer indkvartering til rådighed mens vestkysten er der, hvor de fleste af luksus hoteller er placeret, herunder den eksklusive Sandy Lane Hotel, selv om der er undtagelser fra reglen i begge tilfælde.

Det krystalklare hav af Barbados strande danner de perfekte rammer for dage brugt på stranden engageret i vand eller strand aktiviteter, herunder jetski, surfing, kiteboarding, windsurfing, kajak, parasailing, sejlsport, vandski, snorkling, wakeboarding og dykning. Der er også dybhavsfiskeri, krydstogter båd chartre rådighed. For den sande vand entusiast der huslejer til rådighed for næsten alle discipliner, herunder scuba gear, surfbrætter, kajakker og kite-udstyr. Erfaringer er tilgængelige for næsten alle vandaktiviteter samt.

Hvis du skulle rejse kysten af øen, du ville finde de rolige vande på vestkysten opfylder de små shore break betingelser i syd bliver stadig grovere som vi kommer rundt i øst med de atlantiske bølger rullende ind og til sidst lige så barske forhold i nord battering klipperne.

Transport på øen er også fremragende med Transport Board, som er regeringens køre og Route taxas giver fremragende dækning til næsten enhver tænkelig destination. Derudover er der mange taxaer og biludlejningsfirmaer til rådighed for dem, der ønsker at rejse på egen bekvemmelighed.

Nattelivet på Barbados er meget varieret og spænder fra de kulturelle rom butikker til moderne natklubber, strand barer, pubber og også nogle af de bedste restauranter, der findes overalt i Caribien.