Cascais

Cascais – en charmerende fiskerby

Lidt længere mod vest på Lissabonkysten kommer man til den gamle fiskerby, Cascais, hvor turiststrømmen ikke helt har overskygget de gamle håndværk. Hver dag lander fiskerne i deres farvestrålende både stadig deres fangst på stranden, og her kan man overvære den livlige fiskeauktion – husk at holde hænderne i ro, hvis du ikke vil gå herfra med en kasse fisk under armen.

Cascais

Cascais

Cascais er vokset i det sidste århundrede fra at være et lille fiskerleje til at blive den elegante kystby, som den er i dag.

Cascais’ tiltrækningskraft
Besøgende er ikke fremmede for Cascais, der har tiltrukket forskellige regenter gennem tiderne, forskellige kunstneriske miljøer i trediverne og har fortsat med at charmere mennesker både i Portugal og i udlandet lige siden.

Cascais fiskeri-kultur
Trods sin nærhed til Lissabon og sin ekspansion i størrelse og indbyggertal har Cascais stadig bevaret charmen ved sit traditionelle fisker-miljø. Den daglige fangst bortauktioneres stadig på havnen og de traditionelle farverige både ligger stadig fortøjret på stranden, når de ikke er i havet; man kan også stadig se bådenes ejere i aktion på kajen, når de bøder garn på traditionel vis. Legenden siger, at det var en Cascais fisker, en vis Afonso Sanches, og ikke Columbus, der opdagede den nye verden ti år før det berømte årstal 1492. Cascais´ fiskeri-historie bliver husket på Museu do Mar med udstillinger af artefakter, fotografier og modelbåde.

Cascais shopping-gade
Cascais´ forretningsliv bærer præg af lige dele tradition og elegance, og her kan du finde et sundt udvalg af fremragende fiskerestauranter, butikker og fine hoteller, for ikke at tale om en veritabel flåde af lystbåde, som ligger i havnen sammen med fiskerbådene. Med hensyn til indkøb så har Cascais alt fra små butikker og boder, der tilbyder typiske broderier og kniplinger, over store mode- og skønheds-butikker i centrum af byen, til det gigantiske indkøbscenter på vejen til Sintra, med store mærker i tøj, møbler, samt et biograf-kompleks.