Elba

Er man i Toscana bør man besøge den lille havneby Piombino, hvorfra det er muligt at sejle over til den naturskønne ø Elba, der ligger knap 20 kilometer fra det italienske fastland. Elba er kendt for sine dejlige strande, sin store naturskønhed – og naturligvis ikke mindst for Napoleon Bonapartes eksil på øen.

De fleste færger anløber hovedbyen Portoferráio, hvor man kan tilbringe en yderst interessant dag. Her kan du besøge Napoleons villa, Palazzina dei Mulini, der troner på toppen oven for de to historiske fæstninger Forte della Stella og Forte Falcone fra 1500-tallet. Du kan gå en tur ved den gamle havn og se på de smukke farverige huse i havneområdet, der blev bygget i 1700- og 1800-tallet.

ElbaGåturen kan fortsætte og føre dig videre gennem byporten fra det 16. århundrede, forbi den hyggelige plads Piazza Cavour, og du kan nyde stemningen i den gamle bydel, centro storico. Der er også et lille arkæologisk museum i byen, og efter at have forceret byens bakker er det fristende at slå sig ned på et af de mange spisesteder eller caféer og nyde en velfortjent pause, mens man smager lidt på øens mange fristelser. Elba er nemlig kendt for sit gode køkken, der blandt andet byder på masser af retter med fisk og skaldyr.