Burgas ferie

Kultur, museer og seværdigheder i Burgas

Burgas er altid fuld af liv – ikke mindst pga. byens travle havn – og med en historie, der går mange hundrede år tilbage, er Burgas leveringsdygtig i kultur og seværdigheder for enhver smag. Her finder du et stort udvalg af museer, kirker og gallerier – eller hvad med en tur i operaen?

Burgas museer udstiller blandt andet artefakter, som kan dateres helt tilbage til bronze- og jernalderen, og de mange historiske ruiner vidner om, at thrakerne beboede området allerede før Kristi fødsel. Det regionalhistoriske museum udstiller genstande, som kan spores tilbage til romerne, og hvis du lægger vejen omkring det etnografiske museum, kan du få et indblik i tidligere tiders klædedragter, tilbehør, stoffer og broderier.

Shopping og afslapning i Burgas
burgas
Bulgarien er et sandt paradis for dig, der elsker at shoppe. Som hovedregel er prisniveauet lavere end i resten af Europa, og selv de kendte mærkevarer fås her til rimelige priser. I Burgas finder du både souvenirs, tøj, sko og alt, hvad du har brug for af dagligvarer, i byens indkøbscentre, i de små butikker i feriebyerne og på butiksstrøgene i gågaderne. Dog er prisniveauet generelt lavere i selve Burgas end ude i de store turistområder.

Selvom Burgas bærer præg af at være en havneby med en del industri, er der masser at se, når du kommer på besøg. Og trænger du til at hvile fødder og hoved et øjeblik, kan vi varmt anbefale den kæmpestore, stemningsfulde Sea Garden-park (translitterationen af det bulgarske navn er Morskata gradina), som ligger direkte ud til havet med en fantastisk udsigt over Burgas-bugten. Det er også her, du finder byens kasino og et friluftsteater, og parken danner rammen om flere årligt tilbagevendende festivaler. Her kan du slå dig ned i skyggen på en varm dag og nyde alle de dejlige blomster og smukke skulpturer og trygt lade ungerne løbe frit omkring

Strande i Burgas

I 2008 startede en ny tradition i Burgas, nemlig en sandfestival, hvor sandskulptører fra hele verden kommer til og bygger fantastiske sandskulpturer. Måske er du én af dem – eller måske kommer du hertil for at indlogere dig på et lækkert hotel i Burgas centrum og udforske områdets historiske og kulturelle skatte, afbrudt af en lejlighedsvis dukkert i Sortehavet … eller måske er du kommet for at gå på stranden – og blive på stranden! Uanset hvad der driver dig, så er der langs med Burgas-bugten en overdådig mængde strande til at byde dig velkommen. Stranden ud for selve Burgas er mest besøgt af de lokale, mens de fleste turister vælger at sole sig ud for de store feriekomplekser som fx ved Sunny Beach.

Restauranter og natteliv i Burgas

Hvis du har mest lyst til at spise a la carte, er der masser af restauranter at vælge imellem, som serverer velkendte retter fra det traditionelle internationale køkken. Men der er selvfølgelig også masser af muligheder for at sætte tænderne i skønne, bulgarske specialiteter. Det gør du bedst ved at starte med at søge lidt væk fra de steder, hvor der færdes flest mennesker, og så indsnævrer du din søgning ved at udvælge et af de steder, hvis gæster hovedsageligt består af lokale – det vidner nemlig som regel om, at du her kan spise dejlig, autentisk bulgarsk mad af god kvalitet. Ud over traditionel bulgarsk mad, finder du mange steder i Burgas serbisk-inspirerede restauranter. Fælles for de fleste af byens spisesteder er, at prisniveauet er lavt, så det behøver bestemt ikke være daglige restaurantbesøg, der sprænger feriebudgettet!

I Burgas finder du et stort antal diskoteker, som holder åbent til ud på de tidlige morgentimer. Burgas er det perfekte sted for alle, som elsker at hygge sig og have det sjovt, og de mange diskoteker henvender sig til et bredt publikum – nogle har levende musik, mens andre har karaoke, og andre igen har dj’s til at sørge for at holde gang i festen. Er du til lidt mere afdæmpet hygge, kan vi for eksempel anbefale et besøg i én af byens pianobarer … eller noget helt tredje – der er mere end nok at vælge imellem!