Kazanlak

Ancient bulgarske kultur har banet vejen for traditionelle festivaler og skikke, som forbliver meget levende i dag.
Bulgarien var det slaviske land Orfeus og Spartacus. Det holder utallige skatte, Burial Tombs og storslået kunst og kalkmalerier minder om tidligere århundreder, der tilbyder de besøgende mulighed for at turnere en lang række museer og monumenter til at forstå Bulgariens rige kulturarv ..
I dag, kulturelt bulgarerne huske de dage, hvor mændene forsøgte at formilde de naturlige elementer og rystede før deres magt! Rich med skønhed, munterhed, mystiske stemmer, fyrig dans og farvestrålende kostumer, bulgarsk folklore skal ses, mærkes og opleves …
Festivaler
Fire dans er den ældste og mystisk ritual, hvor barfodede dansere udfører på brændende gløder. Denne religiøse og mystiske ritual for udvisningen sygdom, sundhed og frugtbarhed er en, der skal ses at blive troet.
Festival of Roses fejres ved foden af Balkan-bjergkæden, i Rose Valley nær byen Kazanluk. Fejres den første weekend i hver juni, festivalen er et festspil af skønhed i det unikke Rose Valley. I tiden op til begivenheden, Rose en dronning skønhedskonkurrence afholdes i flere runder. Kunstnere, skuespillere, cirkusartister, forfattere og sangere flokkes til Kazanluk i begyndelsen af juni.
Den bulgarske Olieholdigt steg udbytter 70% af verdens roser, der anvendes som et væsentligt element ved parfume virksomheder verden over.
Historien går, at i 1270, under korstogene, bragte Grev de Gruye Damaskus steg fra Syrien til dalen Kazanlak hvor forholdene viste sig fremragende til sin vækst. Den bulgarske roser og rosenolie skylder deres unikke egenskaber til det lokale klima og jordbund. Februar temperaturer, når roser bud, er ideelle i dalen. Den blomstre er plukket i maj og juni, hvor høj luftfugtighed er meget vigtig.
Kukeri Carnival er afholdt i regionen Dupnitsa og Pernik at markere begyndelsen af foråret og er en glimrende festival af farvestrålende masker og kostumer. Hver deltager får sin egen multi-farvede personlig maske, dækket med perler, bånd og uld kvaster. Den tunge svajende af de vigtigste dans repræsenterer hvede, tung med korn. Bells, bundet rundt om taljen, er beregnet til at køre væk de onde ånder og sygdom.
Bulgarske stemmer forblive et komplet mysterium! Eksperter forsøger stadig at forklare den utrolige række af den bulgarske stemme og de mange af sine sange. Den unikke lyd blev almindeligt anerkendt af den omstændighed, at den populære Rhodope sangen “Izlel e Delyu hiadutin”, sunget af den talentfulde sanger Valya Balkanska, blev optaget på en guldplade og blev sendt som en besked til det ydre rum på det amerikanske rumskib Voyager i 1977.
Kazanlak
Verden er at genopdage det ved større folklore og sang konkurrencer i Italien, Frankrig, England og Irland, hvorfra den bulgarske musik og dans ensembler uvægerligt vinder det første præmier.
Den folkemusik festivaler “Pirin Sings” og “Rozhen Sings” er de mest berømte bulgarske folklore festivaler. Sidste år ca 150.000 besøgende fra Bulgarien og udlandet vidne showet med 4.000 kunstnere i hver festival. Tilskuere kom ikke kun for disse inspirerende arrangementer, men også for at lære om den nysgerrige verden af bulgarsk folklore.
Påske i Bulgarien er en ortodoks tradition, symboliseret ved en rød æg (eller Pascha). I dag andre farver anvendes som godt og æggene er farvet på Skærtorsdag efter den guddommelige liturgi.
Æggene er krakket efter midnat gudstjeneste og i løbet af de næste dage. Et æg er revnet på væggen i kirken, er det første æg spises efter den lange faste. Det ritual for revnedannelse resten af æggene finder sted før påske frokost. Hver person vælger hans / hendes æg. Så folk skiftes til aflytning af deres æg mod æg af andre, og den person, der ender med det sidste ubrudt æg menes at have et år med held og lykke.
Den 14. februar hvert år Bulgarerne fejrer Trifon Zarezan, en gammel ferie ritus arvet fra thrakerne. Klædt i deres søndag-best, vinavlere beskære vinstokke og drys dem med vin til en god høst. Alle så samler for et lækkert måltid.
Den 1. marts hvert år bulgarerne præsentere slægtninge og venner martenitsa, en dobbelt rød og hvid kvast – at bringe sundhed og lykke. Dette er en hedensk tradition og symboliserer afslutningen af den kolde vinter og den kommende af foråret.
Martenitsa-s formodes at blive båret indtil personen ser den første stork (selv om der ikke er mange i byerne)! Så de er smidt på et træ. De røde og hvide farver antyder sne og blod fra en traditionel historie, hvor en stork bringer velsignelse for sundhed til et lille barn fra sine forældre, der er langt væk. Ankomsten af storken indikerer Foråret er kommet.
Anvendt håndværk er efterhånden opstået hjem hjemmeindustrier til at blive en national kunst. Bulgarsk broderi, med sine indviklede geometriske figurer, tæpper, med deres levende farver, udsøgt malet bulgarske keramik og fremragende gammeldags bulgarske smykker er blot nogle af de typiske håndværk.
Håndværk Museer kan findes på
– Den Samovodene marked i Veliko Tarnovo, – Den permanente Landsudstillingen af Folk Art i Oreshak nær Troyan – Den Etura arkitektoniske og etnografiske kompleks nær Gabrovo
Du er sikker på at finde en souvenir fra Bulgarien her, f.eks. en udskåret træ vin karaffel, et Troyan keramik sæt, en bløde Rhodope tæppe, et originalt stykke af sølv smykker, eller en fint broderede silke bluse …
The National Palace of Culture er den største multifunktionelle kompleks i Sydøsteuropa. Det er beliggende i hjertet af hovedstaden, Sofia, midt i en smuk park med storslået udsigt over Vitosha Mountain i afstanden. Den er rig med museer, historiske og kulturelle steder af interesse, finansielle institutioner og nogle af de bedste hoteller og restauranter i landet.
Slottet kan prale 16 haller, med siddepladser området fra 50 til 4 000, som er udstyret med moderne teknologi, som giver simultantolkning på 14 sprog, en pressemeddelelse center, telefon, fax, telex, e-mail. Derudover er der cafeer, barer, restauranter, natklubber, bowling og butikker.