Sofia

Når du planlægger din rejse til Sofia, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Sofia.

Sofia er Bulgariens hovedstad med 1,4 millioner indbyggere (inkl. forstæder)

Sofia er også Bulgariens største by, og breder sig over cirka 1.300 kvadratkilometer. Byen ligger 550 meter over havets overflade, og det meste af terrænet er bjergrigt.

Klima i Sofia
Sofia har med sit fastlandsklima varme og tørre somre. Vintrene er derimod kolde og snefyldte. I sommerperioderne ligger dagtemperaturen omkring 25 ºC

Museer og seværdigheder i Sofia

Sofia er en af de ældste hovedstæder i Europa, og arkitekturstilen i byen er en bemærkelsesværdig blanding af gammelt og nyt. Historiske seværdigheder inkluderer Bojana-kirken fra det 10. århundrede, som er på UNESCOs verdensarvsliste, Alexander Nevsky-katedralen (en af verdens største ortodokse kirker) og den tidlige byzantinske St. Sofia kirke.

Er du blevet hooked på Bulgarsk historie, bør du lægge vejen omkring Sofias nationalmuseum, som rummer et væld af interessante arkæologiske fund.

Sofia grønne åndehul, Borisova gradina-parken, blev designet i 1864 og rummer bl.a. en rosenhave, Bulgariens nationale fodboldstadion, Vasil Levski Stadion, samt et unikt håndskåret træhus udformet af Racho Angelov, som absolut er et besøg værd.

Har du hang til ro og fred, er Boyana-området ved foden af Vitosha-bjerget et oplagt udflugtsmål. Her finder du flere vandreruter langs bjergsiden i natursmukke områder, hvor der er rig mulighed for at nyde den friske bjergluft og holde en pause fra det hektiske storbyliv.

Shopping og afslapning

Shopping i Sofia er lidt af en oplevelse. Moderne, trendy butikker tilbyder designertøj fra internationale modehuse, og er du på jagt efter unikke fund, kan vi anbefale, at du kigger ind hos byens mange små antikvitetsbutikker, private kunstgallerier, smykkebutikker og butikker med traditionelt håndværk.

Sofia

Gågaden Boulevard Vitosha er byens hovedshoppingstrøg, og her ligger lokale og internationale butikker side om side. Den travle handelsgade byder på et væld af mode- og elektronikbutikker, hvor priserne typisk er en hel del lavere end i Nordeuropa, og hvor du derfor har mulighed for at gøre gode køb.

Restauranter og natteliv

Sofias bar- og cafeliv byder på lidt for enhver smag, uanset om du er til trendy designercafeer eller hyggelige bohemebarer. Vi har udvalgt et par anbefalelsesværdige steder, men vil du være helt sikker på, hvad der rør sig lige nu, anbefaler vi, at du spørger de lokale til råds.

På Blaze er stemningen intim og klientellet ungt og trendy. Er mere til afslappet atmosfære og gode drinks, er Motto eller det populære boheme in-sted Hambara et godt bud.

Rundt om i Sofia finder du desuden en række lokale intime restauranter, der byder på det autentiske bulgarske køkken, som typisk består af fisk, kylling, kalve- og lammekød, kombineret med forskellige salatvariationer samt en lang række lækre kolde og varme supper.

Blandt de mange lokale restauranter i Sofia kan nævnes Hadjidraganovite kashti og Hadjidraganovite Izbi, som bl.a. kan prale af en imponerende vinkælder. Desuden kan nævnes Grozd med en god blanding af vegetariske og kødbaserede retter.

Er du til fest natten lang, er Escape og Cabaret populære steder, der er værd at kigge nærmere på.