Prato

Prato er beliggende ved foden af Appenninerne i Toscana nordvest for Firenze. Den er med den anden største by i Toscana, kun overgået af Firenze.

Prato
Igennem historien har Prato været et af de vigtigste områder for landets tekstilindustri. Det har siden 1950’erne bevirket at byen har tiltrukket et betydeligt antal indvandrere, først fra det sydlige Italien, senere også fra andre lande. I 1980’erne kom mange kinsere til byen. Mange af indvandrerne har været illegale. I takt med at en stor del af tekstilindustrien har flyttet produktionen til udlandet har byen oplevet større sociale problemer

Arkæologiske udgravninger har vist, at der har levet mennesker i det bjergrige område siden ældste stenalder. Prato er blandt andet kendt for sin domkirke fra 900-tallet med inventar og detaljer udarbejdet af bl.a. Michelozzo di Bartolommeo, Donatello og Andrea della Robbia. Fra 1000-tallet var byen en fri bykommune, og i middelalderen var den en betydelig handelsby. I 1350 erobrede Firenze byen, og beholdt den i sit herredømme indtil Italiens samling i 1860. Spanske tropper hærgede byen i 1512 under stridighederne om Medicierne.