Siena

Siena
Siena har gennem tiden altid konkurreret med Firenze, og det gør den også i popularitet, men på denne rejse slipper du for at vælge mellem de to, da du har tid nok til at opleve begge.

Siena-bakkerne

Bakkerne omkring Siena er kendt for sit rødbrune ler, der blev brugt til at lave mursten, som de fleste af byens bygninger også er opført af. Sienas historiske centrum er med på UNESCO’s verdensarvsliste, og de charmerende og meget smalle middelaldergyder gør, at der næsten er bilfrit, da bilerne ikke kan passere. Det er her, du rigtigt vil fornemme byens sjæl, når du vandrer ad de små gyder, der før eller siden fører dig til byens store plads, Il Campo. Her kan du fra en fortovscafé nyde synet af den smukke plads. På pladsen afholdes der to gange om året i løbet af sommeren et traditionsrigt hestevæddeløb, Il Palio, hvor repræsentanterne for byens 17 kvarterer dyster om at blive vinder af palio, en fane med et Mariabillede.

Ud over pladsen i Siena er der også det smukke rådhus fra 1300-tallet, Palazza Publico, at opleve. Rådhuset har et højt tårn, hvor 500 trin vil føre dig op til en vidunderlig udsigt. En stor del af rådhuset er omdannet til museum og rummer nogle af byens største skatte. Domkirken, Piazza del Duomo, er også et besøg værd, og syd for kirken ligger det interessante domkirkemusem.