Grønland

Sig “Grønland” og en rejsende straks tænker på en kæmpe plade af is.

Med attraktioner som Diskobugten Motzfeldt Sø, og stigninger omkring Qaqortoq, er Grønland godt for rejsende på udkig efter noget fra den slagne vej.

Diskobugten på Grønland
Diskobugten er hjemsted for massive isbjerge. Ved massiv, taler jeg isbjerge på størrelse med store bygninger. Isbjerge er simpelthen overalt. Ser en af ​​disse giganter skuldertræk fra en par hundrede tusinde pounds af is er et syn du aldrig vil glemme. Mere end et par mennesker har foreslået en endags båd rundt Diskobugten er den mest imponerende du nogensinde kunne tage.

Motzfeldt Sø på Grønland
Hvis vandring er en obligatorisk del af din ferie plan, Sø Motzfeldt er for dig. Søen er omgivet af gletsjere, har sin egen isbjerge og er en fantastisk farve grøn. De titter omkring søen top ud over 5.000 meter. Der er hundredvis af fantastiske vandreture rundt om søen med næsten alle snoede mellem enorme gletschere. Stirrede op på de smukke monstre vil gøre dit sind hvirvel.

Qaqortoq
Qaqortoq er en havneby i det sydlige Grønland. Betyder “hvide”, Qaqortoq har en befolkning på lidt over 3.000 mennesker. Byen er placeringen af ​​stenen og folk-projekt, som involverer billedhuggere skaber marmor stykker og placere dem i hele byen. Det er et imponerende site, især om sommeren, hvor blomsterne spire med en hævn i hele området.
Pukkelhvaler ved Grønland i stort antal
Rejse eventyr til Grønland
Med udbruddet af eventyr rejse, har Grønland spirede en ny industri. Hvis du kommer til at gå ekstreme, du virkelig kan ikke slog Grønland. Hvis du har lyst til dig selv en motionsløber, prøv Artic Marathon omkring Nuuk eller Polar Circle Race, der løber fra Kangerlussuaq til grænsen af ​​indlandsisen. Hvis artic kører ikke klippe det, hvad med en spiller med hajer? Yep, kan du prøve din hånd på at fange Grønland haj på en 7-dages haj udfordring. Disse monstre vejer så meget som 1.500 pounds.

Se isbjerge ved Ilulisat under din ferie på Grønland

Se isbjerge ved Ilulisat under din ferie på Grønland

Grønland on the rocks – is i mængder vi ikke fatter!

De fleste forbinder Grønland med is. Med god grund – for der er masser af den! Vidste du for eksempel, at Indlandsisen rummer næsten halvdelen af alt ferskvand på den nordlige halvkugle? Og at hvis Indlandsisen i Grønland smelter, vil alle verdenshave stige mellem seks og syv meter.

Is, is, is og atter is – det er helt ufatteligt så meget is, der er i Grønland! Mange er dybt fascineret af den, og det forstår man. Bare tanken om at Indlandsisen rummer disse uendelige mængder ferskvand, er næsten ikke til at forestille sig.
Grønland on the rocks

Is på Grønland er ikke bare is
Når du besøger Grønland, kan du opleve indlandsis, storis, drivis og isfjelde. Alle fænomener, der sætter spor – både i naturen og i grønlænderens hverdag. Det grønlandske sprog har ord for hver af de mange forskellige typer af sne og is. Tre af de mest almindelige former for is er:
•Fastis (fjordisen, havisen) består af frossent saltvand og dækker fjorde og hav*
•Storis (polarisen) dannes i Polarhavet nord for Grønland**
•Isfjelde er brækket af gletsjerne, der skyder ud fra Indlandsisen i bunden af fjordene, og de består af frossent ferskvand. Kan være op til 100.000 år gammel***

Produktchef i Grønlands Rejsebureau Ellen Schmidt fortæller:
”Blandt de mange gæster vi sender til Grønland hvert år, er isen helt klart øverst i top 5 over attraktioner, som folk rejser til Grønland for at se. Midnatssolen står også højt på listen, men den opleves netop ofte i samspil med isen fx på en midnatssejlads på Isfjorden ved Ilulissat”.

Her kan du opleve “iskæmperne”
Hvis du vil opleve de kæmpestore isbjerge i Grønland, skal du tage til Diskobugten i Nordgrønland og især til byen Ilulissat. Byen ligger lige nord for den verdensberømte Ilulissat Isfjord, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Du kommer forbi Isfjorden på stort set alle rejser i Grønland nord for Polarcirklen med Grønlands Rejsebureau..

”Den tilbagemelding fra gæster, der har været i Grønland, er meget ofte, at det har været ’en uforglemmelig oplevelse for livet’. Og den beskrivelse synes jeg faktisk ikke er den mindste smule overdrevet”, slutter Ellen Schmidt.

Se rejser hvor du kan opleve isen i Grønland

*Fastis
Fastisen (fjordisen, havisen) består af frossent saltvand og dækker fjorde og hav. I Nordgrønland kan den blive op til 2,5 meter tyk. Den opleves naturligt nok om vinteren, hvor hav og fjorde fryser til og giver mulighed for hundeslædekørsel mellem byerne.

**Storis
Storisen (polarisen) dannes i Polarhavet nord for Grønland. Herfra driver den sydover som store, flade isflager – skosser – der er op til 3 meter tykke. Strømmen fører den ned langs Østgrønlands kyst, rundt om Kap Farvel og op langs vestkysten – en rejse, der tager 6-7 år. Den forsvinder/smelter typisk mellem Paamiut og Nuuk.

***Isfjelde
Isfjelde er brækket af gletsjerne, der skyder ud fra Indlandsisen i bunden af fjordene, og de består af frossent ferskvand. Isen, som kan være op til 100.000 år gammel, flyder rundt i havet langs det meste af Grønlands kyst. Mellem 1/5 og 1/10 af isfjeldet er oven vande. Du kan se isfjelde de fleste steder i Grønland.

Mens du kan blancher til en vejledende ferie på Grønland, skal du ikke. Landet er virkelig en af ​​de sidste uopdagede tilflugtssteder for den moderne rejsende.

Nature Trip – Færge til Grønland
Ferie via Færge til Grønland

Grønland er den største ø og den største afhængigt territorium i verden. Det er en del af Kongeriget Danmark, selvom det nyder friheden til at styre interne anliggender og foretage interne beslutninger. Grønland er omgivet af store forekomster af vand, nemlig Grønland Hav, Atlanterhavet, Det Arktiske Ocean, og Baffinbugten gør det til et af de foretrukne stopper til at besøge i løbet af et krydstogt tur. Men bortset fra ferie cruising, færge til Grønland ture er også en ideel måde at komme til Grønland og bo et stykke tid med sine mange porte spredt omkring sin enorme kystlinje.

Før Anden Verdenskrig, kan Grønland kun nås gennem både. Det var først efter Anden Verdenskrig, at lufthavne blev bygget. De siger Grønland er bedst opdaget ved havet. Disse dage, Grønland er et af de foretrukne ferie spots for naturelskere i verden. Det er også bedst at turnere øen ved transporterer omkring kyst for Grønland i en klassisk grønlandsk kystfart og se naturens undere udfolde sig foran dine øjne. at tage en færge til Grønland er også en sjov måde at opleve hvalsafari, en af ​​de turistattraktioner på øen. Bortset fra hvalerne, moskusokse er også en skal se på øen. Der er andre unikke oplevelser for turister i Grønland som at se den nordlige dansende lys også kendt som Aurora Borealis, som kan ses i løbet af vinteren, ser midnatssolen, og selvfølgelig, idet der i de vidundere af de grønlandske indlandsis. Rejsende kan også nyde stor vandreture, lige fra korte stigninger til ugelange vandreture med guider, hund sleighing, skiløb og snescooter.