Rejseguide Mumbai

Rejseguiden til Mumbai i Indien

Mumbai, en kosmopolitisk storby, tidligere kendt som Bombay, er den største by i Indien og hovedstaden i delstaten Maharashtra. Mumbai var oprindeligt et konglomerat af syv øer på Konkan kystlinje, som med tiden blev forenet til at danne øen byen Bombay. Øen blev til gengæld sluttede med naboøen Salsette at danne Greater Bombay. Byen har en anslået storbyområde befolkning på 21 millioner (2005), hvilket gør det til et af verdens mest folkerige byer.

Mumbai er uden tvivl den kommercielle hovedstad i Indien og er en af ​​de fremherskende havnebyer i landet. Mumbais natur som den mest eklektiske og kosmopolitiske indiske by er symboliseret i overværelse af Bollywood i byen, centrum for de globalt indflydelsesrige Hindi film-og tv-produktion. Det er også hjemsted for Indiens største slumkvarter befolkning.

Mumbai

Mumbai Klima
Mumbai har tre sæsoner – Sommer, Monsoon, og vinteren (mildere sommer). Det bedste tidspunkt at besøge, er i løbet af vinteren fra november og februar. Luftfugtigheden er også mindre i løbet af vinteren, når klimaet er behageligt, minimumstemperaturen er 17 grader og maksimum er 30-31 grader. Sommeren er fra marts til maj, med højdepunkter i den lave til midten af 30’erne (ca. 80-90 ° F).

Det er varmt og fugtigt i løbet af denne tid. Fra juni til september er monsunen sæson, hvor byen er fastsurret ved kraftige regnskyl. Byen bliver oversvømmet to eller tre gange, og normalt liv bliver forstyrret i løbet af denne sæson. Klima er fugtigt temmelig meget i løbet af året, fordi byen ligger på kysten

Mumbai

[sibling-pages]

strande i Mumbai

Mumbai har et par strande, herunder én i området downtown. Men de er ikke så stor og vandet fra Mumbais kyst er usædvanlig beskidt. De relativt bedre dem er i det nordvestlige Mumbai-området. Men de er et godt sted at se, hvordan de lokale tilbringe deres søndag aften, med forskellige fødevarer og vildt boder.

Der er andre strande findes som Girgaon Chowpaty i South Mumbai, Juhu strand i det vestlige forstæder og Aksa Beach i Malad. Strømmene synes ikke stærk, men især i regnen, masser af mennesker dør af at drukne, så undgå at komme i vandet (især på Aksa Beach). Et ord af rådgivning til kvinder: Bombay strande er ikke den slags du kan bære badetøj til, især to stykker.

Genoplev de gamle historier om de hinduistiske guder skulpturelle på væggene i huler på Elephanta. Denne velkendte ø, hvor aber løbe rundt på tværs af din vej, er en kort og behagelig båd ride fra den berømte vartegn i Mumbai – Gateway of India. Når du er klar til at forlade denne by tycoons, handel, skyskrabere og filmstjerner, forberede eventyr af en helt anden slags, der venter på sit dørtrin