Rejseguide Manila

Rejseguide til Manila, Filippinerne

Filippinerne har for nylig fået sig et dårligt ry på grund af alle de politiske on-gåen i landet. Sammenstød mellem oprørsstyrker og regeringen, rygter om kup, status af alarmtjenester erklæringer, og selv mistænkes links til al Qaeda – ikke underligt nogle vestlige regeringer kan ikke hjælpe, men frigive rejse rådgivning mod at besøge dette land.
Manila
Før du beslutter dig mod en tur til Manila, bør du huske på, at aviserne ikke altid give et nøjagtigt billede af en situation. Sensationsjournalistik er deres forretning, og sensationalized nyhed er, hvad du normalt få.

Manila er beliggende i den nordlige ø Luzon. Den terrorist højborg ligger i den sydligste del af Filippinerne – to store øer væk – i Mindanao. Status for undtagelsestilstand blev faktisk erklæret, men civile dybest set fortsatte med at leve deres normale liv, selvom det var på plads.

Det er meget let at komme rundt i Manila. Den jeepney er Filippinerne ‘mest almindelige form for transport. Det er faktisk baseret på den amerikanske hær jeep, men er længere og passer omkring 16-20 mennesker. Du kan også få på busser, Metro Rail Transit, og leje kabiner. Sprog er ikke et stort problem, da selv folk på gaden kan tale rudimentære engelsk.

Manila er kendt for sit natteliv. Du kan finde barer åben indtil 3 eller 4 om morgenen. Den Makati og Malate områder er, hvor du kan finde de hotteste klubber og barer. Makati er en smule dyrere, men sikrere så godt.

Indkøbscentre bugne i metroen. Du kan finde alt fra designermærker til nondescript men meget billige mærker. Fødevarer er ikke et problem. Filippinske mad, amerikansk fastfood, japansk mad – du kan finde noget der.

Filippinere er meget gæstfri af natur. Du vil blive overrasket over, hvor venlige og hjælpsomme de fleste af dem er. Det er faktisk en anden form for racisme – de synes at behandle kaukasiere i en langt bedre måde.

Leveomkostningerne og rejser er så meget lavere end i de vestlige lande. Så hvis du har dollars eller euro, chancerne er du får ingen problemer benytter tjenester, der opfylder dine standarder. Hoteller og andre overnatningssteder er rigelige og let at finde.

Hvis det er på stranden, du ønsker, så kan du vælge at gå ud af byen. Den nærmeste strand kan nås på omkring 4 timer fra byen. Du kan tage et fly til andre dele af landet, hvis du vil se mere.

Uanset om du rejser alene eller sammen med din familie, Manila er et godt sted at besøge. Det vil være en stor kulturel oplevelse for dig.