Victoria Falls

Victoria-vandfaldene eller Victoria Falls er et vandfald, der ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Vandfaldet betragtes som et af verdens mest spektakulære og er 1,6 km bredt og har et fald på 128 m. Den første europæer, der så vandfaldet, var David Livingstone i 1855, som så opkaldte det efter Dronning Victoria.

Victoria Falls & Safari i Hwange Nationalpark

Victoria Falls eller Mosi-oa-Tunya (the Smoke that thunders) er et 150.000.000 år gammelt vandfald, der når sit højdepunkt omkring maj hvert år. Det er en imponerende, næsten ærefrygtindgydende oplevelse at komme tæt på vandfaldene. Synet, lyden, lugten, og en ydmyg følelse af, at her er faktisk et af naturens ypperste mesterværker.

Kombinér dette med et par dages safari i Zimbabwes største Nationalpark Hwange, og du har en oplevelse for livet.

Det er muligt at forlænge opholdet ved Victoria Falls med det antal dage man ønsker.

Der er mange spændende aktiviteter og oplevelser i byen og i omgivelserne. Her følger et par forslag:

Helikopter tur: 12 min. over vandfaldene eller 25 min. over vandfaldene og Zambezi nationalpark. Et absolut must!

Elefantsafari: Nyd vandfaldene fra ryggen af en afrikansk elefant. Morgen eller eftermiddagssafari. 3 timer.

Zambezi kano tur: En heldagstur ad Zambezi floden ovenover vandfaldene. Her padler man i egen kano under kyndig vejledning af en uddannet guide.

Heste safari: Morgen eller aftentur tilrettelagt for både begyndere og øvede.

Og for dem der gerne vil have lidt adrenalin sus:

River Rafting: Heldags eller halvdags ture hvor man tagermed gummi båd ned ad Zambezi floden.

Elastik spring: Spring ud fra broen mellem Zambia og Zimbabwe, 111 m lige ned i Zambezi floden. Victoria Falls
Skabelsen af vandfaldet begyndte for 200 millioner år siden, da det sydlige Afrika blev udsat for voldsom vulkansk aktivitet, som dækkede det meste af området med lava. Efterhånden som lavaen kølede af, opstod revner og fuger, der siden blev fyldt med blødere jordlag. Da Zambezi-flodens udløb i Limpopo-floden blev blokeret, flød den i stedet ud i dette lavalandskab. Vandmasserne borteroderede det blødere jord i fugerne og skar dybere ned i undergrunden. I løbet af 100.000 år blev en række revner eroderet baglæns. Vandfaldet trak sig bagud hver gang, hvilket kan ses på de zigzag-formede slugter under faldet i dag. Vore dages udgave af Victoria Falls er faktisk den 8. version og helt sikkert ikke den sidste.