Zambezia

Zambezia er den næstfolkerigeste provins i Mozambique. Den ligger i den centrale kystregion, syd for Nampula og nord for Sofala. Provinsens hovedby er Quelimane ved Bons Sinais-floden.

Zambezia har en befolkning på 2.891.809 indbyggere og et areal på 103.127 km². Store dele af dette område ligger i nedslagsfeltet til Zambezi-floden. Meget af kysten består af mangrove-sumpe, og der er betydelige skove i indlandet. Landbrugsprodukter inkluderer ris, majs, kassava, cashew, sukker, kokosnødder, citrusfrugt, bomuld og te. Landets største teproducenter er ved Gurúè.

zambezia alle fugles paradis Victoria Falls

Filmen Zambezia alle fugles paradis ved Victoria Falls handler om Teenagefalken Kai er træt af, at hans far ikke vil lade ham besøge den sagnomspundne fugleby Zambezia, som ligger i et kæmpe baobabtræ ved Victoria Falls. En dag stikker Kai af hjemmefra for at udforske byen. Hans flyvefærdigheder skaffer ham ind i Zambezias bevingede forsvar, men legen bliver alvor, da leguanen Budzo og hans hær af marabustorke tager Kais far til fange.