Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

At tage på en udvekslingsrejse er noget der er blevet mere og mere populært, i de seneste par år. Mange unge går og spekulerer om det er noget for dem, og om det er noget som de skal prøve. Men det er en stor beslutning der skal tages, og mange ting skal også overvejes. Læs med her, for at få nogle tips og råd til når man er på udveksling.

Vær forberedt

Når man tager på udveksling, er det ofte i nogle omstændigheder, som man ikke kender til. Det kan både være at man kommer til et land, og får sig lidt af et kulturchok, eller hvis man fx har problemer med sproget dernede. Uanset hvad der ligger en i vente, er det en god ide altid at være forberedt på, at det er noget anderledes man kommer til at prøve. Med det sagt, skal man også kunne forudsige at skulle overskride nogle grænser, for at kunne få den fedeste oplevelse i sit liv. En god ide er derfor at forberede sig på alle de ting, man måske har det svært ved. Man kan fx begynde at lytte til noget musik, på det sprog som man kommer til at høre når man er på udveksling, eller snakke med fremmede mennesker, for at gøre sig selv vant til at være udadvendt. Men samlet set, kan man lige så godt forberede sig på det værste, så man er klar til det hele.

Prøv ting af

En anden ting som man kan overveje, er at prøve så mange forskellige ting af, som overhoved muligt. Jo mere nyt man prøver, jo flere ting oplever man også. Det kan her være forskellige frugter, kulturelle folkedanse eller generelt bare det med at sætte sig ind i en anden kultur. Her er det altså en god ide hvis man prøver at leve som en beboer, der er født og opvokset i det land, man nu besøger, så man få det største udbytte af ens tur og så man rigtig kan sætte sig ind i, hvordan det er at være på udveksling. Læs eventuelt guiden til at være udvekslingsstudent her.

Vær åben

Til tider kan det være svært hele tiden at skulle være på, og at skulle være åben, men jo mere man er åben overfor andre mennesker, jo nemmere bliver det også for en i sidste ende. Det bliver nemmere for en selv, da man møder en del nye mennesker, som kan hjælpe en hvis man nu har problemer, er gået i stå eller har spørgsmål. Disse mennesker kan også hjælpe med selve ens rejse, da rejser til tider kan være uoverskuelige hvis man ikke lige kender det land, man er i.

Nyd det!

Selvom der kan komme dage, hvor man ikke lige er på toppen, så skal man nyde al den tid man har, som udvekslingsstuderende. Man kommer til at savne det, og ofte går det først op for en, hvor meget man har elsket det, når man er hjemme igen. Derfor er det en god ide altid at værdsætte de omstændigheder man er i, så man ved at man har nydt ens rejse så meget som overhoved muligt!