Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Er du en rigtig globetrotter, eller drømmer du om at blive det? Så er du helt sikkert stødt på det populære verdenskort, hvor rejseglade markerer de lande, de har besøgt ved f.eks. at sætte en tegnstift i.

 

Men er du på udkig efter en anden og mere kreativ måde at holde styr på dine rejser på, bør du overveje Scratch Map. Dette smarte kort giver dig mulighed for både at spore dine mange rejser og ikke mindst dele disse spor med venner, familie og bekendte.

 

Hvad er et scratch map?

Som navnet nok antyder, er et scratch map et kort, som du kan skrabe. Det fungerer akkurat ligesom et skrabelod, og for hver gang du besøger et nyt land, skraber du det på kortet. Scratch maps er både for unge og ældre, og det skyldes især, at det er noget, alle kan samles om og forholde sig til.

 

Det er en rigtig sjov måde at dele rejser og historier på, og når du får besøg, vil de med garanti spørge ind til, hvad det er for et kort, der hænger dér på væggen, for det adskiller sig i høj grad fra mange andre verdenskort.

 

Scratch map er altså for dem, der er vilde med at rejse og opleve verden, og står du måske og har et sabbatår, hvor du skal på interrail i eller uden for Europa, er dette kort perfekt til at visualisere, hvilke lande du løbende besøger.

 

Det er dog også tiltænkt de, som ikke nødvendigvis har rejst særligt meget endnu, da man nemt kan bruge det modsat. Med det menes, at i stedet for at skrabe de lande du har besøgt, kan du skrabe de lande, du gerne vil besøge fremadrettet. På den måde visualiserer du i stedet, hvor du gerne vil rejse hen, når både tiden og økonomien er til det.

 

Forskellige scratch maps

Der findes en lang række forskellige scratch maps på markedet, og i det følgende vil du blive præsenteret for Scratch Map Original samt Gourmet Scratch Map Europe. Scratch maps succes bygger på det allerførste Scratch Map Original, der er belagt med guldfarve, og hvor dette skrabes af, når du enten har besøgt et land eller gerne vil besøge det.

 

Når du skraber, vil du se, at landet får en helt ny farve, og for hvert kontinent du skraber, vil der fremgå en nye farve. Det betyder, at jo flere lande du besøger, eller beslutter dig for at besøge, jo mere farverig bliver dit scratch map.

 

Det såkaldte Gourmet Scratch Map er en videreudvidelse af det originale, og det er i høj grad noget for dig, der er vild med mad og kulinariske oplevelser. For dette scratch map er både for mad- og rejseglade personer, da kortet byder på en lang række forskellige retter, der danner selve Europa. Det betyder, at når du har smagt eller spist en specifik ret i det pågældende land, så skraber du retten.

Ligesom med det originale scratch map er madretterne inddelt i kategorier, der er repræsenteret med forskellige farver. Kortet er henvendt til dem, der gerne vil udfordre deres ganer og maver og er nysgerrig på at smage traditionelle retter fra diverse lande i Europa. Hele kortet består ”kun” af 131 forskellige retter, så du har bedre forudsætninger for at nå at smage så meget som muligt på dine rejser.