Sådan sikrer du din bolig mod indbrud inden du tager ud og rejser

I et land som Danmark, hvor indbrudsraten er meget høj, ønsker flere og flere at indbrudssikre deres boliger inden de tager ud og rejser. Påskeferien som mange danske familier for nyligt er vendt hjem fra, er endt som en dårlig oplevelse for dem som er kommet tilbage til en bolig, hvor der har været indbrud.

Man kan dog selv gøre meget for at undgå at tyven får nemt spil, mens man er ude og rejse. Vi er gået sammen med Danmarks største sikringsvirksomhed, Bagger Låse & Alarm A/S, som har fokus på emnet med deres landsdækkende kampagne ”Stop Tyven!” og lavet 3 gode råd om indbrudssikring til jer.

Det bedste råd man bør følge, er at få det til at se ud, som om man er hjemme – selvom man ikke er det. Der er mange forskellige måder, man kan gøre det på – her er vores 3 gode råd:

Råd nr. 1: Signalér med alarmer og skilte
Har du indbrudssikret dit hjem, så gør tyven opmærksom på det. Ved at skilte med alarmsystemer i form af klistermærker og lignende, er der større chance for, at tyven fravælger din bolig. Vi anbefaler at man anskaffer sig mærkater med reflekser på. På den måde kan tyven se alarmskiltene i mørket.

Råd nr. 2: Få hjælp af din nabo, ven eller familie
Skal du være bortrejst i en uge eller måske længere, er der mange udendørs signaler, der viser, at huset står tomt. En tom skraldespand, en tilgroet græsplæne eller en tom garage – alt viser tydeligt, at der ikke er nogen hjemme. Derfor er det en rigtig god idé at få sin nabo eller en anden person til at bruge huset. Få naboen til at hænge vasketøj op i haven, fylde din skraldespand eller parkere sin bil i indkørslen. Så vil tyven med garanti ikke fatte mistanke om et tomtstående hus i ligeså høj grad, som hvis postkassen er fyldt, eller haven er perfekt ryddet op.

Råd nr. 3: Gem værdier og redskaber af vejen
Hvis du har værdigenstande til at ligge frit omkring, er det fristende for tyven at bryde ind. Her begår mange den klassiske fejl at rulle for, imens de er bortrejst. Det er ikke hensigtsmæssigt, fordi det ligner netop, at der er mange værdier at finde i huset – og at huset står tomt. Derfor skal du sørge for at trække gardinerne fra, gemme dine værdier af vejen og gerne låse dine ting inde. Det gælder også om at gemme stiger og andre haveredskaber væk, så du ikke gør tyvens job lettere.

Er du i tvivl, hvorvidt din bolig er indbrudssikret?
Hvis du vil være sikker på, at din bolig er sikret endnu mere mod indbrud før ferien, kan du hos Bagger Låse finde 17 gode råd helt gratis – du finder de gode råd her. På den måde kan du tage af sted med familien på ferie med ro i sindet velvidende om, at din bolig ikke fremstår som lokkemad for indbrudstyve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts