Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Verden er fyldt med forunderlige steder, der er værd at udforske. Vi har naturfænomener som endnu ikke kan forklares, historiske monumenter der varierer fra rørende til hårrejsende og aktivitetsmuligheder der får vores adrenalin til at pumpe ustyrligt.

Og så er der de områder på kloden, der giver os en ubeskrivelig indre ro. De mange smukke strande som verden har at byde på, er helt klart værd at udforske. Herunder har vi samlet tre af verdens smukkeste strande – omend der er mange flere til samlingen.

Pingwe Beach, Zanzibar

Den lille samling af øer uden for det østafrikanske safariland Tanzania er verdenskendt for sine bounty strande. Zanzibars badeområder indfrier alle dine forventninger til et eksotisk paradis, hvor vandet et azurblåt og sandet brændende hvidt. Her er smalle kokospalmer der svajer i vinden og et maritimt liv, du aldrig har set mage.

 

Pingwe Beach er ingen undtagelse. Stranden er som taget ud af portrættet på et postkort. Her er mulighed for at komme helt ned i gear efter en vildt oplevelse med safari i Tanzania. Har du ikke fået fyldt nok oplevelser i kufferten, så er der mulighed for at øge samlingen her ved Pingwe Beach. Her er masser af vandsportsaktiviteter såsom snorkling, dykning og kitesurfing.

 

Ude i bandet på en kæmpe klippesten ligger den berømte og anerkendte restaurant The Rock. Her er kun 12 borde, hvorfor det er en god idé at bestille bord i forvejen. Ved lavvande kan du gå herud, mens du ved højvande bliver sejlet frem til The Rock. Stemningen og atmosfæren er en oplevelse for sig.

San Bartolo Beach, Peru

Tanker om peru får dig nok i første omgang til at tænke på sweaters i alpakauld og det enorme inkarige Machu Picchu. Der hersker ingen tvivl om at Machu Picchu og Inkastien bør være selvskreven på din oplevelses-liste, når du planter fødderne på peruviansk jord. Ikke desto mindre har landet meget mere lækkert at byde på.

 

Rejser du til Peru har du sikkert planer om at trave hovedstaden Lima tynd. Du vil uden tvivl føle dig overvældet af de mange fantastiske oplevelser, som storbyen kan byde dig. Stranden San Bartolo Beach lige uden for Lima er et oplagt sted at koble af og samle sig igen, inden man lader sig berige med flere af Perus enestående oplevelser.

Det er tydeligt, at du fortsat befinder dig inde i byen. Alligevel vil du mærkværdigt nok finde en unik ro langs strandkanten, til trods for det pulserende byliv, som foregår få hundrede meter bag dig. Langs promenaden ved San Bartolo Beach er der masser af hyggelige caféer hvorfra du kan nyde den smukke solnedgang.

Elafonissi Beach, Kreta, Grækenland

Du har sikkert hørt om de pinke strande ved Harbour Islands uden for Bahamas. Det er bestemt ikeke billigt at rejse til drømmeøerne i paradis, omend der er mange, som ønsker at opleve den pinke strand. Dog behøver du slet ikke rejse så langt, for at opleve det smukke naturfænomen.

 

Elafonissi Beach på Kreta uden for Grækenland har ligeledes det smukkeste lyserøde strand. Farven opstår grundet millionvis af knuste skaller som blender sammen med kridhvide sand. Derfor kan farven varierer fra svag lyserød til blændende pink. Ved Elafonissi Beach er naturen enestående og derfor også fredet. De heldige får mulighed for at spotte havskildpadder i vandkanten.