Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Det kan være dejligt at sidde og drømme sig væk til varme sandstrande i denne kolde tid. Men selvom at solen og sommeren kan forekomme at befinde sig langt ude i fremtiden, så er det muligvis allerede nu, en god idé at finde ud af, hvor man gerne vil hen. For mange Nordeuropæere sidder med samme dagdrømme sim dig. Så hotelværelser og lejligheder bliver hurtigt booket. Begynd derfor allerede i dag at overvej, hvor ferien skal holdes. Har du ikke lige på stående fod nogle gode idéer, så læs med her, hvor nogle af de bedste sommerferiedestinationer præsenteres.

 

 

Den luksuriøse côte d´azur

Langs det sydlige Frankrig finder du en kysstrækning som ingen anden. Oversat betyder le côte d´azur, den azurblå kyst. Og det hedder den af gode grunde. Vandets farve finder ingen mage andre steder. Og byerne Cannes og Nice emmer af paradisisk luksus. I marinaerne kan man få mange timer til at gå, bare på at betragte de milliarddyre lyst yachts, som hver sommer lægger til i både Nice og Cannes. Men ønsker du lidt mere privatliv, så er det oplagt at leje en bil, og køre ud til de mange bugter, som findes langs hele kyststrækningen. Vejret er stort set altid godt, og temperaturen ligger typisk mellem 25 og 30 grader.

 

 

Den vidunderlige Costa del Sol

Spaniens pendant til côte d´azur er Costa del Sol. Kilometer efter kilometer af dejlige sandstrande, hvor de lokale spiller beachvolley, fodbold og soler sig topløse. Vejret er, som navnet også antyder, altid godt. Dog er der lidt varmere end i Frankrig. Typisk 30 til 35 grader. Det er det perfekte sted at leje en bil, da de lidt køligere og altid fascinerende bjerge ligger lige bagved kysten. Du kan også køre til Spaniens sydligste punkt, hvor du finder klippeøen Gibraltar. Det er en ø, som er britisk, hvilket vil sige, at når man går i gågaden, så er det ligesom at være i London. Øens største turistattraktion er en gondoltur op til toppen af klippen. Den er meget høj, og du kan se hele den sydlige spanske kyst, og kigger du mod syd, så kan man i klart vejr se Afrikas nordkyst. Og der er også lidt afrikansk stemning på klippen, for overvalt omkring dig strejfer de nysgerrige aber rundt, og spekulerer i, hvordan de nemmest får fat i sandwichen i din rygsæk.

 

Kører du derimod nordpå ad solkysten, så kommer du til en af verdens mest fantastiske byer. Barcelona er den ultimative by at holde sommerferie i. Et utal af museer og spektakulære bygninger, bygget af kunstneren Gaudi, pryder byens centrum, mens liv og glade dage hersker langs byens fire kilometer lange strandpromenade. Er du til sport, så skal du selvfølgeligt ikke snydes for at se Fc Barcelonas vandvittige stadion, Camp Nou. Et sikkert hit hos børnene.

 

 

Det undervurderede Kroatien

På den danske popularitetsskala, så måler Kroatien sig ikke med Frankrig, Spanien og Italien, og det er egentlig en skam, for landet er helt fantastisk. Langs hele den kroatiske kyst finder man det reneste blå havvand. Det er varmt, men i skyggen er der behageligt. Her kan man passende sidde og nyde en drink eller en sodavand. Ja hvorfor ikke bare to? I Kroatien koster det nemlig kun en tredjedel af, hvad det koster i Frankrig, Spanien og Italien. Og det gælder ikke kun drikkevarer. Også mad, logi og transport er markant billigere. Landet er kendt for deres stenede strande, men det er faktisk ikke så slemt som det. Mange steder har de efterhånden fået lavet kunstige sandstrande, der sagtens måler sig dem i det sydvestlige Europa. Det er også et land, hvor Camping er meget populært, nogle af Europas aller hyggeligste campingpladser er placeret i Kroatien.

 

Er du stadig ikke overbevist, så skal du overveje at besøge suntours.dk. de har et bredt udvalg af dejlige sommerferier. besøg hjemmesiden her.