Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Staycation er en sammentrækning af “stay at home” og “vacation”, dvs. at du holder ferie derhjemme. Før i tiden ville man nok tro at folk der holdt staycation ikke havde mange penge og kun gjorde det, fordi de ingen andre muligheder havde.

 

Men I dag holder mange staycation for klimaets skyld og det behøver på ingen måde at være kedeligt. Hvis du mangler lidt inspiration til, hvordan du kan holde staycation, så kommer her 3 gode forslag.

 

Spil brætspil uden at fylde hylderne op

En hyggelig ferieaktivitet kan være et godt brætspil. Men de fylder meget på hylden, især hvis du efter et spil eller to finder ud af, at det ikke lige er et spil for dig/jer. Så ender det ofte med at spillene bare står og samler støv, hvilket jo er ærgerligt. Løsningen kan være at spille brætspil online i stedet. Hjemmesiden Tabletopia, har mange forskellige spil tilgængelige og nogle er endda helt gratis at spille f.eks. “Det Dårlige Selskab” (den danske udgave af det populære “Cards Against Humanity”). Udover at spillene ikke fylder på hylden, så gør online aspektet også, at man også kan spille sammen med andre, der ikke nødvendigvis har mulighed for at besøge dig.

 

Kom i kontakt med lidt natur og lav en (indendørs) urtehave

Det er alment kendt at kontakt med natur giver ro og velvære. Derfor anbefaler vi klart at inkorporere tid udenfor i naturen, når du holder ferie. Måske er du heldig at bo i nærheden af en skov eller et andet naturområde, men hvordan kommer man lige i kontakt med naturen, hvis man ikke gør og heller ikke har nogen have? En løsning kan være at lave en indendørs urtehave, det kræver faktisk ikke meget plads og så kan du ovenikøbet få lidt lækkert til din mad samtidig. Hvis du er usikker på, hvordan du skal komme i gang, så kan du læse den fine guide Bo Bedre har lavet til at skabe en indendørs urtehave.

Spis dig til nye oplevelser

Ofte når vi tager på ferie er en stor del af oplevelsen at få kendskab til en anden kultur, ved at spise god lokal mad. Den slags oplevelser kan du sagtens få, selvom du er derhjemme, hvis bare du tænker lidt længere end på den lokale pizzamand og din sædvanlige nr. 18 med ekstra ost. Undersøg hvilke restauranter der findes i dit nærområde og prøv noget nyt. Bor du i København, så kan du også slå et smut forbi Tipster og se hvilke deals de har fra forskellige spisesteder, kunne være der var noget interessant til en god pris. Derudover har Spiseguiden lavet en guide kun med inspiration til lækker feriemad når du holder ferie i Danmark.

 

Vi håber at du fik god inspiration til, hvad du skal lave på din næste Staycation. Hvis du har andre gode idéer til, hvad man ellers kan lave, så send endelig en kommentar afsted herunder. Rigtig god ferie!