Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Kalenderen siger uge 30, og vi befinder os således lige midt i industriferien, hvor rigtig mange drager af sted på sommerferie. Det udnytter indbrudstyve dog desværre i stor stil, og derfor bliver mange mødt af gennemrodede skuffer, smadrede vinduer/døre og lignende, når de kommer hjem igen. Har du pakket bilen og kufferten med kurs mod udlandet, har vi derfor samlet en håndfuld gode råd fra Keypartner i denne artikel, som forhåbentligt kan medvirke til at forebygge, at du får et uanmeldt og særdeles uvelkomment besøg, imens du daser på stranden flere tusind kilometer væk.

 

Vi kigger i denne artikel på de, ifølge os, tre bedste anbefalinger, som (dokumenteret) holder tyven for døren, men Keypartner har faktisk samlet hele 10 gode råd, som du kan se nedenfor, ligesom rådene også kan ses som en video, som vi linker til senere i artiklen.

 

 

Indbrudssikre døre, vinduer og låse

Et rigtig godt sted at starte er husets svage punkter, herunder døre og vinduer. Det er typisk her, en ubuden gæst vil forsøge at komme ind, og altså også her, hvor du bør fokusere på forebyggende tiltag. Det er meget vigtigt, at døren slutter tæt til karmen, som i øvrigt skal være fastgjort til murværket. Tænk i øvrigt også over, om du har mulighed for at forstærke andre yderdøre end blot hovedøren, eksempelvis terrassedøren, kælderdøren eller havedøren. Hvis det er nødvendigt at skifte en eller flere døre, bør du ifølge ”Værktøjskasse til indbrudsforebyggelse i alment boligbyggeri” fra 2015 få installeret en indbrudssikret dør, der kan modstå indbrud i minimum tre minutter. Ligeledes kan du med fordel få monteret to låse pr. dør og/eller en udvendig sikkerhedsskinne, hvilket reducerer risikoen for indbrud markant, og investere i vindueslåse, så en eventuel indbrudstyv ikke har nemme betingelser ift. at komme ind.

En samlet pris på udskiftning af låse, døre og vinduer afhænger selvfølgelig af arbejdsopgavens omfang, men du kan forvente omkring 900 kr. pr. vindueslås, 1.600 kr. pr. lås til dørene og 2.050 kr. for en udvendig sikkerhedsskinne, hvis du ikke selv ønsker at stå for det. I priserne er levering og montering inkluderet.

 

En hjælpende hånd fra naboerne

Jo flere, des bedre. I stedet for at være alene om at sikre dit hjem mod indbrud, bør du kraftigt overveje at alliere dig med dine naboer, når du rejser på ferie og efterlader et tomt hus. Du kan altid lave individuelle aftaler med naboerne, og med ordninger som Nabohjælp, TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd er det nemt og bekvemt at hjælpe hinanden på kryds og tværs. På Nabohjælp.dk kan du blot 5-10 minutter tilmelde din ejendom, ligesom det er muligt at downloade en app, der samler de vigtigste funktioner, du skal bruge. Forskning fra udlandet viser ifølge en analyse fra TrygFonden, at ”Neighbourhood Watch”-ordninger kan forebygge op mod hver 5. indbrud.

Igennem Nabohjælp kan du lave aftaler med dine naboer om at tømme postkassen, hænge vasketøj i haven eller andre ting, der giver indtryk af, at I stadig er hjemme. Et tomt hus er alt andet lige et noget mere attraktivt hus for en indbrudstyv, ligesom skiltning med Nabohjælp-ordningen signalerer, at borgerne i området holder øje med, hvem der færdes i kvarteret.

 

Få monteret tyverialarm og videoovervågning

Det sidste råd, du får med på vejen/rejsen i denne omgang, er at investere i en tyverialarm og videoovervågning. Der er to gode grunde til, at disse to tiltag er tiden og pengene værd. For det første har begge dele en præventiv effekt i samspil med de øvrige forholdsregler – det vil sige, at de som et led i en samlet indsats for at forhindre indbrud kan have en indvirkning og afskrækkende effekt. For det andet kan tyverialarmen og overvågningen gøre tyvens arbejde vanskeligere og politiets nemmere, hvis uheldet alligevel skulle være ude på trods af dine anstrengelser. I en engelsk undersøgelse fra 2014 konkluderede man således, at WIDE, en forkortelse for ”Windows, Indoor light, Doors, Exterior lights” som den optimale kombination ift. indbrudsforebyggelse, og at mange forskellige tiltag øgede forebyggelsesgraden. Du bør derfor se overvågningen og tyverialarmen som et supplement til forsikringsgodkendte låse og nabohjælp, da det ikke bør stå alene, men heller ikke bør fravælges. Priserne for montering, installation og abonnement ligger typisk på mellem hhv. 250 kr. for alarmen og 400 kr. for videoovervågning.

Vi håber, du har kunnet bruge ovenstående råd, og at du nyder din ferie uden bekymringer om indbrud. Få opsummeret anbefalingerne, og find flere tips i nedenstående video: