Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Når du rejser som backpacker, er det vigtigt, at du holder øje med valutakurserne, da de kan ændre sig i løbet af din rejse. Heldigvis er det både nemt og gratis, som du kan læse mere om her.

Den frie backpackerrejseform er mest benyttet af unge, men som familie eller senior kan du også sagtens tage rygsækken på ryggen og drage ud i verden. Det er tilmed en god mulighed for dig for at spare nogle penge på dit rejsebudget. Som backpacker handler det ikke om at bo på de bedste hoteller eller spise på de bedste restauranter. Tværtimod handler det tit om at spare på pengene, så du kan få rejsen til at vare så længe som muligt.

En god valutaberegner hjælper dig med at holde styr på kurserne

Som backpacker rejser du ofte igennem flere lande. Det gør det ekstra svært for dig at holde styr på valutakurserne. Selv hvis du holder dig til et stort land, for eksempel USA, Canada eller Australien, kan dollarkursen for de respektive lande nå at ændre sig, mens du er der. Det er derfor altid en god ide, at du løbende tjekker, hvordan valutakursen er.

Der findes en række valutaomregnere på nettet. En af de bedst opdatererede er Lunarway. Der får du helt friske kurser, når du går ind på siden. Andre sider – og særligt valutaapps – kan have kurser, der er op til en dag gamle, og det giver dig ikke det rette billede. Se den aktuelle dollar kurs her.

Lad være med at købe ting, du tror er billigere

Når du rejser i udlandet, har du sikkert hørt om, hvordan det kan være billigere at købe bestemte ting i andre lande. Det kan for eksempel være Converse-sko i USA og Nutella i Tyskland. Men når du køber det, er det vigtigt, at du først tjekker på valutaomregneren, som det rent faktisk er billigere. Dollar- eller euro-kursen kan have ændret sig i forhold til, hvad du regner med.

Derudover er der selvfølgelig også det aspekt, at hvis du køber noget tidligt på rejsen, ender du med at slæbe rundt på det i rygsækken på hele resten af rejsen. Det er dog ikke tilfældet, hvis du køber et glas Nutella. Der får du det højst sandsynligt spist, inden rejsen er slut.

Del med andre

En af de bedste måder til at spare penge på på backpackerrejsen er, at du deler med andre. Det kan være et sted at sove, deler billeje og laver mad sammen i hostelets køkken. Det er både en god måde at spare penge og er med til at gøre, at du møder nye mennesker.

Hvis du skal et sted hen, er der for eksempel mange hjemmesider, hvor du kan finde folk til at dele bilen med dig. Har du ikke selv en bil, kan du finde nogle, der skal den vej, som du skal, og spørge, om du må køre med dem.

I nogle tilfælde er det billigere for dig, hvis du køber mere. Det kan for eksempel være, at et stort glas Nutella er billigere end et lille. Men hvis du ikke kan nå at spise hele det store glas, kan du jo høre andre backpackere, om I skal dele det.