Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvis du er en af de mange mange tusinde danskere der hvert år drager enten nord- eller sydpå for at boltre dig sneen, og du har fundet ud af at snowboard er meget federe end ski (som det jo 100 % uden tvivl er (-; ), så er du nok også klar over at ordentlig gear er vigtigt. Især snowboardjakken er vigtig at have styr på. Og hvorfor så lige snowboard jakker, men ikke bukser, støvler eller selve boardet tænker du måske nok?

Og det kan jeg egentlig godt forstå du gør, helt sikkert. Og de andre ting er også rigtig vigtige, især bukser. Men skal man vælge én af disse ”slags” snowboard gear at lave en guide om – som det er lige præcis det jeg gør her – så er snowboard jakker altså bare det mest relevante at tage fat på. Det skyldes flere ting, til at starte med er der mange der ikke går ud og investerer i snowboard og støvler – de lejer det, hvilket giver rigtig god mening, derfor er disse to ligesom lidt ude af billedet.

Så er der snowboard jakker og bukser tilbage, som begge er virkelig vigtigt udstyr. Dog mener jeg at jakken er lige det vigtigere, fordi man faktisk godt kan klare sig med et par standard overtrækkere, som snowboard bukser, men en standard skijakker som snowboardjakke går ikke. Simpelthen ikke. Punktum. De skyldes at en snowboardjakke simpelthen skal kunne noget mere end en standard skijakke, hvor standard skibukser / overtræksbukser ofte er ok.

Sådan vælger du den rigtige snowboardjakke

For at vælge den helt rigtige jakke til snowboard er der 4 forskellige faktorer du skal have styr på og overveje – de er ikke så avancerede og giver rigtig god mening når man får dem fortalt. De 2 første er åndbarhed og vandtæthed – disse to er altid opgivet i tal mellem 3000 og 25000. Uden at dykke for meget ned i det, så gå aldrig under 8000 – jo højere jo bedre.

 

De sidste 2 faktorer der skal styr på er hhv. tykkelsen og størrelsen på snowboardjakken. De kommer nemlig i rigtig mange forskellige tykkelse. Anbefalingen er at vælge en medium tykkelse, på den måde kan du altid tage en ekstra trøje på indenunder hvis det bliver for koldt. Men vælger du en jakke der er for tyk kan du ikke tage noget af. Størrelsesmæssigt skal du være obs på at du skal gave plads til a bevæge dig i din jakke, og gerne have en ekstra trøje på – så køb altid en nummer større end du plejer – aldrig mindre.