Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Det er blevet mørkere og koldere, og det betyder heldigvis også, at det igen er blevet sæson for skiferier. Det er især populært at tage på skiferie efter jul, hvor temperaturen på skisportsstederne er tilpas, og mængden af sne på pisterne ligeså. Går du også i tankerne og drømmer om en skiferie, eller er skiferien eller planlagt? Så ved du sikkert også, at der er mange ting at tænke på op til afgang. Når tiden nærmer sig, bliver spændingen større, og derfor er der også nogle ting, der kan glippe. Pakkelisten kan eksempelvis hurtigt blive mangelfuld, og du kan risikere at glemme noget af det allermest væsentlige. For at undgå dette får du her en lille kærlig reminder om nogle ting, der er gode at pakke, når turen går mod pister og afterskiing.

Skitøj og -udstyr

De fleste tager selvsagt på skiferie for at stå på ski, og derfor giver det naturligvis også sig selv, at du skal huske at medbringe skitøjet og skiudstyret. Når du pakker dette, er der nogle særlige ting, du skal huske at pakke. Det yderste lag skitøj, herunder jakke, bukser fleece, skistøvler og så videre skal være beregnet til at modstå vind og vejr. Således får du den mest behagelige oplevelse. Under det yderste lag skitøj skal du huske skiundertøj og skisokker. Det er en god ide at vælge at medbringe skisokker, der ikke er af bomuld. Dette giver den bedste komfort på lange dage med ski.

Hvis du har dit eget skiudstyr, skal du naturligvis medbringe det. Hvis du skal på kør-selv-ferie, kan du medbringe en tagboks til udstyret.

Udover det mest basale skal du huske solbriller og solcreme. Dette glemmer mange, fordi det netop ikke lige er dette, tankerne ledes hen på, når det er mørkt og koldt; men hvis du husker det, vil du med garanti takke dig selv.

Underholdning

Lange dage på ski kan medføre træthed. Derfor er der også mange, der nyder at slappe af og hvile sig, inden skieventyret igen banker på døren dagen efter. Til de hyggelige aftentimer kan det være en god idé at huske underholdning. Kort- og brætspil er en god idé at medbringe, idet det kan være en god måde at slå tiden ihjel på, samtidig med at det sikrer hygge og samvær.

Tøj til enhver begivenhed

Når du tager på skiferie, kan du sagtens gå rundt i skitøj dagen lang – og aftenen med. Dog vil du måske sætte pris på at medbringe noget almindeligt tøj, som kan bruges til andet end at stå på ski. Medbring noget tøj du føler dig tilpas i, som kan bruges til forskellige begivenheder. Eksempelvis er det en god idé at medbringe skjorter og trøjer eller jakker, der kan bruges til afterski, eller hvis du en dag får lyst til at tage uden for skisportsområdet for at se dig omkring. Hvis du medbringer en denim-jakke, en skjorte og et par bukser, er du eksempelvis godt dækket ind til både fest, restaurantbesøg og shopping i nabobyen.